Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 14 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Chciałem zapytać, gdzie trzymacie swoje nieużywane woski w okresie zimowym?

Ja swoje mam w pokoju w szafie i dzisiaj chcąc powąchać :D resztkę Lusso, którą trzymam na lato zauważyłem, że troszeczkę przysycha i pęka.

Lepiej wynieść do piwnicy, gdzie jest chłodniej, czy lodówka ?

• Administrator
Opublikowano

Ja mam w dolnej szufladzie lodówki ale w szafie też nic im się nie stanie jak są szczelnie zamknięte.

Opublikowano

no właśnie resztka Lusso przysycha. Na obrzeżach jest jasny biały a w środku widać, że wilgotny. Dużo tego nie ma, no ale jeszcze na 1 raz latem wystarczy i szkoda wyrzucić :)

Opublikowano
Chciałem zapytać, gdzie trzymacie swoje nieużywane woski w okresie zimowym?

no właśnie, podstawowe pytanie gdzie się powinno trzymać woski, w chłodzie, w temperaturze pokojowej? Czy wosk jest jakaś różnica w temperaturze przechowywania między woskiem naturalnym a "sztucznym"?

• Administrator
Opublikowano

Nie słyszałem żeby temperatura pokojowa zaszkodziła naszym mazidłom. Na pewno nie można ich przemrozić.

Opublikowano

jest sens wzbogacenia swojego arsenału do felg (atack autoland, VP bilberry i ironx) o VP blue gel?

• Administrator
Opublikowano

S3ci0r, zależy jakie masz plany detailingowe. BG jest najsilniejszy ! Jeśli to co masz na stanie nie spełni Twoich oczekiwań pokusiłbym się o BG ale czy warto to już sam musisz sobie odpowiedzieć!

Opublikowano

bilberry mam zamiar używać jako zwykłego szamponu do codziennego mycia nawoskowanych fk1000p białych felg. ironx wiadomo do odszczurzania i właśnie myślałem o blue gel jako środka do usuwania ciężkich zabrudzeń przed nałożeniem ironx.

• Administrator
Opublikowano
bilberry mam zamiar używać jako zwykłego szamponu do codziennego mycia nawoskowanych fk1000p białych felg
PO CO? Jak je porządnie wyprowadzisz i będziesz o nie regularnie dbał to nie będzie Ci potrzebna żadna mocna chemia!
  • Moderator
Opublikowano

Czy sa tu moze posiadacze Stjarna Gloss Silke Detailer ?

Wyjałem swoj z auta. Zapomnialem, że z nim jeżdze. Prawdopodobnie od 4 tygodni byl totalnie zamrożony. Przez noc odtajal. Pojawily sie w nim jakies dziwne brazowe gluty i osady. Czy to znak ze moj QD jest juz do wyrzucenia ? Czy wasze tez zostawiaja w butelce podobny osad ?

pzdr.

Opublikowano

LAKIEROWANIE. Mam pytanko, jako że moj zderzak juz posapwany teraz przyszedł czas na lakierowanko. Jedank po dokladnej inspekcji zauważyłem że w miejscu uderzenia a raczej w okolicy tego miejsca powstała pajeczynka czyli popękał lakier :wallbash: Jak sobie z tym poradzić co by nowy lakier nie popękał?? Dodam że nie będe lakierował całego zderzaka tylko w okolicy spawania.

Ja myśle wyszlifować to papierkiem na mokro, nałożyć cienką warstwę szpachli i to dopiero pomalowac :idea: ??

Opublikowano
LAKIEROWANIE. Mam pytanko, jako że moj zderzak juz posapwany teraz przyszedł czas na lakierowanko. Jedank po dokladnej inspekcji zauważyłem że w miejscu uderzenia a raczej w okolicy tego miejsca powstała pajeczynka czyli popękał lakier :wallbash: Jak sobie z tym poradzić co by nowy lakier nie popękał?? Dodam że nie będe lakierował całego zderzaka tylko w okolicy spawania.

Ja myśle wyszlifować to papierkiem na mokro, nałożyć cienką warstwę szpachli i to dopiero pomalowac :idea: ??

ja bym potraktował to papierem 240 do zniknięcia pajęczyny i na to szpachla lub podkład zależy jak głęboko pękło
Opublikowano
Czy sa tu moze posiadacze Stjarna Gloss Silke Detailer ?

ja mam i glutow nie mam ale mi nie przemarzl

geste te gluty?? wymieszaj dobrze i zobacz sprawdz moze na czyms jak sie rozprowadza czy nie zostawia jakis mazow brzydkich

Opublikowano
ja bym potraktował to papierem 240 do zniknięcia pajęczyny i na to szpachla lub podkład zależy jak głęboko pękło

Szpachla musi iść bo zderzak był spawany i wiadomo że trzeba to troszke zrównać, wygładzić. Czyli tak zjechać papierkiem 240, nalozyć szpachle odczekać, podszlifować i bazek kłaść??

• Administrator
Opublikowano

Domel, żadnych glutów nie odnotowałem.

wymieszaj dobrze i zobacz sprawdz moze na czyms jak sie rozprowadza czy nie zostawia jakis mazow brzydkich

Dobrze mówi.

Opublikowano

Szpachla musi iść bo zderzak był spawany i wiadomo że trzeba to troszke zrównać, wygładzić. Czyli tak zjechać papierkiem 240, nalozyć szpachle odczekać, podszlifować i bazek kłaść??

i na szpachle podkład bo baza nie zawsze pokryję szpachla chłonie sporo farby
  • Moderator
Opublikowano
Domel, żadnych glutów nie odnotowałem.

wymieszaj dobrze i zobacz sprawdz moze na czyms jak sie rozprowadza czy nie zostawia jakis mazow brzydkich

Dobrze mówi.

Ok sprawdze.

Dzieki chłopaki.

Opublikowano

i na szpachle podkład bo baza nie zawsze pokryję szpachla chłonie sporo farby

Ariel, wypelnic plastikiem, wyprowadzic do 600ki i podklad wypelniajacy, powinno dac rade. Grunt to nie narobic dolkow i gorek, ale to samo mozesz zrobic na szpachli.

Opublikowano

Czy może ktoś mi pomóc odnośnie wyblakłej tapicerki materiałowej.

Umyłem ładnie VP IAPC i jakiś środek czym to odżywić kolor wyciągnąć??

Pozdrawiam

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.