g.pajak Opublikowano 29 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 dla niewtajemniczonych wręcz czyste i pytają: "Panie, dlaczego myjesz czysty samochód?" Mnie tak już pytają, a najczęściej żona puka się w głowę Chyba jestem już po tej "ciemnej stronie mocy" A wracając do tematu to dziękuję jeszcze raz wszystkim za odpowiedzi, w sumie wyjaśniło mi się już trochę PS> szybkość odpowiedzi na forum powala! Dzięki! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fireman Opublikowano 29 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Listopada 2011 Umycie na bezdotyku i przetarcie QD - owszem ale latem, jak auto jest lekko zakurzone a dla niewtajemniczonych wręcz czyste i pytają: "Panie, dlaczego myjesz czysty samochód?"Jesienią, zimą, kiedy nocą spada temperatura - auto robi się wigotne i brudy wtedy się mocniej wczepiają w lakier, gdy ludzie palą w kotłach C.O., a powietrzu pełno syfu mimo nawet ładnej pogody, wtedy bym nie ryzykował Dla tego wyżej napisałem nie stoi w wilgotną noc na dworze, jak auto jest garażowane to jak latem jest to zwykły luźny kurz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balcerek Opublikowano 30 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 Który produkt da większy efekt mokrej opony MEGUIARS ENDURANCE TIRE GEL czy MEGUIARS HOT SHINE TIRE GEL , i który dłużej poleży na oponie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 30 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 W którym sklepie można było kupić testery past 3m ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qrak01 Opublikowano 30 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 W którym sklepie można było kupić testery past 3m ? ja swego czasu kupowałem w SCS Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pLaYmAn Opublikowano 30 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 Który produkt da większy efekt mokrej opony MEGUIARS ENDURANCE TIRE GEL czy MEGUIARS HOT SHINE TIRE GEL , i który dłużej poleży na oponie? Endurance Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinner Opublikowano 30 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 Czy praca na maszynie polerskiej bez stabilizacji obrotów to duża tragedia i katorga?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 30 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 sinner, Nie ale trochę utrudnia pracę, z każdym mocniejszym dociskiem musisz zwiększać obroty bo inaczej będzie zwalniać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sprinter Opublikowano 30 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 Czy ktoś wie gdzie kupić taką nakladkę jak z CG na polerkę do prania dywaników w PL? Lub taką co się na wkętarkę zakłada lub wiertarkę jak w tym filmiku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 30 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 Sprinter, Hmm nie wiem czy mothers nie miał czegoś takiego w ofercie ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sprinter Opublikowano 30 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 U polskiego dystrybutora nie ma na stronie, jest tylko PowerBall Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
whateverek Opublikowano 30 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 Nie wiem jakiej twardości jest "włosie", ale to na drugim filmiku wygląda jak WuCetowe berło po małym tuningu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
staniu Opublikowano 30 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 gdy zobaczyłem ten filmik miałem tą samą myśl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uri90 Opublikowano 30 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 przy czyszczeniu opony efekt jest taki jak w reklamach płynu do szyb czy naczyń- wystarczy przetrzeć i za szmatką pojawia się idealnie czysta powierzchnia z "gwiazdkami" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Horas91 Opublikowano 30 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 Panowie, co polecicie początkującemu do czyszczenia a później konserwacji plastików w środku samochodu? A co na zewnątrz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilgt Opublikowano 30 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 Panowie, co polecicie początkującemu do czyszczenia a później konserwacji plastików w środku samochodu? A co na zewnątrz? http://forum.kosmetykaaut.pl/viewforum.php?f=14 tutaj trochę tego jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Horas91 Opublikowano 30 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 No właśnie w tym problem, że za dużo tego i już sam nie wiem co wybrać, gdzie zamówić itd itd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilgt Opublikowano 30 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Listopada 2011 wbijasz na stronę któregoś z partnerów, patrzysz jakie są produkty do plastików wewnątrz, kopiujesz nazwę, wpisujesz w wyszukiwarkę na forum i patrzysz czy taki efekt Ci odpowiada musisz się zdecydować na mat/delikatny połysk/giełdowy full połysk ja do wewnątrz używam Chemical Guys natural Shine Dressing - nadaje świeży wygląd nowych plastików, ładnie je przyciemnia i świetnie pachnie. efekt utrzymuje się około 2-3 tygodni. baaardzo wydajny co do plastików zewnętrznych to zajrzyj do działu testy, tam jest sporo testów tych produktów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shine Opublikowano 1 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 Czy do rozcieńczania lepiej używać wody demineralizowanej czy można zwykłej z kranu Chodzi mi o wszystkie rodzaje produktów APC,QD czy chociażby koncentrat płynu do spryskiwaczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ENERGY_NET Opublikowano 1 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 oczywiście że lepiej rozcieńczać produkty z wodą demineralizowaną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shine Opublikowano 1 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 A jest sens Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ENERGY_NET Opublikowano 1 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 oczywiście że jest sens, nie zmniejszasz skuteczności rozrabianego środka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcingg Opublikowano 1 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 Kupiłem kilka miesięcy temu RM 81 Karchera do wyprania podsufiltki. Zużyłem niewiele i zastanawiam się do czego mógłbym jeszcze tego użyć. Jako APC ? POdaję poniżej specyfikację produktu. Niech się ktoś wypowie kto zna się na no odczynach PH do czego można tego użyć a do czego nie. Karcher środek chemiczny RM 81 2.5L, przeznaczony do zewnętrznego mycia pojazdów, plandek i silników ! RM 81 ASF (Aktywny środek myjący, zasadowy, koncentrat) Koncentrat aktywnego środka czyszczącego do wysokociśnieniowego mycia, łagodny dla materiałów, usuwa mocne zabrudzenia olejowe, tłuszczowe i mineralne. Do mycia pojazdów, plandek i silników. Czas działania 1-5min. Po umyciu dokładnie spłukać. Właściwości: uniwersalny środek do mycia ciśnieniowego płynny, alkaliczny usuwa oleje, smary, oraz zabrudzenia mineralne skuteczny we wszystkich zakresach temperatury łatwa separacja oleju od roztworu w procesie recyrkulacji nie zawiera węglowodorów nie zawiera fosforanów wartość pH 12 - dla koncentratu zółty płyn o świeżym zapachu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cocolino Opublikowano 1 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 W którym sklepie można było kupić testery past 3m ? Omyłkowo Mariusz z SCS wysłał mi dwa komplety próbek po 50 ml: fast cuta, extrafiny i ultrafiny. Mam 2x50ml każdej. Jak chcesz to możemy strzelić jakąś mini wymiankę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 1 Grudnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Grudnia 2011 cocolino, Sorrki ale już nie aktualne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi