Kubz Opublikowano 22 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2011 Jak masz mało asfaltu to punktowo, np patyczkiem do czyszczenia uszu, jak więcej to nic poza atomizerem nie ma sensu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomas Opublikowano 22 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2011 ponawiam swoje pytanie ze strony wcześniej: "nałożyłem dzisiaj na auto Poorboys White Diamond, chciałem po tym dać FK Pink Paste Wax ale nawet po dwóch godzinach auto wydaje się kleić nie jakoś bardzo, ale odstraszyło mnie to od położenia wosku preparatu na całe auto zużyłem 20-25ml (nadwozie coupe 4,55m), nakładałem w temperaturze 16*C jak myślicie nałożyć jutro wosk? a może poczekać z tydzień i raz umyć auto przed woskiem" dzisiaj już jakby mniej klei się, ale powierzchnia jest bardzo gładka doradźcie co robić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadMon Opublikowano 22 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2011 czy mial ktos do czynienia z tego typu felgami?? czym to czyscic?? to nie jest polerowane alu... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 22 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2011 przyjeżdza do mnie pacifika z takimi felgami i czyszcze je tenzi enjee Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 22 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2011 W jaki sposób aplikujecie ValetPro Citrus Tar&Glue Remover. Najnormalniej aplikatorem gąbkowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RadMon Opublikowano 22 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2011 producetn ostrzega ze ten srodek "matowi powieszchnie szklane",a plastik powlekany czyms tam imitujacym chrom, czy polerowane alu nie?? to w jakim sterzeniu uzywasz tego srodka?? klient przywiezie mi takie felgi do czyszczenia i chce bym doprowadzil je do podobnego stanu jak te od skody... co robic?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slawek.k81 Opublikowano 22 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2011 szukam jakiś wzorów szkice,aut do wydruku aby nanosic na nie pomiary zrobione miernikiem i nic ciekawego nie moge znaleść , może macie coś lub jakieś wskazuwki gdzie szukać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yukon Opublikowano 22 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2011 Slawek.k81, http://www.detailingworld.co.uk/forum/s ... hp?t=15113 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Slawek.k81 Opublikowano 22 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Października 2011 Dzieki Yukon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 23 Października 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 Slawek.k81, albo wpisz cardiagram w google Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burner Opublikowano 23 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 W jakim stężeniu myć felgi Bilberry, aby przy okazji nie zszedł nałożony Autobahn? W ogóle jest sens kupować Billberry, gdy na felgi jest nałożony w/w wosk? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby_RS Opublikowano 23 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 W jakim stężeniu myć felgi Bilberry, aby przy okazji nie zszedł nałożony Autobahn? pewnie tak 1:15 ? najlepiej letnia woda+szampon, ew SV Wheel rozcieńczony zgodnie z handbook -em W ogóle jest sens kupować Billberry, gdy na felgi jest nałożony w/w wosk? IMO nie, jako rezerwa na ewentualne "dziady" billberry też nadaje się średnio... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cash Opublikowano 23 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 Miałem autobahn'a na ten sezon, z początku myłem zwyczajnie szamponem lub VP natural, potem używałem bilberry w stężeniu 1:10, felgi do dnia dzisiejszego przy pomocy szczotki EZ detail domywają się do stanu idealnego. Wiadomo, że wszystko zależy od pokonywanych kilometrów i dróg z jakich się korzysta. Ogólnie jestem zachwycony autobahn'em, bilberrym psikam, żeby go wytracić Przy zmianie na zimowe zobaczę jak wygląda wewnętrzna strona i jak się będzie domywać. IMO nie, jako rezerwa na ewentualne "dziady" billberry też nadaje się średnio... True Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 23 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 RadMon W stężeniu 1:5, zrób najpierw test, a nie pryskaj od razu całą felge;) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sparco Opublikowano 23 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 Jakiego środka mogę użyc do poczernienia gumowych dywaników ? (tylko taki specyfik żeby się buty nie ślizgały) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiodor Opublikowano 23 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 Nie wiem, czy to dobry dział ale spróbuję. Szukam w poznaniu sklepu z dobrymi autokosmetykami. Macie koledzy morze jakieś namiary? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator psemo Opublikowano 23 Października 2011 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 Nie wiem, czy to dobry dział ale spróbuję. Szukam w poznaniu sklepu z dobrymi autokosmetykami. Macie koledzy morze jakieś namiary? Kiepsko szukałeś. http://www.all4auto.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fiodor Opublikowano 23 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 Oooo faktycznie. Byłem na stronie tej firmy ale nie dojrzałem, że mają oddział w Poznaniu. Dzięki Psemo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jodan Opublikowano 23 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 Czy Zaino Z8 będzie odpowiednie jako QD do Wolf's Body Wrap? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aivars Opublikowano 23 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 duragloss #111 i Cherry Glaze- ktos mial stycznosc z tymi srodkami? Mam 111 ale Cherry Glaze'a nie testowalem jeszcze. Ktos moglby porownac oba te produkty? Ktory jest po prostu lepszym srodkiem AIO? Wiem ze CHG jest lekkoscierny, a poza tym czym sie rozni od 111? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobas Opublikowano 23 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Października 2011 a nie chodziło ci przypadkiem o 101? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Aivars Opublikowano 24 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 a nie chodziło ci przypadkiem o 101? Nie, wlasnie chodzi o porownanie 111 i CheryGlaze. Moze nie wyrazilem sie precyzyjnie, ale glownie chodzi mi o trwalosc tych dwoch srodkow Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pavlik Opublikowano 24 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 WaxParadise where are you? a na poważnie, Aivars, prześledź ten wątek: http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... c&start=45 i wyciągnij sam wnioski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SJake Opublikowano 24 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 111 i CheryGlaze Cherry Glaze to AIO... 111 to czysty sealant. #111 miażdzy trwałością Cherry Glaze. 3 miesiące vs 3 tygodnie i mówie tutaj o efektywnym zabezpieczeniu, a nie śladowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tiger1981 Opublikowano 24 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 24 Października 2011 za niedługo śnieg spadnie więc spytam co polecacie do odśnieżania własnych karoc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi