Administrator Evo Opublikowano 12 Stycznia 2012 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Myślałem nad VP poseidon/ Dodo Sour Power albo 1Z Raindance. Czy lepiej zrezygnować z carnaubowych i brać Lusso Auto Bathe/ AF Lather? Lusso i AF do regularnego mycia, Poseidon tak co 3-4 mycia ,ew. kiedy widać że wosk już ma się ku końcowi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JM63 Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Dzięki Evo, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voldi22 Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Jak mikrofibra lepsza do korekty (przecierania lakieru/pyłu/ipa)? Typu Eurowshag/Shiny Garage biała czy lepsze twardsze z krótkim włosiem? Wszyscy robią zdjęcia z pędzelkiem, a nikt z mikrofibrą w dłoni Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 voldi22, Najmiększa jak się da. Lakier po samej korekcie lubi się rysować od patrzenia ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 12 Stycznia 2012 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 voldi22, najlepiej też nie przecierać rozgrzanego lakieru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voldi22 Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Na DASie to mi raczej nie grozi Oglądam sobie właśnie filmy junkmana i jego slow cut technike na PC i nie wiem czy ona służy tylko do dobierania pasty? Bo pod koniec mówi, jeżeli go dobrze zrozumiałem, że na resztę samochodu stosuję tylko przejazdy na 5. Więc jak to jest? Lepiej wolniej więcej przejazdów i na koniec szybszy, czy stała wysoka prędkość od początku? Pasty Menzerna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S3ci0r Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 za chwilkę jadę do ciastoramy w związku z tym mam pytanie, czy tamtejsze pędzelki nadają się do detailingowania? jeśli tak to jakie brać owalne czy płaskie, a może te i te się przydadzą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 12 Stycznia 2012 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Wszystkie się przydadzą. Zwróć uwagę na plastikowe "okucia" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S3ci0r Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 ok, dzięki Arekkaz. zatem jadę do ciasto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
W1Michal Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 mam pytanie o mikrofibrę - ma dwie strony, jedną bardziej 'puchatą" drugą bardziej gładką. którą stroną powinno sie rozprowadzać np detailer a którą polerować ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
machi Opublikowano 12 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 12 Stycznia 2012 Czy Smart Polisch jest pastą agresywną czy raczej delikatną? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booohal Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Czym najszybciej (i w miarę tanio) zmyć wosk (FK1000p) Próbowałem IPA 50:50 na kawałku panela i dalej kropelkuje. Byle jak ale kropelki są. Jak przelecę całe autko FF3000 to zejdzie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ENERGY_NET Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 ... Jak przelecę całe autko FF3000 to zejdzie? a jak ci się wydaje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booohal Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Wydaje mi się że nie powinno się odpowiadać pytaniem na pytanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k24 Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 booohal, możesz też użyć cleanera, będziesz miał od razu podkład pod nowy wosk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Jak przelecę całe autko FF3000 to zejdzie? zejdzie na 100 % Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ENERGY_NET Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Wydaje mi się że nie powinno się odpowiadać pytaniem na pytanie. tak jest, ale jak dobrze wiesz ff3000 to wykończeniowa pasta polerska o niewielkich właściwościach ściernych. Reasumując nie wiem jakim cudem wosk by to przeżył. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booohal Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 ENERGY_NET, nie chciałem być złośliwy czy coś swoją odpowiedzią ale jak widzisz jestem dopiero od czterech miesięcy na forum. Pomyślałem że finishowa pasta może się np. z woskiem mazać czy coś i dlatego spytałem. Pamiętaj że nie ma głupich pytań (no prawie) tylko głupie odpowiedzi. Peace. k24, rozumiem że np. SRP (wiem że to nie typowo cleaner) da sobię radę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k24 Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 booohal, na 99,9% Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ENERGY_NET Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 ... k24, rozumiem że np. SRP (wiem że to nie typowo cleaner) da sobię radę? SRP to AIO i da sobie rade z usunięciem wosku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booohal Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Dzięki wielkie za wszelką pomoc [ Dodano: 13 Styczeń 2012, 08:34 ] SRP to AIO wiem, wiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
89matthew89 Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Jakie stężenie Tenzi Alux będzie bezpieczne na felgi ? Na jak długo można pozostawić ten środek na feldze ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
voldi22 Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 Osobiście używałem na felgach nawet w stężeniu 1:1 ale wtedy nie pozostawiałem na długo, tylko pędzelek i spłukanie pod ciśnieniem. Minęło pół roku i żadnych defektów nie zaobserwowałem. A i to bylo jednorazowe mycie by doczyścić. Na codzień tenzi nie polecam, bo jest bodajże na bazie kwasu. Czy HDC ma właściwości hydrofobowe, czy to wina zbyt małej ilości i nieusunięcia starego wosku ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borek Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 bo jest bodajże na bazie kwasu. ph 1 to nie bodajże Czy HDC ma właściwości hydrofobowe, czy to wina zbyt małej ilości i nieusunięcia starego wosku ? praktycznie każde mazidło do lakieru ma właściwości hydrofobowe, a pasty poleskie jak pięknie kropelkują Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
S3ci0r Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2012 ph 1 to nie bodajże no właśnie jak takie niskie pH to wskazywało by to na kwas solny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi