Skocz do zawartości

Krótkie pytanie- krótka odpowiedź część 3

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 14 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Przyszly mi jeszcze dwie rzeczy do glowy ktore mi radzono kiedy skarzylem sie na przysychajacy wosk. Jesli masz problem z jakims mocno przyschnietym kawalkiem to mozesz wspomoc sie quick detailerem do wycierania, lub delikatnie przewoskowac jeszcze raz to miejsce - nie nakladajac wosku na aplikator, po prostu tym juz lekko nasaczonym. Nie jest to jakies wygodne rozwiazanie ale o wiele lepsze niz mocne wycieranie lakieru. Nie ma za co dziekowac. Powodzenia :good:

Jako, że nie mam domu z garażem myślę jak sobie poradzić z myciem własnymi środkami na myjkach samoobsługowych. Co sądzicie o nalewaniu szamponu z wodą do atomizera takiego jak płyn do szyb i po spłukaniu samochodu spryskać auto szamponem z wodą? Ma to sens?

eee tam ja zawsze biore wiaderko plus 5l ciepłej wody. Dokładnie płucze auto wodą demin. (ostatni program), nalewam szamponu do wiaderka zalewam swoją wodą i myje całe auto (tak na szybkiego to niestety na 1 wiadro, staram sie opłukać wcześniej jak najdokładniej lakier) po myciu znów płukanie, odjeżdżam i wycieram już na boku plsu qd. Nikt jeszcze nigdy nie miał pretensji

Dokladnie, nie ma sensu sie bawic i cudowac, tylko trzeba poszukac myjni samoobslugowej gdzie spokojnie mozna umyc auto z wiadrem. Ja wyjmuje dwa wiadra, biore dwa baniaki z woda i jade wczesnie w sobote lub w niedziele na myjnie tak by trafic w godziny gdy nie ma ruchu. Wtedy spokojnie mozna sie bawic i nikt rozsadny nas nie wygoni.

Witajcie, potrzebuję odpowiedzi "na szybko". Jakie pady i pastę polecicie do niedrogiej i wydajnej polerki maszyną? Myślałem o Ultimate Compound, ale nie wiem jakie pady do tego. Może jakaś inna propozycja?

Witajcie, potrzebuję odpowiedzi "na szybko". Jakie pady i pastę polecicie do niedrogiej i wydajnej polerki maszyną? Myślałem o Ultimate Compound, ale nie wiem jakie pady do tego. Może jakaś inna propozycja?

Testery Menzerny i pady ABW

A ja mam znowu takie pytanie: Mam alu zabezpieczone 2 krotnie położonym woskiem "Formuła 1" (nie bijcie mnie, jeszcze nie znałem forum jak koła letnie ściągałem :acute: ) Felgi oczywiście wymyte osuszone, przejechane wcześniej Decabitem, ogólnie cud malina. Teraz chciałbym walnąć na to FK1000, jest sens czy zmyć tamten wosk?

Zamierzam uzyc glinki, UC i ewentualnie SRP, Potrzebna jest do tych produktów?

Jeśli będziesz to robił ręcznie to przy zachowaniu uwagi nie musisz się bać że "zachaczysz" o elementy plastikowe, jeśli maszynowo to już taśma raczej musi być. Po prostu maskujesz znaczki, listwy, lampy itp. tam gdzie pad może na te elementy wjechać.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.