uri90 Opublikowano 7 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 booohal, choćby smart dressing czy AG Vinyl & Rubber care, dużo jest takich środków i są o nich tematy i jest w nich też napisane jak radzi sobie na plastikach/ opnach. więc może mam jeszcze za ciebie ci nasmarować opony w aucie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grabek246 Opublikowano 7 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 mam megankę kolor taki jak tu http://images04.olx.fr/ui/1/27/58/5461958_1.jpg chciałbym zapytać jaki wosk najlepiej nałożyć? wiem wiem jest obszerny temat o woskach ale wg. mnie za obszerny preferencje? trwałość zapach łatwść aplikacji no i przystepna cena Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booohal Opublikowano 7 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 uri90, nie ale masz się ogarnąć i udzielić krótkiej odpowiedzi na krótkie pytanie bo o tym traktuje ten temat. [ Dodano: 7 Grudzień 2011, 22:10 ] W nawiązaniu do mojego pytania chciałbym żeby środek ten możliwie długo siedział na oponach. Bardziej mokry/błyszczący efekt mile widziany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawPi Opublikowano 7 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 Pytanie techniczne: czym/jak dzielić glinkę? Mam tę żółtą VP w woreczku i za chiny ludowe nie mogę tego jakoś rozsądnie pociąć na porcje.. Ciągnie się bardzo, więc metoda 'palcowa' chyba odpada. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yukon Opublikowano 7 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 DawPi, na papierku/folii dzielisz ostrzem nożyczek, nożem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swoop Opublikowano 7 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 mam megankę kolor taki jak tu http://images04.olx.fr/ui/1/27/58/5461958_1.jpg chciałbym zapytać jaki wosk najlepiej nałożyć? wiem wiem jest obszerny temat o woskach ale wg. mnie za obszerny preferencje? trwałość zapach łatwść aplikacji no i przystepna cena Collinite 476 ... puszka starczy na baaaardzo długo http://www.youtube.com/watch?v=kv9IeR9eWiw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawPi Opublikowano 7 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 yukon, chyba poszukam tego nożyka do tapet jednak, bo zwykłym ciężko idzie. Dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 DawPi, A jak zużyjesz kup BH przyjemność pracy bez porównania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yukon Opublikowano 7 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 DawPi, do tego musi być siła w łapa i nie ma lipy.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 booohal, Najłatwiejszy jest PB Trim restorer ale musisz rozdzielić trimy i opony. Do opon ja Ci polecę Meg's Endurance a do trimów zależy czego oczekujesz.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawPi Opublikowano 7 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 minetoo, ale ja już mam i BH i VP i jedną hm, taką zieloną.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booohal Opublikowano 7 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 minetoo, znalazłem ten teścik: http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?t=6232 i zastanawiam się nad Wolf's lub Perl. Wolf's fajnie bo tanio wychodzi a Pearl też można np. 1:1 zrobić i wtedy też bardzo atrakcyjny cenowo. Po wypłacie zrobię sobie prezencik a do tego czau się zastanowię zarówno który produkt kupić jaki i którego partnera forum Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 booohal, No jeśli nie lubisz często pieścić auta to pearl jest dobrym wyborem. [ Dodano: 7 Grudzień 2011, 23:02 ] DawPi, No to pozostaje nożyk choć ja ją rwę jak trzeba Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booohal Opublikowano 7 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 booohal, No jeśli nie lubisz często pieścić auta to pearl jest dobrym wyborem. No chyba że go rozcieńczę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 booohal, a kup sobie Endurance a kup Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booohal Opublikowano 7 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 minetoo, jeszcze nie wkręciłem się na 100% w datailing dlatego raczej wezmę Perla jako All In One na zewnątrz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 booohal, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilgt Opublikowano 7 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 minetoo, jeszcze nie wkręciłem się na 100% w datailing dlatego raczej wezmę Perla jako All In One na zewnątrz tylko nie nakładaj zbyt grubej warstwy, bo po deszczu będą zacieki i u mnie na słupku B (gdzie łapie jak zamykam drzwi po wyjściu) powstały odciski i mazy po palcach, przy cieńszej warstwie i dokładnym wypracowaniu problemu nie ma Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booohal Opublikowano 7 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 kamilgt, dzięki wielkie za wskazówki Myślę że rozrobię sobie 1:1 i raz na jeden/dwa/trzy tygodnie przelecę autko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bary110 Opublikowano 7 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Grudnia 2011 to ja się od razu dopytam ja perla daje cieniusieńko na gąbeczkę z tesco (10 sztuk chyba za dwójkę ) i lecę po plastikach zewnętrznych może lepiej na aplikator megsa i wpracować, czy może po przeleceniu zmywakiem mf wetrzec? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kedar Opublikowano 8 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 Polecicie jakiś sensowny środek który poradzi sobie i plastikami zewnętrznymi i oponami? Gdzieś widziałem że Trim Restorer powinien dać radę. Prawda to to? Czy może coś lepszego? (rozsądna cena mile widziana) Ja używam PB TR na plastiki zewn.i opony również. Daje radę, ale efektu mokrych i błyszczących opon nie uzyskasz. Raczej matowe, a ja takie lubię. Co do trwałości to szału nie ma, bo to przecież nie jest środek dedykowany do opon. Jak nie ma deszcz to spokojnie 2tyg., w deszczową pogodę po cotygodniowej myjce go nanoszę, ale jest baaardzo wydajny. Teraz spróbuję czegoś innego i myślałem właśnie o Perlu albo coś z ValetPro. Perl -> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grabek246 Opublikowano 8 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 Swoop a co pod Coli? ipa wystarczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swoop Opublikowano 8 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 Swoop a co pod Coli? IPA wystarczy? a pod Coli, warto poczytać forum, bo roboty sporo. Najlepiej: opłukać->umyć na 2 wiadra->opłukać->glinka->opłukać->umyć znowu->cleaner (np ipa)->wosk Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saddam Opublikowano 8 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 ... cleaner (np IPA) ... Tylke, że IPA nie jest cleanerem. Osobiście kładę cleaner a następnie przecieram IPĄ celem usunięcia olejków po nim. Później 476s. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swoop Opublikowano 8 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 8 Grudnia 2011 Tylke, że IPA nie jest cleanerem. to chyba jasne, że nie jest, ale cleaner też nie jest niezbędny przed coli. wystarczy IPA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi