eMeM Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 Koledzy drodzy Nie wiecie może jaką farbę użyć by przemalować grill od samochodu? Chodzi o taki efekt http://w149.wrzuta.pl/obraz/0CDiTYCpJuZ ... _606_76958 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spooch Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 Dzięki :ok: Przeoczyłem Myślałem, że to przez to zamieszanie aktowe hehe pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
art'ek Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 eMeM, piano black albo cos takiego - a na grilu moze byc hydrografika tez Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eMeM Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 Wiem ze to piano ale chodzi czy jakaś specjalna farba czy jak? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobi Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 Kobi, no problemo, przejrzyj ten dział, wszystko opisane: http://forum.kosmetykaaut.pl/viewforum.php?f=17 Ale ogólnie to jakaś chemia do prania, ew. słabe stężenie apc, i ścierać to mikrofibrą. APC na tapicerkę ... hmm pierwszy raz o tym czytam tutaj chociaż może przez to, że krótko tu jestem jeszcze. Dział przeglądałem pobieżnie i większość dotyczy skóry ale coś może wyszukam. Myślałem, że ktoś was "strzeli" jakimś sprawdzonym produktem który jest skuteczny Ale i tak dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dw4463757 Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 Kobi, jest tam kilka postów, jak prać ręcznie, czy to jakieś boczki, czy podsufitkę, ale zasada ta sama. O środkach też tam jest, porządnie poczytaj (Może być VP Heavy Duty Carpet Cleaner, Karcher RM760, Tersus PR101, albo po prostu APC, które też da radę) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 Kobi, z tego co mówisz to syf jest niemały więc powierzchowne czyszczenie nawet najcudowniejszym specyfikiem tylko wbije brud głębiej. Ja jestem zdania, że jeśli można coś wymontować to należy to zrobić i uprać w sposób tradycyjny czyli szorowanie szczotą po czym np. powieszenie na ogrodzeniu i przepłukanie myjką. Sam tak prałem wszystkie wykładziny w polo + tapicerke siedzeń po rozmontowaniu foteli, roboty kupa ale warto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobi Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 Syf nie jest tragiczny bo zawsze jak miałem jakiś większy syf po przywiezieniu czegoś to od razu na odkurzacz i z grubsza posprzątane. Chodzi mi o wykładzinę z bagażnika akurat więc no problem ją zanieść do domu i tam wyprać. Tyle, że z karcherem i ogrodzeniem gorzej bo mieszkam w bloku, a auto parkuje pod chmurką Ale coś wykombinuje dw4463757 dzięki za propozycje środków. Poczytam trochę o nich i coś wybiorę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek318 Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 wypierz np. wykładzine w wannie i spłucz dobrze wodą. Ustaw ją w wannie na jakiś czas tak aby woda mogła sobie spłynąć, jak obcieknie to w wysusz w pobliżu kaloryfera. Ja tak ostatnio robiłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dwoz Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 Czy gąbki farecla g-mop biała i czarna będą nadawały się do polerowania menzerną? ewentualnie, czy te gąbki które są na allegro w cenie ~9-16 zł będą dobre do jedorazowego polerowania? Planuję wypolerować tylko jeden samochód, tak więc nie chciałbym inwestować w tarczę na rzep itp. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 dwoz, bez problemu możesz ich użyć, sam na takich startowałem (tyle że Bolla) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dwoz Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 ok, dzięki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maya Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 Nie chce robić zbędnego śmietnika i zakładać niepotrzebnie tematów. Potrzebuje czegoś dobrego do wyczyszczenia wykładziny bagażnika. Nigdy mi się tam nic nie wylało, ale błoto, piach i inne takie rzeczy przez bagażnik się już przewinęły i wygląda to coraz gorzej. Tapicerkę w aucie mam ciemną więc potrzebuje czegoś only do wykładziny takiej jak jest w bagażniku czy na podłodze auta. Nie mam dostępu do odkurzacza piorącego więc potrzebuje czegoś co mógłbym użyć w domowych warunkach. Plus narzędzie które mógłbym to wyczyścić UP Pomożecie ? jeśli jest wyjmowana to czyszczenie środkami a potem zamiast ektrakcji płukanie karcherem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuchar Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 Panowie potrzebuje dwie dobrej jakości mikrofibry. Pierwsza służyła by tylko do polerowania/docierania wosku, aplikowania QD na czysty lakier oraz docierania umytych inną mikfrofibrą szyb. Druga do cleanera (najlepiej innego koloru). Do tej pory używałem tylko zółtych mikrofibr Meguiars'a (supreme shine). Mam ich 6 sztuk ale połowa już jest trochę zmęczona. Co polecacie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maya Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 jaki budżet ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuchar Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 powiedzmy max o półke wyżej niz mikrofibry megsa, które mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator psemo Opublikowano 26 Stycznia 2012 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zainwestuj w ProfiPolish Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ari Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 Panowie potrzebuje dwie dobrej jakości mikrofibry. Pierwsza służyła by tylko do polerowania/docierania wosku, aplikowania QD na czysty lakier oraz docierania umytych inną mikfrofibrą szyb. Druga do cleanera (najlepiej innego koloru). Do tej pory używałem tylko zółtych mikrofibr Meguiars'a (supreme shine). Mam ich 6 sztuk ale połowa już jest trochę zmęczona. Co polecacie ? Ja bym poszedł w Madness. mam summita do QD i wymiata Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzinkins Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 Panowie potrzebuje dwie dobrej jakości mikrofibry. Pierwsza służyła by tylko do polerowania/docierania wosku, aplikowania QD na czysty lakier oraz docierania umytych inną mikfrofibrą szyb. Druga do cleanera (najlepiej innego koloru). Do tej pory używałem tylko zółtych mikrofibr Meguiars'a (supreme shine). Mam ich 6 sztuk ale połowa już jest trochę zmęczona. Co polecacie ? Weź jedną profipolish i jedną Madness Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sparco Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 Jaki jest lepszy wosk Butter Wet Wax czy Meguiars Tech WAX 2.0 ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 Sparco, To są dwa różne światy nie da się ich porównywać. Butter to letni wekendowiec easy on easy off a tech to po moich doświadczeniach nie zły twardziel vide mój kanał na YT Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazek Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 R222 - WOSK. Jest jakiś porównywalnie dobry w tej cenie, może droższy o kilka nascie złotych ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobi Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 Nie chce robić zbędnego śmietnika i zakładać niepotrzebnie tematów. Potrzebuje czegoś dobrego do wyczyszczenia wykładziny bagażnika. Nigdy mi się tam nic nie wylało, ale błoto, piach i inne takie rzeczy przez bagażnik się już przewinęły i wygląda to coraz gorzej. Tapicerkę w aucie mam ciemną więc potrzebuje czegoś only do wykładziny takiej jak jest w bagażniku czy na podłodze auta. Nie mam dostępu do odkurzacza piorącego więc potrzebuje czegoś co mógłbym użyć w domowych warunkach. Plus narzędzie które mógłbym to wyczyścić UP Pomożecie ? jeśli jest wyjmowana to czyszczenie środkami a potem zamiast ektrakcji płukanie karcherem A może mnie ktoś powiedzieć co to ten ekstraktor ? Z karcherem też jest ciężko ... jak już mówiłem mieszkam w bloku ... A co powiecie o tym :-> http://www.meguiars.pl/shop/product_inf ... cts_id=396 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fancivi Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 Ekstraktor = odkurzacz piorący Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 26 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2012 Kobi, Dokładnie odkurz/pianka STP TuffStuff/szmatka/odkurzanie. Półśrodki ale skoro inaczej się nie da Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi