pawelus668 Opublikowano 4 Czerwca 2016 Zgłoś Opublikowano 4 Czerwca 2016 czym najlepiej nanosic i polerować paste na orurowaniu w terenowych autach? Wełna stalowa i mikrofibra starczy?
kiler113 Opublikowano 6 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2016 temat jest taki: korozja na chromach w moto typu chopper, da rade cos z tym zrobic?
powalla Opublikowano 6 Lipca 2016 Zgłoś Opublikowano 6 Lipca 2016 Próbowałeś colą + folia aluminiowa ? W filmikach na YT działa ale u siebie nie muszę tego testować .
pawlowicz Opublikowano 3 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 3 Września 2016 co się nada najbardziej uniwersalnie? Chodzi mi głównie na listwy wokół okien, grile, wstawki w zderzakach? Zawsze ciezko mi ocenic z czego to jest, wydaje mi sie ze te wszystkie grile i wstawki to plastik? do wyboru: autosol m1 cleaning polish for chrome plated plastics czy autosol aluminium polish lub metal polish i jaką gradacje wełny wybrać
Malynek Opublikowano 16 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 16 Września 2016 Witam podobne pytanko co post wyżej... W Astrze J mam ozdobne listwy wokół okien. Serwis twierdzi ze to aluminium ... mi wiedzy nie starcza by ocenic z czego są W kilku miejscach są zamglone, taki biały nalot. Zamierzam podjąć walke z tymi listwami. Zastanawiam się nad Autosolem, ale potrzebuję waszej pomocy czy wybrać: Autosol Metal Polish czy odpowiedniejszy będzie Autosol Aluminium Polish? Dzięki
darreck Opublikowano 17 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2016 co się nada najbardziej uniwersalnie? Chodzi mi głównie na listwy wokół okien, grile, wstawki w zderzakach? Zawsze ciezko mi ocenic z czego to jest, wydaje mi sie ze te wszystkie grile i wstawki to plastik? do wyboru: autosol m1 cleaning polish for chrome plated plastics czy autosol aluminium polish lub metal polish i jaką gradacje wełny wybrać jezeli to plastik chromowany to autosol m 1 swietnie daje rade mam u siebie takie listwy wyszlo spoko
yooz3r Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2016 @darreck Czy próbowałeś autosol m1 na plastikach na których widać już białe plamy?
darreck Opublikowano 19 Września 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2016 @darreckCzy próbowałeś autosol m1 na plastikach na których widać już białe plamy? tak ,pelno plam po twardej wodzie po m1plastiki jak z fabryki
mad1989 Opublikowano 19 Listopada 2016 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2016 Czołem Panowie, Podpinam się do pytania. Poniżej link ze zdjęciem. Można to jakoś odratować? Próbowałem autosolem, ale zero efektu. Z góry dzięki ! http://www.fotosik.pl/zdjecie/00829e78eb345780
SzymonVWGolf Opublikowano 12 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2017 Witam, czy w passacie b6 listwy na dzwiach, ramki okien i relingi [czyli tzw "full pakiet chrom"] to faktycznie chrom czy plastik ? jakim preparatem najlepiej o to zadbać?
SzymonVWGolf Opublikowano 13 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2017 Nikt nie czyścil tego typu elementów? nikt nie pomoże?
stelka Opublikowano 17 Lutego 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2017 Dzień dobry, przeczytałam cały wątek i jestem najbliższa zakupu pasty Autosol. Potrzebuję czegoś do wypolerowania stosunkowo nowej baterii umywalkowej chromowanej, którą ostatnio z rozpędu potraktowałam zieloną (ścierną) stroną gąbki do mycia naczyń, foto: https://zapodaj.net/2c7ff06677b69.jpg.html Zależy mi na przywróceniu efektu lustra.
marcinsgdz Opublikowano 17 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2017 A czy ktoś używał mleczka AUTOSOLU? http://www.petrostar.pl/kosmetyki/poler ... p674101991 lub mleczka TURTLE WAX? http://autokosmetyki.pl/turtle-wax-all- ... -p-55.html pastę trudno mi się nakłada na chromowane listwy przy szybach i mleczko powinno być łątwiejsze w aplikacji.
Zielony Opublikowano 19 Marca 2017 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2017 Dzień dobry, przeczytałam cały wątek i jestem najbliższa zakupu pasty Autosol. Potrzebuję czegoś do wypolerowania stosunkowo nowej baterii umywalkowej chromowanej, którą ostatnio z rozpędu potraktowałam zieloną (ścierną) stroną gąbki do mycia naczyń, foto: https://zapodaj.net/2c7ff06677b69.jpg.html Zależy mi na przywróceniu efektu lustra. Polecam MOTHERS MAG & ALUMINIUM, u mnie dało to zadowalający efekt na kranie w łazience
Prox Opublikowano 14 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 14 Czerwca 2018 Listwy chromowane wokół szyb i nerek na masce w starszych BMW - czym się za to zabrać? Po 19 latach są przebarwienia, wyglądają jak osad z kamienia odrobinę, ale takie zachmurzenia na listwach. Kupiłem dziś Sonaxa do chromów, bo taki akurat był w sklepie pod ręką, pobawiłem się chwilę mikrofibrą i coś tam schodzi, bo fibra czarna ze rany boskie, ale te przebarwienia pozostają. Listwa ma jakieś 1,5 centymetra szerokości wiec raczej ręcznie to będę robił. Przyłożyć się mocniej tym Sonaxem aż do skutku, czy mogę sobie uszkodzić te listwy? Pytam bo dziś wyczytałem że to nie chromy tylko podobno aluminium kryte klarem, no ale to "podobno".
yas Opublikowano 15 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2018 W dniu 17.02.2017 o 23:54, stelka napisał: Dzień dobry, przeczytałam cały wątek i jestem najbliższa zakupu pasty Autosol. Potrzebuję czegoś do wypolerowania stosunkowo nowej baterii umywalkowej chromowanej, którą ostatnio z rozpędu potraktowałam zieloną (ścierną) stroną gąbki do mycia naczyń, foto: https://zapodaj.net/2c7ff06677b69.jpg.html Zależy mi na przywróceniu efektu lustra. stelka, imie Krzysztof polecam autosol, naloz odczekaj chwile, daj chemi zareagowac, potem polerka szmatka fibrową
paperson Opublikowano 15 Czerwca 2018 Zgłoś Opublikowano 15 Czerwca 2018 @Prox w swojej e36 nerki doczyściłem ręcznie pastą Meguiar's Ultra Compound + mf Jeśli masz inną pastę polerską, to też spokojnie powinno wszystko zejść. Możesz również przyłożyć się bardziej tym Sonaxem, bo te stare chromy BMW są naprawdę wytrzymałe. Ręcznie na pewno nic nie przetrzesz.
dyno96 Opublikowano 3 Sierpnia 2018 Zgłoś Opublikowano 3 Sierpnia 2018 To i ja odkopię temat Czy UC od Megsa nada się do doczyszczenia „chromowanych” elementów? Jeśli tak, to jak ręcznie to nałożyć? Twarda/miękka część pada Tri Color się nada? Następnie działałbym Autosolem Alu Polish + mf. Próbował ktoś takiego połączenia? Jest sens? Wiem, że wszystko zależy od rodzaju materiału i jego stanu, ale jestem ciekawy jak te środki sobie radzą
piotr_g_92@o2.pl Opublikowano 14 Marca 2019 Zgłoś Opublikowano 14 Marca 2019 Odświeże trochę. Czym doczyścić listwy chromowane w passacie B6. Mam biały nalot i już tracą swój blask.
tomekk1980 Opublikowano 22 Kwietnia 2019 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2019 W dniu 14.03.2019 o 11:11, alexander.p napisał: pasta Finisz Masz na myśli ta pastę Finish Kare Chrome & Brass Polish? Zastanawiam się czym odświeżyć relingi i listwy wokół szyb w Skodzie Superb2. Nie wyglądają żle, ale jakieś odświeżenie by się przydało. Wydaje mi się że relingi jak i listwy wokół szyb nie są robione na wysoki połysk, wyglądają raczej matowo trochę, jakby anodowane.
Plexi36 Opublikowano 21 Czerwca 2019 Zgłoś Opublikowano 21 Czerwca 2019 Cześć, Nabyłem drogą kupna BMW i chciałem go troszkę dopieścić, jednak spotkałem się z czymś takim na chromach: https://imgur.com/a/NXnW9p8 Próbowałem Autosola, jednak przynajmniej przy aplikacji ręcznej - nie daje on żadnych cudownych efektów, poprawa jest naprawdę znikoma. Czy jest w ogóle szansa przywrócić te chromy do pięknego, nieskazitelnego blasku? Autosol na maszynie polerskiej, czy coś innego? Z góry dziękuję za rady
Rekomendowane odpowiedzi