whateverek Opublikowano 1 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 A można do smarowania zamków użyć oleju silnikowego (mam jakieś resztki co się do silnika nie zmieściły) zamiast takich jak ten Finish Line? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marasec Opublikowano 1 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 Chciałem zapytać, gdzie trzymacie swoje nieużywane woski w okresie zimowym? Ja swoje mam w pokoju w szafie i dzisiaj chcąc powąchać resztkę Lusso, którą trzymam na lato zauważyłem, że troszeczkę przysycha i pęka. Lepiej wynieść do piwnicy, gdzie jest chłodniej, czy lodówka ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 1 Lutego 2012 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 Ja mam w dolnej szufladzie lodówki ale w szafie też nic im się nie stanie jak są szczelnie zamknięte. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marasec Opublikowano 1 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 no właśnie resztka Lusso przysycha. Na obrzeżach jest jasny biały a w środku widać, że wilgotny. Dużo tego nie ma, no ale jeszcze na 1 raz latem wystarczy i szkoda wyrzucić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dw4463757 Opublikowano 1 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 Co polecicie do mycia nadkoli? Bo nie mogę dojść do ładu w tym temacie Chodzi o jakieś akcesorium Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 1 Lutego 2012 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 dw4463757, szczotkę i APC. Nawet tą z rossmanna. KONIEC TEMATU! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swoop Opublikowano 1 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 Chciałem zapytać, gdzie trzymacie swoje nieużywane woski w okresie zimowym? no właśnie, podstawowe pytanie gdzie się powinno trzymać woski, w chłodzie, w temperaturze pokojowej? Czy wosk jest jakaś różnica w temperaturze przechowywania między woskiem naturalnym a "sztucznym"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 1 Lutego 2012 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2012 Nie słyszałem żeby temperatura pokojowa zaszkodziła naszym mazidłom. Na pewno nie można ich przemrozić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sprinter Opublikowano 2 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2012 ja caly arsenal trzymam w pokoju i ma sie dobrze, woski sie nie topią a reszta nie odparowuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S3ci0r Opublikowano 2 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2012 jest sens wzbogacenia swojego arsenału do felg (atack autoland, VP bilberry i ironx) o VP blue gel? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swoop Opublikowano 2 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2012 S3ci0r, moi zdaniem nie ma skoro masz bilberry, ale ja tam się nie znam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 2 Lutego 2012 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2012 S3ci0r, zależy jakie masz plany detailingowe. BG jest najsilniejszy ! Jeśli to co masz na stanie nie spełni Twoich oczekiwań pokusiłbym się o BG ale czy warto to już sam musisz sobie odpowiedzieć! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S3ci0r Opublikowano 2 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2012 bilberry mam zamiar używać jako zwykłego szamponu do codziennego mycia nawoskowanych fk1000p białych felg. ironx wiadomo do odszczurzania i właśnie myślałem o blue gel jako środka do usuwania ciężkich zabrudzeń przed nałożeniem ironx. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 2 Lutego 2012 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2012 bilberry mam zamiar używać jako zwykłego szamponu do codziennego mycia nawoskowanych fk1000p białych felg PO CO? Jak je porządnie wyprowadzisz i będziesz o nie regularnie dbał to nie będzie Ci potrzebna żadna mocna chemia! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 2 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2012 woda + szampon wystarczydo nawoskowanych felg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 3 Lutego 2012 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 Czy sa tu moze posiadacze Stjarna Gloss Silke Detailer ? Wyjałem swoj z auta. Zapomnialem, że z nim jeżdze. Prawdopodobnie od 4 tygodni byl totalnie zamrożony. Przez noc odtajal. Pojawily sie w nim jakies dziwne brazowe gluty i osady. Czy to znak ze moj QD jest juz do wyrzucenia ? Czy wasze tez zostawiaja w butelce podobny osad ? pzdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ariello01 Opublikowano 3 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 LAKIEROWANIE. Mam pytanko, jako że moj zderzak juz posapwany teraz przyszedł czas na lakierowanko. Jedank po dokladnej inspekcji zauważyłem że w miejscu uderzenia a raczej w okolicy tego miejsca powstała pajeczynka czyli popękał lakier Jak sobie z tym poradzić co by nowy lakier nie popękał?? Dodam że nie będe lakierował całego zderzaka tylko w okolicy spawania. Ja myśle wyszlifować to papierkiem na mokro, nałożyć cienką warstwę szpachli i to dopiero pomalowac ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maya Opublikowano 3 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 LAKIEROWANIE. Mam pytanko, jako że moj zderzak juz posapwany teraz przyszedł czas na lakierowanko. Jedank po dokladnej inspekcji zauważyłem że w miejscu uderzenia a raczej w okolicy tego miejsca powstała pajeczynka czyli popękał lakier Jak sobie z tym poradzić co by nowy lakier nie popękał?? Dodam że nie będe lakierował całego zderzaka tylko w okolicy spawania. Ja myśle wyszlifować to papierkiem na mokro, nałożyć cienką warstwę szpachli i to dopiero pomalowac ?? ja bym potraktował to papierem 240 do zniknięcia pajęczyny i na to szpachla lub podkład zależy jak głęboko pękło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
art'ek Opublikowano 3 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 Czy sa tu moze posiadacze Stjarna Gloss Silke Detailer ? ja mam i glutow nie mam ale mi nie przemarzl geste te gluty?? wymieszaj dobrze i zobacz sprawdz moze na czyms jak sie rozprowadza czy nie zostawia jakis mazow brzydkich Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ariello01 Opublikowano 3 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 ja bym potraktował to papierem 240 do zniknięcia pajęczyny i na to szpachla lub podkład zależy jak głęboko pękło Szpachla musi iść bo zderzak był spawany i wiadomo że trzeba to troszke zrównać, wygładzić. Czyli tak zjechać papierkiem 240, nalozyć szpachle odczekać, podszlifować i bazek kłaść?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 3 Lutego 2012 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 Domel, żadnych glutów nie odnotowałem. wymieszaj dobrze i zobacz sprawdz moze na czyms jak sie rozprowadza czy nie zostawia jakis mazow brzydkich Dobrze mówi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maya Opublikowano 3 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 ja bym potraktował to papierem 240 do zniknięcia pajęczyny i na to szpachla lub podkład zależy jak głęboko pękło Szpachla musi iść bo zderzak był spawany i wiadomo że trzeba to troszke zrównać, wygładzić. Czyli tak zjechać papierkiem 240, nalozyć szpachle odczekać, podszlifować i bazek kłaść?? i na szpachle podkład bo baza nie zawsze pokryję szpachla chłonie sporo farby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 3 Lutego 2012 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 Domel, żadnych glutów nie odnotowałem. wymieszaj dobrze i zobacz sprawdz moze na czyms jak sie rozprowadza czy nie zostawia jakis mazow brzydkich Dobrze mówi. Ok sprawdze. Dzieki chłopaki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spons Opublikowano 3 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 ja bym potraktował to papierem 240 do zniknięcia pajęczyny i na to szpachla lub podkład zależy jak głęboko pękło Szpachla musi iść bo zderzak był spawany i wiadomo że trzeba to troszke zrównać, wygładzić. Czyli tak zjechać papierkiem 240, nalozyć szpachle odczekać, podszlifować i bazek kłaść?? i na szpachle podkład bo baza nie zawsze pokryję szpachla chłonie sporo farby Ariel, wypelnic plastikiem, wyprowadzic do 600ki i podklad wypelniajacy, powinno dac rade. Grunt to nie narobic dolkow i gorek, ale to samo mozesz zrobic na szpachli. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maj0nez Opublikowano 3 Lutego 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Lutego 2012 Czy może ktoś mi pomóc odnośnie wyblakłej tapicerki materiałowej. Umyłem ładnie VP IAPC i jakiś środek czym to odżywić kolor wyciągnąć?? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi