pLaYmAn Opublikowano 19 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 Przydalaby sie chociaz glinka, ale na upartego mozesz polozyc LSP po samym myciu, jesli to bedzie jakis wytrzymaly sealant to powinien sie przyzwoicie trzymac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobas Opublikowano 19 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 nie widzę sensu stosowania glinki przed każdorazowym położeniem nowej warstwy wosku, chyba, że robisz to co pół roku Cleaner styknie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pLaYmAn Opublikowano 19 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 Sorry, oczywiscie, ze glinka nie jest potrzebna, nieuwaznie przeczytalem posta Tak jak koledzy napisali, cleaner starczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sparco Opublikowano 19 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 Dzięki wszystkim za odpowiedzi A znalazłem fajną stronke dobrze jest to wszystko opisane jak dla mnie a jak Wy myślicie wszystko jest tak jak powinno ? (chodzi mi o kolejnośc) http://klubseata.pl/forum/index.php?topic=11358.0 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cubstone Opublikowano 19 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 19 Września 2011 Posiadam taki komplet padów: futro, gąbka pomarańczowa flexi, niebieska 3M, czarna ABW, biała menzerna, Jutro planuję robić korektę Punta I, wiśniowego. Czy para białej menzerny + czarnego ABW da radę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burger Opublikowano 20 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 Czy do tworzenia piany jest potrzebny specjalny atomizer? Czy wystarczy zwykły, który mogę kupić z supermarkecie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cubstone Opublikowano 20 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 Szybkie pytanie- czy poniższym padem według Was można jeszcze coś zdziałać? Kruszy się podczas pracy, początkowo myślałem że za dużo pasty, ale to jednak gąbka Jestem w kropce, bo robię Punto I i na drzwiach chciałem założyć białą gąbkę 125mm, lecz maszyna strasznie lata i podskakuje, bo są tam przefalowania. Nie wiem, może nada się pod FG500 mały pomarańczowy ABW, jeśli ten biały nic już nie zdziała? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 20 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 cubstone, Myślę że możesz jeszcze go trochę pomęczyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saddam Opublikowano 20 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 Burger, chodzi Ci o zwykły atomizer do butelki? Taki piany nie wytworzy. Ja przykładowo do APC używam atomizera pianującego, takiego jak TUTAJ. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burger Opublikowano 20 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Września 2011 saddam, ok. Dzięki za odpowiedź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cubstone Opublikowano 21 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 Za kilka godzin będę nakładał wosk, ale eurow po wyschnięciu chyba ma pozbijane włókna, bo miejscami jest wręcz szorstki dla skóry. Strzepanie nic nie daje. Macie jakiś pomysł jak dobrze uprać, żeby coś takiego nie miało miejsca? Ręcznie biały jeleń nie dał rady. Teraz chyba już za późno na pranie, bo do polerowania nie wyschnie, ale dobrze wiedzieć na przyszłość. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maya Opublikowano 21 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 Za kilka godzin będę nakładał wosk, ale eurow po wyschnięciu chyba ma pozbijane włókna, bo miejscami jest wręcz szorstki dla skóry. Strzepanie nic nie daje. Macie jakiś pomysł jak dobrze uprać, żeby coś takiego nie miało miejsca? Ręcznie biały jeleń nie dał rady. Teraz chyba już za późno na pranie, bo do polerowania nie wyschnie, ale dobrze wiedzieć na przyszłość.chyba go słabo wybpłukałeś eurow zawsze jest miekki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burner Opublikowano 21 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 Może ktoś podlinkować temat, którego tytuł brzmiał mniej więcej "Tajniki nakładania wosków Zymol"? Chodzi mi o czas pozostawienia na lakierze, przed spolerowaniem, różnych wolków Zymola. Szukam i jakoś znaleźć nie mogę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator AreK Opublikowano 21 Września 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 Burner, http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic.php?p=4031#4031 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadrifoglio Opublikowano 21 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 Trochę zawaliłem sprawę i zostawiłem za długo do wyschnięcia na samochodzie Coli 476. Jak próbowałem ścierać MF to wosk był już twardy i prawie nic nie schodziło. Dopiero jak suszarką podgrzałem to większość starłem ale zostało trochę na dachu i na progach. Czy jutro rano mogę zetrzeć resztę tym sposobem czy lepiej cleaner lub ipa i położyć od nowa wosk?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saddam Opublikowano 21 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 21 Września 2011 Ja bym spróbował użyć najpierw QD do tego celu. Jak nie pomoże to cleaner. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kupusso Opublikowano 22 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 Za grubą warstwę położyłeś i stąd problemy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damian Opublikowano 22 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 Meguiars Natural Shine Protectant nie da się odkręcić? Chciałem powąchać jaki ma zapach, bo narazie nie będę używał, ale się nie udało odkręcić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SIL Opublikowano 22 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 Panowie czy takie IPA, które kupię w sklepie elektroniczym nada się? czy ma jakieś inne właściwości? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzaKal Opublikowano 22 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 SIL, Właśnie o to IPA chodzi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
quadrifoglio Opublikowano 22 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 Udało mi się ściągnąć ten wosk co wcześniej pisałem przy pomocy suszarki tylko strasznie dużo pyłu się przy tym narobiło. Jutro chciałem sobie położyć drugą warstwę tylko nie wiem czy przed położeniem mogę umyć samochód?? Czy lepiej przetrzeć QD i potem wosk?? I czy jak już nałożę drugą warstwę to potem od razu QD przetrzeć czy dopiero po kilku dniach?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Domel Opublikowano 22 Września 2011 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 Czy wosk Coli nalezy trzymac w lodowce ? Jak prawidlowo przechowuje sie te produkty ? pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 22 Września 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 Wosk Colli nie trzeba trzymać w lodówce Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
najlepiej Opublikowano 22 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 dziś polerowałem swój samochód uniwersalnym woskiem z autolandu za 13 zł dołączoną do niego gąbeczką, a poźniej szmatką mikrofibry. efekt po robocie mizerny - widać smugi. wosku brałem mało starałem się dobrze rozcierać, gdzie popełniłem błąd? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gruby_RS Opublikowano 22 Września 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 gdzie popełniłem błąd? myśle że, ta gąbeczka coś nie teges.... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi