kfor1 Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2012 Witam Zabieram się za pierwszą , pacjet to czerwone polo z 98 Mam do dyspozycji takie pasty i pady i mam dylemat jak zestawić pasty do padów Zakładam ze obejdzie się bez futra Opcja 1 MENZERNA FG 500 + ABW PAD POLERSKI 150MM NIEBIESKI PŁASKI HARD CUTTING MENZERNA FG 500 + ABW PAD POLERSKI 150MM POMARAŃCZOWY PŁASKI LIGHT CUTTING/POLISHING MENZERNA FF 3000 + ABW PAD POLERSKI 150MM CZARNY PŁASKI Opcja 2 MENZERNA FG 500 + ABW PAD POLERSKI 150MM NIEBIESKI PŁASKI HARD CUTTING Meguiars Ultimate Compout + ABW PAD POLERSKI 150MM POMARAŃCZOWY PŁASKI LIGHT CUTTING/POLISHING MENZERNA FF 3000 + ABW PAD POLERSKI 150MM CZARNY PŁASKI Opcja 1 wydaje mi się ze jest . ale mam całą butle UC i szkoda żeby leżała Aa i proszę o podpowiedz, który do MENZERNA FF 3000 czarny profilowany czy płaski Czy ewentualnie profilowany zostawić do nałożenia R222 PAINTWORK CLEANSER Z góry dziękuje
woytaz82 Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2012 witam moj poprzedni post zniknął w niewyjaśnionych okolicznosciach , a wiec pytam na nowo: Jaki wosk od DODO na taki kolor: Dodo Juice Rain Forest Rub bedzie ok?? dzieki woytaz
Gość Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2012 woytaz82, PurpleHaze będzie super
cptolgierd Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2012 Kilka pytań, które od kilku dni nie dają mi spokoju - Czy po polerce mechanicznej, a przed nałożeniem cleanera należy użyć IPA? - Jak nakładać DJ LP mechanicznie? Tak jak polerując, aż do zniknięcia czy ma być cleaner widoczny, zostawić na pare minut i wytrzeć MF? - Czy po nałożeniu wosku i wytarciu MF po chwili można użyć QD do wzmocnienia czy nie ma sensu?
dzinkins Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2012 - Czy po polerce mechanicznej, a przed nałożeniem cleanera należy użyć IPA? Tak Jak nakładać DJ LP mechanicznie? Tak jak polerując, aż do zniknięcia czy ma być cleaner widoczny, zostawić na pare minut i wytrzeć MF? Mechanicznie jak najbardziej, można od razu ścierać Czy po nałożeniu wosku i wytarciu MF po chwili można użyć QD do wzmocnienia czy nie ma sensu? Można, ale nie ma sensu
Moderator Eryczek Opublikowano 8 Stycznia 2012 Moderator Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2012 Cquartz TarX czy Tar&Glue Remover od VP?Głownie plamki z asfaltu na felgach i karoserii, ze dwie naklejki. TarX wg mnie nie nadaje sie do klejow na felgach. Zwyczajnie nie dziala, juz IPA lepiej sobie z klejem radzi. Na asfalt dziala ale bez ekscesow - brak mu mocy. Bierz VP!
Xkem Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2012 I małe sprostowanie piszcie dobrze te nazwy produktów: CarPro TarX, a nie Cquartz TarX
Zybercik Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2012 I małe sprostowanie piszcie dobrze te nazwy produktów: CarPro TarX, a nie Cquartz TarX Przepisałem nazwę od jednego z partnerów forum W sumie zawsze w zakupach dopisywałem VP, ale dziś zauważyłem TarX'a. Już wiem co kupić
dw4463757 Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2012 Potrzebuję przemalować kołpaki. Czy srebrne farby do felg nadają się do tego? Czy lepiej coś innego znaleźć? Jakiś inny typ farb? (Chodzi o farby w sprayu)
dzinkins Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2012 Czy srebrne farby do felg nadają się do tego? Możesz, czego byś nie znalazł wielkiej rewelki nie będzie
tasek Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2012 potrzbuje dobre apc takie żeby można było wyczyścić wnęki drzwi (zaschnięta pasta 3m oraz smar z zawiasów) a także umyć silnik i wnetrze auta plastiki, tapicerka oraz umyć motocykl co wybrać? myślałem o: -MEGUIARS ALL PURPOSE CLEANER 3,8 L (wydaje mi sie z opisu ze stworzony jest raczej do wnętrza) -BILT HAMBER SURFEX HD cena do ok 100zł 5l poradźcie coś fachowcy żebym był zadowolony. dzięki śliczne z góry za pomoc
Moderator Eryczek Opublikowano 8 Stycznia 2012 Moderator Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2012 polecam wątek: http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... hlight=apc
jagmar Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2012 woytaz82, PurpleHaze będzie super w czym jest lepszy od Rain Forest ? (bo własnie kupiłem rain forest do zielonego metalika)
M4ciek Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Stycznia 2012 tasek, Surfex przy tym samym stężeniu jest mocniejszy od Megsa. Wybór w tej parze jest więc oczywisty
weglus Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2012 korzystał ktoś z pianek do odkażana klimatyzacji? będe wymieniał u siebie filtr kabinowy i uszczelniał parownik więc moge tam napsikać tego jeżeli coś daje.
ENERGY_NET Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2012 pianka pozostawia syf który ciężko usunąć
ultratouch Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2012 Jak będziesz miał parownik na wierzchu to kup spirytus do dezynfekcji i go wymyj nim, a w środku puść tylko jakiegoś granata dobrego.
weglus Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2012 granat nie wniknie tak jak pianka wg. mnie. a mam zamiar pryskać tylko do parownika, omijając nawiewy więc może sie lekko ubrudzić ;p
kupusso Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2012 Do odgrzybianie nie znam lepszego preparatu http://allegro.pl/wurth-odgrzybiacz-kli ... 48086.html
balcerek Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2012 Czy po użyciu APC przed nałożeniem dresingu na dany element przemyć wodą czy zaraz po APC dresing?
dw4463757 Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2012 APC po nałożeniu albo spłukujesz, ale w środku to raczej wycierasz mokrą fibrą. Jak będzie już suche i bez APC ( ) to dressing.
koza Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2012 Chciałbym nałożyć zaprawkę na kilka odprysków na progach wewnętrznych, nie ma sensu lakierowac., Taki zestaw poradzi sobie ? http://allegro.pl/duzy-lakier-zaprawka- ... 48580.html
tfelek Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2012 Koza pisz do Mxnowicki on ma lakiery do zaprawek .. pozdro
yukon Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2012 koza, w sprawie zaprawek sprawdź ofertę mx_nowicki
koza Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2012 no tak ale oni maja 30ml. pytam konkretnie o ten zestaw
Rekomendowane odpowiedzi