kuflik Opublikowano 22 Listopada 2011 Autor Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2011 maya, wieszasz ma ścianie i lecisz myjką Ja tak zreanimowałem zasyfiony dywan po psie- tylko ja poszedłem na hardcora- poleciałem cały dywan hevy duty carpet cleanerem, na to surfex a potem myjka i dysza rotująca:) Był biały jak nowy;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maya Opublikowano 22 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2011 maya, wieszasz ma ścianie i lecisz myjkąJa tak zreanimowałem zasyfiony dywan po psie- tylko ja poszedłem na hardcora- poleciałem cały dywan hevy duty carpet cleanerem, na to surfex a potem myjka i dysza rotująca:) Był biały jak nowy;) bardzo dobry pomysł bardzo brudny nie jest ale ten piach czy pył niechce wyjść Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 22 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2011 maya, Zabierz szczotkę w twardym włosem, wszystko będzie wyskakiwać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cubstone Opublikowano 22 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2011 kuflik, a czy po tym zabiegu włosie było nadal miękkie, jak przed płukaniem? Bo ja ostatnio identycznie potraktowałem dywanik kierowcy do A3, tyle że lekkim roztworem Trucka i po wysuszeniu był strasznie sztywny i wyglądał sztucznie. Dopiero po różnych pieszczotach zaczął wracać do normy. Ale wykładzina bagażnika z natury jest twardsza, więc tutaj pewnie ten problem nie występuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 22 Listopada 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2011 cubstone, prawdopodobnie niedokładnie spłukałeś dywanik. Ja miałem przygodę a właściwie bratanek. Zwymiotował na nowy dywan. Tylko porządne mycie myjką pomogło i dywan znowu był jak nowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xkem Opublikowano 22 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2011 Jakie stężenie Surfexa HD do mycia opon i plastików w środku auta? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 22 Listopada 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2011 Xkem, najniższe skuteczne Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maya Opublikowano 22 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2011 maya, Zabierz szczotkę w twardym włosem, wszystko będzie wyskakiwać boję się że materiał się poniszczy poszarpię Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz85 Opublikowano 22 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2011 Ktos wstawial ostatnio zdjecie swoich kosmetykow i pisal ze moze udostepnic probki wszystkiego co ma na foto. Chcialbym przetestowac jakas aktywna piane ale nie moge znalesc tego postu Pamieta ktos gdzie albo kto to pisal?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SJake Opublikowano 22 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2011 Bartosz85, maq Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 22 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2011 maya, To wypróbuj najpierw w nie widocznym miejscu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz85 Opublikowano 22 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Listopada 2011 SJake dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Creasy Opublikowano 23 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2011 Mogę umyć same opony bez felg? Nic się nie stanie jak woda dostanie się do wewnątrz opony? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uri90 Opublikowano 23 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2011 Creasy, co by się mogło stac?? myj bez problemu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudy1987d Opublikowano 23 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2011 Mam takie pytanko. Słyszałem źe das'em 6 nie pracuje się na wełnie czy to prawda? Ja dziś osobiście testowałem wełnę z das 6 na błotniku polówki i nie miałem żadnego problemu. to jak to w końcu jest? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinner Opublikowano 23 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2011 CO bedzie lepsze do wydobycia superblasku z czarnego lakieru, AG SRP + Colli476 czy AG UDS + Colli 476? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
k24 Opublikowano 23 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2011 Korekta Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Creasy Opublikowano 23 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2011 Creasy, co by się mogło stac?? myj bez problemu Opona od środka jakby była czymś pokryta. Jak zmoczyłem to się zrobiło śliskie i się zmyło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uri90 Opublikowano 23 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Listopada 2011 Creasy, Ja myłem opony i nie zauważyłem, aby zmoczenie wew. strony cos zmywało... być może to jakaś pozostałość "poprodukcyjna" służąca lepszemu oddzieleniu się od formy czy cos takiego nie sądzę, aby woda wpłynęła negatywnie na gumę nic takiego nie zaobserwowałem sinner, zdecydowanie SRP + wosk. SRP jest w stanie duzo zakryc nawet baaardzo duzo zwłaszcza jest to widoczne na czarnym, ale pamietaj ze jest to dzialanie chwilowe po dwoch miesiacach znów będziesz mial to samo... i jak chcesz uzyskać maksymalny efekt to maszynowo 2 warstwy na miękkim padzie bo ręcznie tyle nie zdziałasz jako działanie doraźne polecam ale lepiej wykonać korektę i mieć spokój Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aivars Opublikowano 24 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 Ja mam takie dziwne pytanie. W golfie mk3 albo plastiki sa jakies 'dziwne' albo ja cos zle robie. Kupilem 303 aerospace i przed nalozeniem umylem deske tenzi truck 1:200. Nie moge jednak uzyskac dobrego efektu, bo ile bym nie nalozyl 303 to i tak wyjda jakies jasniejsze plamy na desce rozdzielczej. Np na tunelu jest lepiej, ale calosc po chwili pokrywa sie jakby nalotem, ktory po spolerowaniu mf nadaje satynowy wyglad, jednak krotkotrwaly. Srodek pryskam na powierzchnie i poleruje mf, probowalem z aplikatorami gabkowymi i jest podobnie. Czy ktos moze mi pomoc ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MM.MM Opublikowano 24 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 303 aerospace To taki średni dressing do wnętrza, kup natural look lub coś podobnego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yukon Opublikowano 24 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 Aivars, kokpit w golfie jest z dziwnego tworzywa. spróbuj z innym dressingiem. po nl nie zostają plamy na 100%. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinner Opublikowano 24 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 sinner, zdecydowanie SRP + wosk. SRP jest w stanie duzo zakryc nawet baaardzo duzo zwłaszcza jest to widoczne na czarnym, ale pamietaj ze jest to dzialanie chwilowe po dwoch miesiacach znów będziesz mial to samo... i jak chcesz uzyskać maksymalny efekt to maszynowo 2 warstwy na miękkim padzie bo ręcznie tyle nie zdziałasz jako działanie doraźne polecam ale lepiej wykonać korektę i mieć spokój Robilem reczna korekte UC i kolor odzyskal troche wyrazistosci, pytanie moje jest takie czy UDS nada mu wetlooku i poglebi czern a colli doda blasku, czy taki efekt a moze lepszy uzyskam z SRP + wosk. Chodzi mi o jak najlepsze wyeksponowanie koloru. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 24 Listopada 2011 Partner forum Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 Aivars, A nie jest to efekt po zastosowaniu Tenzi Truck na kokpicie, przemyj to jakimś delikatnym APC i ponownie nałóż dressing. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanar Opublikowano 24 Listopada 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Listopada 2011 Ja mam takie dziwne pytanie. W golfie mk3 albo plastiki sa jakies 'dziwne' albo ja cos zle robie. Kupilem 303 aerospace i przed nalozeniem umylem deske tenzi truck 1:200. Nie moge jednak uzyskac dobrego efektu, bo ile bym nie nalozyl 303 to i tak wyjda jakies jasniejsze plamy na desce rozdzielczej. Np na tunelu jest lepiej, ale calosc po chwili pokrywa sie jakby nalotem, ktory po spolerowaniu mf nadaje satynowy wyglad, jednak krotkotrwaly. Srodek pryskam na powierzchnie i poleruje mf, probowalem z aplikatorami gabkowymi i jest podobnie. Czy ktos moze mi pomoc ? Zajebisty pomysł umyć wnętrze auta tenzi truckiem, litości panowie to ma ph 14, nawet jak rozcieńczysz 1:200 to nie będzie to bezpieczny produkt do plastików zwłaszcza takich jak w golfie 2 na desce rozdzielczej. Plastiki na pewno mocno wyblakły i się zmatowiły. Proponuję przemyć jeszcze raz czymś delikatniejszym a następnie nałożyć 2-3 cienkie warstwy dressingu w odstępach najlepiej kilkunastogodzinnych, najlepiej nakładać mikrofibrą pryskając na aplikator a nie na element, temperatura najlepiej pokojowa lub chociaż powyżej 15 stopni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi