whateverek Opublikowano 1 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2012 A można do smarowania zamków użyć oleju silnikowego (mam jakieś resztki co się do silnika nie zmieściły) zamiast takich jak ten Finish Line?
marasec Opublikowano 1 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2012 Chciałem zapytać, gdzie trzymacie swoje nieużywane woski w okresie zimowym? Ja swoje mam w pokoju w szafie i dzisiaj chcąc powąchać resztkę Lusso, którą trzymam na lato zauważyłem, że troszeczkę przysycha i pęka. Lepiej wynieść do piwnicy, gdzie jest chłodniej, czy lodówka ?
Administrator AreK Opublikowano 1 Lutego 2012 Administrator Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2012 Ja mam w dolnej szufladzie lodówki ale w szafie też nic im się nie stanie jak są szczelnie zamknięte.
marasec Opublikowano 1 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2012 no właśnie resztka Lusso przysycha. Na obrzeżach jest jasny biały a w środku widać, że wilgotny. Dużo tego nie ma, no ale jeszcze na 1 raz latem wystarczy i szkoda wyrzucić
dw4463757 Opublikowano 1 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2012 Co polecicie do mycia nadkoli? Bo nie mogę dojść do ładu w tym temacie Chodzi o jakieś akcesorium
Administrator AreK Opublikowano 1 Lutego 2012 Administrator Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2012 dw4463757, szczotkę i APC. Nawet tą z rossmanna. KONIEC TEMATU!
Swoop Opublikowano 1 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2012 Chciałem zapytać, gdzie trzymacie swoje nieużywane woski w okresie zimowym? no właśnie, podstawowe pytanie gdzie się powinno trzymać woski, w chłodzie, w temperaturze pokojowej? Czy wosk jest jakaś różnica w temperaturze przechowywania między woskiem naturalnym a "sztucznym"?
Administrator AreK Opublikowano 1 Lutego 2012 Administrator Zgłoś Opublikowano 1 Lutego 2012 Nie słyszałem żeby temperatura pokojowa zaszkodziła naszym mazidłom. Na pewno nie można ich przemrozić.
Sprinter Opublikowano 2 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2012 ja caly arsenal trzymam w pokoju i ma sie dobrze, woski sie nie topią a reszta nie odparowuje
S3ci0r Opublikowano 2 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2012 jest sens wzbogacenia swojego arsenału do felg (atack autoland, VP bilberry i ironx) o VP blue gel?
Swoop Opublikowano 2 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2012 S3ci0r, moi zdaniem nie ma skoro masz bilberry, ale ja tam się nie znam
Administrator AreK Opublikowano 2 Lutego 2012 Administrator Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2012 S3ci0r, zależy jakie masz plany detailingowe. BG jest najsilniejszy ! Jeśli to co masz na stanie nie spełni Twoich oczekiwań pokusiłbym się o BG ale czy warto to już sam musisz sobie odpowiedzieć!
S3ci0r Opublikowano 2 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2012 bilberry mam zamiar używać jako zwykłego szamponu do codziennego mycia nawoskowanych fk1000p białych felg. ironx wiadomo do odszczurzania i właśnie myślałem o blue gel jako środka do usuwania ciężkich zabrudzeń przed nałożeniem ironx.
Administrator AreK Opublikowano 2 Lutego 2012 Administrator Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2012 bilberry mam zamiar używać jako zwykłego szamponu do codziennego mycia nawoskowanych fk1000p białych felg PO CO? Jak je porządnie wyprowadzisz i będziesz o nie regularnie dbał to nie będzie Ci potrzebna żadna mocna chemia!
snap Opublikowano 2 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 2 Lutego 2012 woda + szampon wystarczydo nawoskowanych felg
Moderator Domel Opublikowano 3 Lutego 2012 Moderator Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2012 Czy sa tu moze posiadacze Stjarna Gloss Silke Detailer ? Wyjałem swoj z auta. Zapomnialem, że z nim jeżdze. Prawdopodobnie od 4 tygodni byl totalnie zamrożony. Przez noc odtajal. Pojawily sie w nim jakies dziwne brazowe gluty i osady. Czy to znak ze moj QD jest juz do wyrzucenia ? Czy wasze tez zostawiaja w butelce podobny osad ? pzdr.
ariello01 Opublikowano 3 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2012 LAKIEROWANIE. Mam pytanko, jako że moj zderzak juz posapwany teraz przyszedł czas na lakierowanko. Jedank po dokladnej inspekcji zauważyłem że w miejscu uderzenia a raczej w okolicy tego miejsca powstała pajeczynka czyli popękał lakier Jak sobie z tym poradzić co by nowy lakier nie popękał?? Dodam że nie będe lakierował całego zderzaka tylko w okolicy spawania. Ja myśle wyszlifować to papierkiem na mokro, nałożyć cienką warstwę szpachli i to dopiero pomalowac ??
maya Opublikowano 3 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2012 LAKIEROWANIE. Mam pytanko, jako że moj zderzak juz posapwany teraz przyszedł czas na lakierowanko. Jedank po dokladnej inspekcji zauważyłem że w miejscu uderzenia a raczej w okolicy tego miejsca powstała pajeczynka czyli popękał lakier Jak sobie z tym poradzić co by nowy lakier nie popękał?? Dodam że nie będe lakierował całego zderzaka tylko w okolicy spawania. Ja myśle wyszlifować to papierkiem na mokro, nałożyć cienką warstwę szpachli i to dopiero pomalowac ?? ja bym potraktował to papierem 240 do zniknięcia pajęczyny i na to szpachla lub podkład zależy jak głęboko pękło
art'ek Opublikowano 3 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2012 Czy sa tu moze posiadacze Stjarna Gloss Silke Detailer ? ja mam i glutow nie mam ale mi nie przemarzl geste te gluty?? wymieszaj dobrze i zobacz sprawdz moze na czyms jak sie rozprowadza czy nie zostawia jakis mazow brzydkich
ariello01 Opublikowano 3 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2012 ja bym potraktował to papierem 240 do zniknięcia pajęczyny i na to szpachla lub podkład zależy jak głęboko pękło Szpachla musi iść bo zderzak był spawany i wiadomo że trzeba to troszke zrównać, wygładzić. Czyli tak zjechać papierkiem 240, nalozyć szpachle odczekać, podszlifować i bazek kłaść??
Administrator AreK Opublikowano 3 Lutego 2012 Administrator Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2012 Domel, żadnych glutów nie odnotowałem. wymieszaj dobrze i zobacz sprawdz moze na czyms jak sie rozprowadza czy nie zostawia jakis mazow brzydkich Dobrze mówi.
maya Opublikowano 3 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2012 ja bym potraktował to papierem 240 do zniknięcia pajęczyny i na to szpachla lub podkład zależy jak głęboko pękło Szpachla musi iść bo zderzak był spawany i wiadomo że trzeba to troszke zrównać, wygładzić. Czyli tak zjechać papierkiem 240, nalozyć szpachle odczekać, podszlifować i bazek kłaść?? i na szpachle podkład bo baza nie zawsze pokryję szpachla chłonie sporo farby
Moderator Domel Opublikowano 3 Lutego 2012 Moderator Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2012 Domel, żadnych glutów nie odnotowałem. wymieszaj dobrze i zobacz sprawdz moze na czyms jak sie rozprowadza czy nie zostawia jakis mazow brzydkich Dobrze mówi. Ok sprawdze. Dzieki chłopaki.
spons Opublikowano 3 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2012 ja bym potraktował to papierem 240 do zniknięcia pajęczyny i na to szpachla lub podkład zależy jak głęboko pękło Szpachla musi iść bo zderzak był spawany i wiadomo że trzeba to troszke zrównać, wygładzić. Czyli tak zjechać papierkiem 240, nalozyć szpachle odczekać, podszlifować i bazek kłaść?? i na szpachle podkład bo baza nie zawsze pokryję szpachla chłonie sporo farby Ariel, wypelnic plastikiem, wyprowadzic do 600ki i podklad wypelniajacy, powinno dac rade. Grunt to nie narobic dolkow i gorek, ale to samo mozesz zrobic na szpachli.
maj0nez Opublikowano 3 Lutego 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Lutego 2012 Czy może ktoś mi pomóc odnośnie wyblakłej tapicerki materiałowej. Umyłem ładnie VP IAPC i jakiś środek czym to odżywić kolor wyciągnąć?? Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi