Moderator rychu Opublikowano 27 Września 2011 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2011 PB aplikatorem bawełnianym lub z Mf FK aplikator gąbkowy typu słoneczko np. Megsa Jak wszystko położysz Megsem też będzie dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian92 Opublikowano 27 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2011 Dzięki mihnova za odpowiedź Mam jeszcze pytanie czy zakamarki między drzwiami itp (części lakierowane i przewody tam) czyścić APC czy szamponem samochodowym z wodą? Mam wielką prośbę, gdyż nie myłem jeszcze elementów pod maską i nie znam się dobrze na mechanice, proszę aby ktoś zaznaczył mi co mam zakryć przed wodą a co mogę spokojnie myć Zdjęcie robione po zakupie jak jeszcze silnik był czysty:P Teraz to wszystko jest tam czarne i brudne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saddam Opublikowano 27 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2011 damian92, 1. Mycie profili drzwi - zawiasy 2. Mycie komory silnika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian92 Opublikowano 27 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2011 Saddam dzięki, już wiem wszystko jeśli chodzi o mycie okolic zawiasów drzwi, jednak jeśli chodzi o silnik to jestem laikiem i dobrze by było, gdyby ktoś mi dla pewności zaznaczył abym czegoś nie zalał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 27 Września 2011 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2011 Czy szampon http://www.mrcleaner.pl/meguiars-ultima ... p1310.html Meguiars Ultimate Wash & Wax usuwa wosk ? dopiero co nalozylem Coli476 a w sobote planuje mycie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulik87 Opublikowano 27 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2011 Koleżeństwo me miłe, czy to normalne, że po korekcji lakieru, po kilku myciach już mi się pojawiają mikroryski? Pojazd nawoskowany, myty na dwa wiaderka szamponikami i rękawicą z mikrofibry. Zawsze osuszam fluffy'm (z którego swoją drogą nie jestem tak do końca zadowolony. janek, gdyby był tej wielkości, robiłby o wiele lepiej). Oczywiście nie są to jakieś widoczne rysy, no ale człowiek jednak zrobił się bardziej pedantyczny i jak spojrzy się dobrze pod słońce to widać...też tak miewacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mihnova Opublikowano 27 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2011 damian92, spryskaj najlepiej zimny silnik APC po 2 min pędzelek i jazda następnie odpal silnik i na włączonym spłucz dokładnie myją ciśnieniową, unikaj długotrwałego lania w okolice wiązki do kompa czyli prawa strona za akumulatorem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 27 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2011 ulik87, Jaki samochód ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulik87 Opublikowano 27 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2011 ulik87, Jaki samochód ? alfowska stoczterdziestkasiódemka proszę ja Ciebie. ale alfowska stosześciesiątaszósta oraz lex eles czterechsetny wykazują podobny efekt. pomyślałem, że to może moja marketowa rękawica je dojeżdża, no ale bez przesadyzmu, cokolwiek bym mył, nie cisnę na siłę, często płuczę rękawicę...w każdym razie, świeżo po robocie było nieskazitelnie, teraz już widać mikroswirle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 27 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2011 ulik87, Hmm niewiem ale myślę żę coś robisz źle, oczywiście gdy samochód się używa to z czasem będą się robić mikroryski, ale po pary myciach to chyba za szybko... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz199 Opublikowano 27 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2011 Witam. Mam pytanko. Czy można jako pierwsze nałożyć PB BH a potem AG SPR czy wystarczy tylko jeden z nich? Z góry dzięki . Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pLaYmAn Opublikowano 27 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Września 2011 Albo SRP albo Black Hole. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulik87 Opublikowano 28 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 ulik87, Hmm niewiem ale myślę żę coś robisz źle, oczywiście gdy samochód się używa to z czasem będą się robić mikroryski, ale po pary myciach to chyba za szybko... no tak się obawiam, że gdzieś mogę dawać ciała... 2 kwestie, jakie przychodzą mi do głowy, to wspomniana, marketowa rękawica (no ale to chyba przesada) oraz nieużywanie aktywnej piany (ale zawsze spłukuję przed myciem i lecę od góry do dołu). możliwe, że fluffy albo janek rysuje przy wycieraniu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobas Opublikowano 28 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 rękawica do kiczu, za mocny nacisk przy myciu, za mocny nacisk przy wycieraniu, coś pominięte przy myciu, brak częstego płukania rękawicy... przyczyn jest mnóstwo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marco Opublikowano 28 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 Gdzieś jest na forum temat z porównawczymi zdjęciami rożnych fibr. Za cholerę znaleźć nie mogę... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maya Opublikowano 28 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 Gdzieś jest na forum temat z porównawczymi zdjęciami rożnych fibr. Za cholerę znaleźć nie mogę... chodzi o ten ? http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... 67&start=0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lucius Opublikowano 28 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 Kiedyś u kolegi na myjce użyłem środka do czernienia opon ze spryskiwacza, nie było etykiety bo przelany z innej butelki, bardzo rzadki i miał kolor rozcieńczonego wodą mleka, opony zostały z połyskiem i pamiętam że był wydajny i dość trwały , czy ktoś po dość nietypowym kolorze kojarzy co to mógł być za środek ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marco Opublikowano 28 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 maya, jesteś wielki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
red Opublikowano 28 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 Kiedyś u kolegi na myjce użyłem środka do czernienia opon ze spryskiwacza, nie było etykiety bo przelany z innej butelki, bardzo rzadki i miał kolor rozcieńczonego wodą mleka, opony zostały z połyskiem i pamiętam że był wydajny i dość trwały , czy ktoś po dość nietypowym kolorze kojarzy co to mógł być za środek ? SV Pneu spełnia te warunki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lasic100 Opublikowano 28 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 Witam, Mam pytanie. Czy jest możliwość trwałego usunięcia domowym sposobem rys z auta ? Chodzi o raczej płytkie lecz b. widoczne ryski, w skrócie: powstałe od mocnego szorowania twardszą stroną kuchennej gąbki. Wiem, że np dobra pasta to g3 farecla czy cos z 3m ale nie mam chociażby możliwości mechanicznej polerki. Tylko szmatki. Planowałem zakupić np: ABEL AUTO:Efface Rayures Czytałem kilka pozytywnych opinii o tym produkcie. Potem o ile to konieczne można by nałożyć wosk TURTLE WAX PTFE. Czy możliwe jest trwałe usunięcie rysek ręcznym polerowaniem ?(zdjęcie poniżej. na czerwono rysy a na żółto zaznaczone, jak po przejechaniu mokrym palcem na chwilę nie widać rysek) Chyba, że trzeba użyć innej pasty albo wyjściem jest tylko mechaniczna polerka u lakiernika ? foto zarysowania: http://img839.imageshack.us/img839/2756/rysy.jpg Będę serdecznie wdzięczny za odpowiedź bo już mnie to od dłuższego czasu dręczy, Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saddam Opublikowano 28 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 lasic100, kwestia poruszana na forum już wiele razy. Poczytaj o Meguiar's Ultimate Compound. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marco Opublikowano 28 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 lasic100, poczytaj trochę forum bo ze swoją wiedzą jesteś w czarnej...ten tego:) Tak na szybko: Wiem, że np dobra pasta to g3 fareclabłądmechaniczna polerka u lakiernika ? broń Boże...Czy możliwe jest trwałe usunięcie rysek ręcznym polerowaniem ? Tak,ale wymaga to dużo pracy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ulik87 Opublikowano 28 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 Kiedyś u kolegi na myjce użyłem środka do czernienia opon ze spryskiwacza, nie było etykiety bo przelany z innej butelki, bardzo rzadki i miał kolor rozcieńczonego wodą mleka, opony zostały z połyskiem i pamiętam że był wydajny i dość trwały , czy ktoś po dość nietypowym kolorze kojarzy co to mógł być za środek ? opti bond tire gel może mieć taką konsystencję po wymieszaniu z wodą. ale jak postoi to osiada. sam, nierozcieńczony ma konsystencję rzadkiej śmietany nie jest jednak super trwały. rękawica do kiczu, za mocny nacisk przy myciu, za mocny nacisk przy wycieraniu, coś pominięte przy myciu, brak częstego płukania rękawicy... przyczyn jest mnóstwo. oczywiście, masz rację. sam wiem o tych czynnikach, dlatego zwracam na nie uwagę. nie cisnę rękawicy, wycieram korzystająć w głównej mierze z grawitacji działającej na fibrę, płukam przed każdym zamoczeniem w wiaderku z szamponem...ale spróbuję zmienić rękawicę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AK4777777 Opublikowano 28 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 Panowie i Panie szczególnie ci co używali tych szamponów, doradźcie który. Będzie myć Meguiar's NXT 2.0 oraz CG Pete's 53' Chciał bym coś z DJ DODO JUICE BORN TO BE MILD czy DODO JUICE SOUR POWER albo DODO JUICE BASICS OF BLING Który się najlepiej pieni i dobrze myje?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saddam Opublikowano 28 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 Mam DJ BTBM oraz DJ SP. Domywają na zbliżonym poziomie, ten pierwszy lepiej się pieni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi