Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 14 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Użyłem raz na aucie po mocnej pianie do testu, na białym aucie aby sprawdzić efekt (interesowało mnie czy nie będzie zostawiać "koloru") przed korektą wiec :dontknow:

Drugi raz na lekko zakurzonym aucie bardziej dla sprawdzenia właśnie ew. reakcji na polerowanym alu.

Opublikowano

Czy miał ktoś jakiekolwiek złe lub dobre doświadczenia z produktami marki Simoniz ? Cenowo na poziomie Sonaxa i Plaka jedyne na co zwróciłem uwagę to to, że jest to firma brytyjska. Pytam, bo właśnie otworzyli koło mnie sklep z ich produktami.

Opublikowano

mialem kiedys plyn do felg simoniza (taka czerwona zelowata ciecz) i byl calkiem rozsadny - nie zebym wpadl w jakis mega zachwyt ale spokojnie dawal rade i nie smierdzal - dziala tak jak blue gel 1:3

Plynu do szyb Simoniza uzywam do tej pory i tez jest ok

Dla mnie simoniz to polka i cenowa i jakosciowa taka jak sonax - chyba ze maja jakies produkty wybijajace sie ale ja mialem stycznosc tylko z tymi jak wyzej

Opublikowano

Pozycjonowanie jak CarPlan itd i dokładnie tak jest.

Kupiłem wosk koloryzujący kiedyś z ciekawości, działał jak inne tylko trochę bardziej śmierdział niż sonax :-]

Opublikowano

Czyli nie pozostaje nic tylko próbować. Natomiast jeżeli chodzi o Sonaxa to polecam zimowy płyn do spryskiwaczy z linii extreme. Oczywiście niestety na bazie alkoholu ale co ważne zawiera glicerynę, która kapitalnie zmiękcza pióra wycieraczek. Od jakiegoś miesiąca zaczęły mi mazać po szybie i niedokładnie zbierać wodę. Wczoraj było wilgotno i z ciekawości strzeliłem sobie parę razy na przednią szybę. Efekt-nic nie maże, wycieraczki zbierają idealnie. Polecam. Rozrobiłem 1:2 z wodą-ma wystarczyć niby do -10 st. Cena za 1L koncentratu to 22 pln.

Opublikowano

Witam!

Mam taki oto problem powstały w trakcie zawracania po ciemku w obecności wysokiego krawężnika:

http://imageshack.us/photo/my-images/84 ... 0289y.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/82 ... 0292a.jpg/

http://imageshack.us/photo/my-images/82 ... 0297h.jpg/

Szanowni koledzy, jak to usunąć? Liczę na waszą pomoc 8-) Szczerze mówiąc nie rzuca się to w oczy ale jest denerwujące. i ta rysa na ambicji.. Mam nadzieję, że na tym forum ludzie nie podchodzą do tematu "to jest samochód - ma jeździć" :evil:

Nowy hokej kosztuje 50-70zł więc czy jest w ogóle sens to naprawiać?

PS: Jest może osoba z Gdańska która podjęła by się tematu i poprawiła wygląd mojego spoilerka oczywiście odpłatnie lub piwnej walucie? :o

Opublikowano

pr0, sprobuj opalarką, niektóre tworzywa dają się naprawić praktycznie bez śladu. Kiedyś w piwnicy wziąłem do testu z 10 rozmaitych przedmiotów z porowatego czarnego plastiku i na większości opalarka zniwelowała rysy bardzo ładnie

Opublikowano

Dziękuje za sugestię. Niestety, nie mam możliwości załatwienia opalarki. Będę musiał znaleźć kogoś w Gdańsku kto mi to zrobi albo olać i cierpliwie czekać na przerwę świąteczną wrócić do domu i naprawiać :)

Próbowałem robić to zapalniczką i faktycznie rysy znikają aczkolwiek łatwo przesadzić i w jednym miejscu podtopiłem delikatnie plastik. Poza tym bardzo długo to trwa, chyba, że robię to wyjątkowo nieumiejętnie.

