snap Opublikowano 17 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2011 najbogatsze=najwiekszy wybor ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilgt Opublikowano 17 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2011 to zależy czego potrzebujesz, jak zrobiłeś sobie listę zakupów, to zobacz, który sklep ma najwięcej produktów z Twojej listy, który ma te, których poprzedni nie, i tak wykombinuj zamówienia, żebyś nie kupował w jednym sklepie 10 produktów a w drugim jednego i płacił za przesyłkę jak w pierwszym Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawPi Opublikowano 17 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2011 snap, dokładnie - największy wybór. kamilgt, nie no wiadomo.. Już mam swój ulubiony sklep (w sumie to dwa:) ). Ja się pytam innych o zdanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
snap Opublikowano 17 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2011 z PL to chyba tak jak napisales scs ma najwiekszy wybor Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4rcyh Opublikowano 17 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Października 2011 na początku września nałożyłem 2 warstwy colli, czy w temperaturze ok 10'C da się nałożyć jeszcze 1 warstwę? czy jest sens? chciałbym wykorzystać jutro słoneczną pogodę i sam nie wiem,nie spapram poprzedniej warstwy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 18 Października 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2011 m4rcyh, oczywiście ,że się da ale musisz zobaczyć w jakim stanie jest lakier. Smoła, żywica, insekty i inne zanieczyszczenia nie sprzyjają nakładaniu wosku. Jeśli będziesz chciał to usunąć to zejdzie Ci również nałożony wcześniej wosk. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4rcyh Opublikowano 18 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2011 pomyślałem że po prostu położę na te 2 warstwy w takim stanie jak to jest, wcześniej pojade qd. tak sobie to jakoś wymyśliłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 18 Października 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2011 m4rcyh, no tak ale jak masz zasyfiony lakier to możesz szkód narobić. Oczywiście to tylko teoria. [ Dodano: 18 Październik 2011, 09:11 ] W jakim celu chcesz 3 warstwy? QD nie wystarczy? czy może dla lepszego samopoczucia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deco20 Opublikowano 18 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2011 Panowie/Panie jak i czym aplikować AUTOGLYM CGP? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proximo Opublikowano 18 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2011 Deco20 bawelnianym aplikatorem, pozniej scierasz po lekkim przyschnieciu mikrofibra lub wcierasz do oporu aplikatorem i tylko resztki scierasz mikrofibra Ja korzystam z drugiego sposobu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4rcyh Opublikowano 18 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2011 m4rcyh, no tak ale jak masz zasyfiony lakier to możesz szkód narobić. Oczywiście to tylko teoria. [ Dodano: 18 Październik 2011, 09:11 ] W jakim celu chcesz 3 warstwy? QD nie wystarczy? czy może dla lepszego samopoczucia położyłem wosk po uprzednim oczyszczeniu IPą, powinien więc długo wytrzymać, ale wiesz jak by tak jeszcze 1 warstwa nie zaszkodziła to może bylo by lepiej. chyba z braku dziś czasu zostanę jednak przy myciu i sprej end glosie. dzięki pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominik Opublikowano 18 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2011 chciałbym kupić taki zestaw past: http://detailer.pl/sklep/251-menzerna-3 ... 50-ml.html ile aut da się tym obrobić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
proximo Opublikowano 18 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2011 ze 4-5 ale zabraknie pewnie fg 500 przy tych ostatnich, bo jej najwiecej schodzi zazwyczaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kobi Opublikowano 18 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2011 Witam dopiero zaczynam wdrażać się w temat pielęgnacji samochodu i póki co zbieram przydatne informacje zanim zacznę działać więc jeśli palnę coś głupiego to wybaczcie Pytanie co do APC, wiem, że trzeba go rozcieńczać z wodą (?) z różnych proporcjach w zależności od miejsca w którym chce się go wykorzystać. A czym to nakładać i co później z tym robić ? Nakładacie to pędzelkami z tego co wyczytałem. Są jakieś specjalne pędzelki czy wystarcza jakieś zwykłe ? Co trzeba zrobić po nałożeniu APC, po jakimś czasie trzeba to czymś wytrzeć ? Pytanie drugie Czy używając coś takiego jak Meguiar's Ultimate Compound należy zabezpieczyć taśmą uszczelki i plastiki taśmą czy nie ma on żadnego negatywnego wpływu na ww elementy ? Wiem, ze krótko nie wyszło ale nurtują mnie te pytania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michałoś Opublikowano 18 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2011 APC w odpowiednim stężeniu wlewasz do butelki z atomizerem i po prostu "psikasz", czekasz chwilę aż produkt zacznie działać, dla poprawienia efektu możesz użyć wymienionego pędzelka i wycierasz papierem/mf/czymkolwiek Używając UC należy zabezpieczyć uszczelki i plastiki nie w kolorze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saddam Opublikowano 18 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2011 Kobi, co do APC to tak, rozcieńczasz z wodą. Osobiście używam demineralizowanej. Do nanoszenia używasz atomizera, później pędzelkiem szorujesz, na końcu spłukujesz wodą Co do UC nie wypowiadam się, bo nie używałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DawPi Opublikowano 18 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2011 Odnośnie APC - tak, rozcieńcz w proporcjach odpowiednich do powierzchni. Potem spryskaj powierzchnię, pędzluj pędzluj aż wypędzlujesz i na koniec wytrzyj czystą MF. Niektórzy jeszcze ją delikatnie namaczają, by dokładniej wypłukać APC. Na koniec jakieś zabezpieczenie (jeśli potrzeba) i gitarka. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sparco Opublikowano 18 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2011 Ostatnio wyprałem Fluffiego z rękawicą do mycia samochodu i zafarbowała na niebiesko a była biała czy nadaje się jeszcze do użytku ? I drugie pytanie jak często można nakładac na plastiki Poorboy's World Natural Look ? (domyślam się że robie to za często bo nakładam go co tydzień przy każdym sprzątaniu samochodu ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator rychu Opublikowano 18 Października 2011 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Października 2011 Kolor raczej nie zmienia właściwości rękawicy więc możesz jej używać Rzeczywiście dość często nakładasz NL, najwyżej przemyjesz plastiki APC i zaczniesz nakładać kolejne warstwy Ale NL raczej trudno przedawkować. Ja nakładam co ok 2 tygodnie, czasem rzadziej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tezapl Opublikowano 19 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2011 Witam Czy po polerce przy użyciu Meguiars - Ultimate Compound mogę nałożyć wosk TURTLE WAX Extra Gloss ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michałoś Opublikowano 19 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2011 Możesz nałożyć co chcesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maya Opublikowano 19 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2011 czy do prespraya to prania tapicerki np tersus trzeba uzywać końcówki spieniającej ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Master kecav Opublikowano 19 Października 2011 Master Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2011 Czy wiecie coś o problemach DW? (od wczorajszego wieczora) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 19 Października 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Października 2011 Awaria serwera/backupu , w ciągu 48h powinno wystartować na nowo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saddam Opublikowano 20 Października 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Października 2011 A propos problemów na DW -> http://www.facebook.com/detailingworld. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi