Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 14 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano

danielek., nie nadaje się do zapuszczonego lakieru który nigdy nie widział glinki, ja jej używam regularnie co ok 2-3 miesiące i się sprawdza, a praca z nią to bajka :good:

Opublikowano

danielek., zalezy z jakim. Miałem na A6 takie naloty i waterspoty że tylko futro i FG500 sobie z nimi poradziło.

Opublikowano

Gdzie można kupić sampler FK1000P ?

Na showcarshine.pl niedostępne.

Jeśli nie matego FK to jaki inny wosk/sealant w samplerze polecicie?

I jeszcze jedno, szukam do tego jakiegoś cleanera - taniego i dobrego samplera ;)

Opublikowano

Nie jestem pewny przyczyny tego nalotu,ale wydaje mi się że pochodzi z wody jest koloru lekko niebieskiego szczególnie widoczny na czarnych powierzchniach szyb.

Czarny korek 3M daje sobie z tym radę.Przy ręcznym tarciu zabiera to trochę czasu żeby go usunąć ze wszystkich szyb.

Opublikowano

Czy mając na samochodzie dwa odcienie czarnego, a roznica jest widoczna tylko pod halogenem to po polerce będzie ona jeszcze bardziej widoczna?

• Administrator
Opublikowano

Pozostaje polować w dziale "sprzedam". Ostatnio trochę się tam dzieje.

Można kupić dużą puchę i mieć do końca życia.

Inne propozycje? Zależy od kasy jaką chcesz przeznaczyć. Poszukaj ,jest sporo.

Opublikowano

w0jta5 Teraz już możesz mieć problem z próbkami bo sezon na woskowanie zimowe się rozpoczął .Ja ci proponuje abyś się dogadał np z 2 innymi kolegami i kupili 1 collinite 845 - butelka ma 475ml do tego u partnerów forum możesz kupić za grosze puste buteleczki 150 ml czy 100 ml i owy wosk zimowy /sealant przelać .Koszty wtedy wyjdą bardzo podobne jak do FK1000p a z efektu jaki daje ten produkt będziesz zadowolony.

Opublikowano

Ponawiam pytanie.

Zastanawiam się nad drugą warstwa Colli 476 z tym że pierwszą warstwę nakładałem dokładnie miesiąc temu. Są jakieś przeciwwskazania co do warstwowania po takim okresie?

Opublikowano

Witam Państwa. Czym zabezpieczyć tapicerkę foteli z alcanary?Chodzi mi zwłaszcza przed wodą. Dodatkowo czym zabezpieczyć deskę rozdzielczą od góry przed płowieniem itp.

Opublikowano

balcerek, lepiej nie dokładać drugiej warstwy po tak długim czasie.

marian, alcantare możesz zabezpieczyć impregnatem do tkanin. np. 4nano ;)

Opublikowano
Ponawiam pytanie.

Zastanawiam się nad drugą warstwa Colli 476 z tym że pierwszą warstwę nakładałem dokładnie miesiąc temu. Są jakieś przeciwwskazania co do warstwowania po takim okresie?

Tak. Colli 476 jest lepki i łapie szybciej kurz i brud wiec po miesiącu nałożysz wosk na nieczystą powierzchnie. Najlepiej cały proces powtórzyć, może być bez glinki ale mycie IPA cleaner i po 24 h nałożyć kolejną warstwę. A o łapliwości kurzy przez #476 było już na forum.

• Administrator
Opublikowano

Nie ma się co oszukiwać. Żeby mieć zapach nowego samochodu trzeba kupić nowy samochód.

Opublikowano

czy do prespraya to prania tapicerki np tersus trzeba uzywać końcówki spieniającej ? czy nie ma to żadnego znaczenia, sugeruję się cytatem z sklepu SHOWCARSHINE "Znacząco zmniejsza nasycenie powierzchni szczególnie podczas prania tapicerki."

http://showcarshine.pl/504-showcarshine ... ujacy.html

czy piana nie powoduje problemów z ekstracją ?

Opublikowano

witam. zaproponujcie mi jakis dresing do plastikow wewnetrznych ktory nada mokrego duzego polysku.. mam MEgsa Ultimate Protectant i w ogole nie dziala.. moje auto to vectra B i nie wiem czy to wina tych plastikwo oplowskich czy tego produktu

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.