Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jak najlepiej doczyścić jasne zderzaki. Czy opalarka da radę, oczywiście po wstępnym myciu, ale jakimi środkami?

Jak co to dodam lepszej jakości zdjęcia z bliska.

pict0075hc.jpg

• Odpowiedzi 14 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

Pytanko: jest jakiś marketowy szampon który nie rusza wosku? Coś co znajdę w markecie lub jakimś motoryzacyjnym sklepie. Czasami nawoskuje jakiemuś znajomemu autko ale nie dają się namówić na szampon za kilka dyszek.

Opublikowano
Pytanko: jest jakiś marketowy szampon który nie rusza wosku? Coś co znajdę w markecie lub jakimś motoryzacyjnym sklepie. Czasami nawoskuje jakiemuś znajomemu autko ale nie dają się namówić na szampon za kilka dyszek.

Nigrin - kosztuje ok 10 zł 1litr. Taki jak tu:

http://www.nigrin.pl/index.php?id=produ ... &tx_ttnews[tt_news]=3559&tx_ttnews[backPid]=760&cHash=4186a495fa

Opublikowano

Lookne w Auchan. Bo w Cerrfourze na pewno nie ma. A coś typu Sonax, Formula1, Autoland, Turtle itp? Czy wszystko z takich ruszy w mniejszym lub większym stopniu wosk?

Opublikowano
Jak najlepiej doczyścić jasne zderzaki. Czy opalarka da radę, oczywiście po wstępnym myciu, ale jakimi środkami?

APC i jazda z opalarką :ad:

Ale znajdę go w jakimś markecie lub samochodowym? Bo jeszcze chyba nie widziałem.

Ja widuje go ostatnio często w Real'u także tam powinien być na 100% ;)

Opublikowano
szukałem w necie, ale coś nie widze. wiem, że pare osób z forum ma końcówke spieniającą kwazara. możecie mi podać średnice? może podejdzie do mojego marketowego opryskiwacza

Tu masz dysze

http://www.sklep.ewexim.pl/dysza-spieni ... -p-47.html

Jesli liczysz na piane z tej dyszy to raczej daj sobie na luz :thumbdown:

Czesto pasuje srednica a jest inny skok gwintu zwlaszcza w wynalazkach z marketu ;)

Opublikowano

inarusbox, dzięki sprawdzę APC, a opalarka powinna dać efekt podobny jak w przypadku czarnych zderzaków?

Opublikowano

p1020329a.jpg

Dziś przejechałem czernidłem do plastików na Passacie. Zostały po nim takie ryski, zapewne po plastikowym koreczku w centralnym punkcie gąbki. Jak widać plastik ten musi byc bardzo miękki skoro zostawił taką masakrę. Czy macie pomysły jak się tego pozbyć?

• Moderator
Opublikowano

1. Zastosować jakiś markowy produkt do plastików, może będzie mniej widoczne.

2. Jak nie pomoże to pokryć barwnikiem Black Dye.

3. Gdy dalej brak rezultatu - okleić nową folią.

Opublikowano
szukałem w necie, ale coś nie widze. wiem, że pare osób z forum ma końcówke spieniającą kwazara. możecie mi podać średnice? może podejdzie do mojego marketowego opryskiwacza

Tu masz dysze

http://www.sklep.ewexim.pl/dysza-spieni ... -p-47.html

Jesli liczysz na piane z tej dyszy to raczej daj sobie na luz :thumbdown:

Czesto pasuje srednica a jest inny skok gwintu zwlaszcza w wynalazkach z marketu ;)

dysze to widziałem, ale nie ma nigdzie średnicy podanej ;) zrobiłem już na podstawie opisów z forum sam pianownice poprzez nacięcia rurki i pianuje jak kwazar na jednym z filmów :D tak myśle, że jakby połączyć te dwie rzeczy to może by wyszła jakaś lepsza piana
Opublikowano

Panowie, dam rade spolerować ( trochę poprawić wygląd szyb) za pomocą plastx ? albo Meqs UC, PC ?? + Tricolor ? jakies propozycje ? sugestie ?

Opublikowano

Czyli rozumiem że na dwa autka sedany mogę spokojnie wziąć 1 butelkę.

Tricolor się jakoś zużywa szybko, czy też wystarczy jeden?

Bo zapomniałem dodać, że chodzi o korektę ręczną oczywiście :)

Po UC trzeba używać środków typu SRP czy mogę już po tym

od razu cleaner -> wosk?

Opublikowano
Czyli rozumiem że na dwa autka sedany mogę spokojnie wziąć 1 butelkę.

Tricolor się jakoś zużywa szybko, czy też wystarczy jeden?

Bo zapomniałem dodać, że chodzi o korektę ręczną oczywiście :)

Po UC trzeba używać środków typu SRP czy mogę już po tym

od razu cleaner -> wosk?

Jedna butelka spokojnie Ci wystraczy, mało tego zostanie CI jeszcze z 70% zawartości.

Tricolor, wyciera się. Robi się mniej efektywany.

Opublikowano
UC -> SRP -> wosk

SRP jest przecież cleanerem, a także ma właściwości wypełniające także zakryje to czego nie usunąłeś UC :)

UC ma właściwości wypełniające więc z założenia ukrywa to czego nie usunięto.

Trzeba go zatem zmyć IPA.

IMHO położenie wosku na SRP jest bez sensu.

Opublikowano

A, jeszcze jedno - czytałem, że pracując ręcznie UC nie da

rady zrobić krzywdy - ale czy na lakierze Toyoty z 2005 też

nie porobię czegoś źle?

Podobno mają miękki lakier, nawet DJ na stronie napisał,

że do japońców brać LPL, nie LP, bo mają miękki lakier

i można szkód narobić.

Chyba że po prostu zabezpieczają się takim czymś...

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.