Swoją drogą dzwoniłem do S plus i wyrzucili mi cenę 180zł. Myślałem bardziej o zakresie ok. 50zł a tu taki zonk :D

Opublikowano

Faktycznie nie jest to drogi sprzęt i pewnie bym ją kupił gdyby nie fakt, że mam już jedną taką - w domu jakieś 350km stąd. A na małej stancji i tak już ciężko trzymać wszystkie te graty we względnym porządku :mrgreen:

Czy kompletnie zielony poradzi sobie z tematem nie uszkadzając przy okazji lakierowanego zderzaka? Wolałbym jednak powierzyć los hokeja w czyjeś ręce. No cóż... w takim razie zostaje mi szukanie osoby z opalarką w Gdańsku :|

Dziękuje za odpowiedzi :)

Opublikowano
... Natomiast jeżeli chodzi o Sonaxa to polecam zimowy płyn do spryskiwaczy z linii extreme. Oczywiście niestety na bazie alkoholu ale co ważne zawiera glicerynę, która kapitalnie zmiękcza pióra wycieraczek. Od jakiegoś miesiąca zaczęły mi mazać po szybie i niedokładnie zbierać wodę. Wczoraj było wilgotno i z ciekawości strzeliłem sobie parę razy na przednią szybę. Efekt-nic nie maże, wycieraczki zbierają idealnie. Polecam. Rozrobiłem 1:2 z wodą-ma wystarczyć niby do -10 st. Cena za 1L koncentratu to 22 pln.

1 litr koncentratu zimowego płynu do spryskiwaczy VW ( zakupionego w ASO VW/AUDI ) kosztuje ~ 17 zł ... stężenie 1:2 jest na -14°C ... jest lepszy niż ten SONAX ( testowałem kiedyś ) ;)

PS. W ASO VW/AUDI w Rybniku ( "Magro Rybnik" ) jest teraz promocja - półlitrowy koncentrat jest za 7 zł ( zrobiłem zapasy ) :|

Opublikowano

robert., spróbuje 1Z - ja kilka lat latałem na koncentracie od Audi, ale 1Z go pobił pod względem chociażby klarownosci na szybie...

Opublikowano
... Natomiast jeżeli chodzi o Sonaxa to polecam zimowy płyn do spryskiwaczy z linii extreme. Oczywiście niestety na bazie alkoholu ale co ważne zawiera glicerynę, która kapitalnie zmiękcza pióra wycieraczek. Od jakiegoś miesiąca zaczęły mi mazać po szybie i niedokładnie zbierać wodę. Wczoraj było wilgotno i z ciekawości strzeliłem sobie parę razy na przednią szybę. Efekt-nic nie maże, wycieraczki zbierają idealnie. Polecam. Rozrobiłem 1:2 z wodą-ma wystarczyć niby do -10 st. Cena za 1L koncentratu to 22 pln.

1 litr koncentratu zimowego płynu do spryskiwaczy VW ( zakupionego w ASO VW/AUDI ) kosztuje ~ 17 zł ... stężenie 1:2 jest na -14°C ... jest lepszy niż ten SONAX ( testowałem kiedyś ) ;)

PS. W ASO VW/AUDI w Rybniku ( "Magro Rybnik" ) jest teraz promocja - półlitrowy koncentrat jest za 7 zł ( zrobiłem zapasy ) :|

A tego to nie wiem-być może. Porównanie mam jedynie jakimiś tam marketowo-tescowo-orlenowskimi płynami i na ich tle sonax się wyróżnia. Poza tym gafę strzeliłem, bo za 22 pln mamy 2L koncentratu Sonaxa a nie 1L, jak wcześniej napisałem. Czyli za 22 zł wychodzi 6L płynu do -10 st. Tym nie mniej wiadomo, że im więcej różnych zestawów się wypróbuje tym szersza będzie wiedza. Pozdr

Opublikowano

Wczoraj wlalem do Glorii rozrobiona piane ktora jezdzila w aucie w pojemniku jakis czas i zonk mimo ze za pierwszym razem byla super piana z drugiej czesci roztworu ................lipa (slabe mleko) :(

Przeterminowala sie??

Opublikowano
robert., spróbuje 1Z - ja kilka lat latałem na koncentracie od Audi, ale 1Z go pobił pod względem chociażby klarownosci na szybie...

OK , trzeba będzie wypróbować :good:

Opublikowano

faraon3021, nie jestem pewny, ale musi byc powód dla którego nie nalezy dopuszczać do przechowywania w niskich temperaturach.

Opublikowano
Tylko w jakim sposób temperatura moze działać na koncentrat piany?

Damian to nie byl koncentrat tylko gotowy roztwor

A pytam dlatego ze latwiej zrobic jednorazowo np 4-5 litrow,ale jesli mam polowe wylewac to troche bez sensu :(

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.