kfor1 Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 Witam Zabieram się za pierwszą , pacjet to czerwone polo z 98 Mam do dyspozycji takie pasty i pady i mam dylemat jak zestawić pasty do padów Zakładam ze obejdzie się bez futra Opcja 1 MENZERNA FG 500 + ABW PAD POLERSKI 150MM NIEBIESKI PŁASKI HARD CUTTING MENZERNA FG 500 + ABW PAD POLERSKI 150MM POMARAŃCZOWY PŁASKI LIGHT CUTTING/POLISHING MENZERNA FF 3000 + ABW PAD POLERSKI 150MM CZARNY PŁASKI Opcja 2 MENZERNA FG 500 + ABW PAD POLERSKI 150MM NIEBIESKI PŁASKI HARD CUTTING Meguiars Ultimate Compout + ABW PAD POLERSKI 150MM POMARAŃCZOWY PŁASKI LIGHT CUTTING/POLISHING MENZERNA FF 3000 + ABW PAD POLERSKI 150MM CZARNY PŁASKI Opcja 1 wydaje mi się ze jest . ale mam całą butle UC i szkoda żeby leżała Aa i proszę o podpowiedz, który do MENZERNA FF 3000 czarny profilowany czy płaski Czy ewentualnie profilowany zostawić do nałożenia R222 PAINTWORK CLEANSER Z góry dziękuje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woytaz82 Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 witam moj poprzedni post zniknął w niewyjaśnionych okolicznosciach , a wiec pytam na nowo: Jaki wosk od DODO na taki kolor: Dodo Juice Rain Forest Rub bedzie ok?? dzieki woytaz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 woytaz82, PurpleHaze będzie super Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cptolgierd Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 Kilka pytań, które od kilku dni nie dają mi spokoju - Czy po polerce mechanicznej, a przed nałożeniem cleanera należy użyć IPA? - Jak nakładać DJ LP mechanicznie? Tak jak polerując, aż do zniknięcia czy ma być cleaner widoczny, zostawić na pare minut i wytrzeć MF? - Czy po nałożeniu wosku i wytarciu MF po chwili można użyć QD do wzmocnienia czy nie ma sensu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzinkins Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 - Czy po polerce mechanicznej, a przed nałożeniem cleanera należy użyć IPA? Tak Jak nakładać DJ LP mechanicznie? Tak jak polerując, aż do zniknięcia czy ma być cleaner widoczny, zostawić na pare minut i wytrzeć MF? Mechanicznie jak najbardziej, można od razu ścierać Czy po nałożeniu wosku i wytarciu MF po chwili można użyć QD do wzmocnienia czy nie ma sensu? Można, ale nie ma sensu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Eryczek Opublikowano 8 Stycznia 2012 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 Cquartz TarX czy Tar&Glue Remover od VP?Głownie plamki z asfaltu na felgach i karoserii, ze dwie naklejki. TarX wg mnie nie nadaje sie do klejow na felgach. Zwyczajnie nie dziala, juz IPA lepiej sobie z klejem radzi. Na asfalt dziala ale bez ekscesow - brak mu mocy. Bierz VP! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xkem Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 I małe sprostowanie piszcie dobrze te nazwy produktów: CarPro TarX, a nie Cquartz TarX Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zybercik Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 I małe sprostowanie piszcie dobrze te nazwy produktów: CarPro TarX, a nie Cquartz TarX Przepisałem nazwę od jednego z partnerów forum W sumie zawsze w zakupach dopisywałem VP, ale dziś zauważyłem TarX'a. Już wiem co kupić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dw4463757 Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 Potrzebuję przemalować kołpaki. Czy srebrne farby do felg nadają się do tego? Czy lepiej coś innego znaleźć? Jakiś inny typ farb? (Chodzi o farby w sprayu) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzinkins Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 Czy srebrne farby do felg nadają się do tego? Możesz, czego byś nie znalazł wielkiej rewelki nie będzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tasek Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 potrzbuje dobre apc takie żeby można było wyczyścić wnęki drzwi (zaschnięta pasta 3m oraz smar z zawiasów) a także umyć silnik i wnetrze auta plastiki, tapicerka oraz umyć motocykl co wybrać? myślałem o: -MEGUIARS ALL PURPOSE CLEANER 3,8 L (wydaje mi sie z opisu ze stworzony jest raczej do wnętrza) -BILT HAMBER SURFEX HD cena do ok 100zł 5l poradźcie coś fachowcy żebym był zadowolony. dzięki śliczne z góry za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Eryczek Opublikowano 8 Stycznia 2012 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 polecam wątek: http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... hlight=apc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jagmar Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 woytaz82, PurpleHaze będzie super w czym jest lepszy od Rain Forest ? (bo własnie kupiłem rain forest do zielonego metalika) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4ciek Opublikowano 8 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 tasek, Surfex przy tym samym stężeniu jest mocniejszy od Megsa. Wybór w tej parze jest więc oczywisty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weglus Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 korzystał ktoś z pianek do odkażana klimatyzacji? będe wymieniał u siebie filtr kabinowy i uszczelniał parownik więc moge tam napsikać tego jeżeli coś daje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ENERGY_NET Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 pianka pozostawia syf który ciężko usunąć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ultratouch Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 Jak będziesz miał parownik na wierzchu to kup spirytus do dezynfekcji i go wymyj nim, a w środku puść tylko jakiegoś granata dobrego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
weglus Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 granat nie wniknie tak jak pianka wg. mnie. a mam zamiar pryskać tylko do parownika, omijając nawiewy więc może sie lekko ubrudzić ;p Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kupusso Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 Do odgrzybianie nie znam lepszego preparatu http://allegro.pl/wurth-odgrzybiacz-kli ... 48086.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balcerek Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 Czy po użyciu APC przed nałożeniem dresingu na dany element przemyć wodą czy zaraz po APC dresing? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dw4463757 Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 APC po nałożeniu albo spłukujesz, ale w środku to raczej wycierasz mokrą fibrą. Jak będzie już suche i bez APC ( ) to dressing. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koza Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 Chciałbym nałożyć zaprawkę na kilka odprysków na progach wewnętrznych, nie ma sensu lakierowac., Taki zestaw poradzi sobie ? http://allegro.pl/duzy-lakier-zaprawka- ... 48580.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tfelek Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 Koza pisz do Mxnowicki on ma lakiery do zaprawek .. pozdro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yukon Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 koza, w sprawie zaprawek sprawdź ofertę mx_nowicki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koza Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2012 no tak ale oni maja 30ml. pytam konkretnie o ten zestaw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi