emes Opublikowano 17 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 Ok. Pytam dlatego bo trochę boję się że UC narobi hologramów...lakier nie jest zniszczony, jednak SX nie był w stanie zlikwidować wszystkich rysek... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malkolm Opublikowano 17 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 i UC też nie usunie, możesz śmiało stosować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emes Opublikowano 17 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 No to dobra - spróbuję - mam nadzieję że UC odświeży lakier nieco bardziej niż SX...(w końcu to aplikacja ręczna i ciężej będzie coś popsuć). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booras123 Opublikowano 18 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2011 A jak sie ma megs 105 do UC przy aplikacji ręcznej ? Mam próbke M105 ale czy nie wiem czy wogóle warto podchodzić...?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mazder Opublikowano 20 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2011 Megs #105 nie nadaje się do pracy ręcznej. Nie zdołasz w ten sposób wypracować produktu i tylko go zmarnujesz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m1chal Opublikowano 22 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2011 ile zejdzie megsa ręczna polerka aplikatorem trikolor ... na Bore kombi ? bo ktoś chce kupic druga polowe butelki i sie zastnawiam czy bez problemu moge sprzedawac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MyszaKr Opublikowano 23 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2011 ile zejdzie megsa ręczna polerka aplikatorem trikolor ... na Bore kombi ? bo ktoś chce kupic druga polowe butelki i sie zastnawiam czy bez problemu moge sprzedawac myślę że możesz sprzedać połowe tego czego masz, i z tej połowy powino Ci jeszcze coś zostać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blaszczu Opublikowano 25 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 25 Marca 2011 Panowie jutro zabieram się za korektę z Megsem UC. Powiedzcie mi którą stronę aplikatora Tri Color używać? Po wtarciu środka przecierać fibrą czy nie? Macie może jakieś rady dla kogoś kto będzie to robił pierwszy raz? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemko Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 blaszczu, pytałeś już tutaj i aro_77 wyjaśnił Ci to bezpośrenio pod Twoim postem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jodan Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 blaszczu, jak zakończysz działania z UC do wrzuć proszę jakieś zdjęcia. Też się przymierzam do ręcznej korekty i ciekawi mnie jakiego rezultatu mogę się spodziewać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
blaszczu Opublikowano 26 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2011 blaszczu, jak zakończysz działania z UC do wrzuć proszę jakieś zdjęcia. Też się przymierzam do ręcznej korekty i ciekawi mnie jakiego rezultatu mogę się spodziewać. OK. Miałem dzisiaj robić ale niestety pogoda kazała mi to przenieść na co najmniej następny tydzień Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gomez Opublikowano 7 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2011 a czy ktoś robił korekcje lakieru uc na maszynie obrotowej z pomocą gmopa farecli??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szoszon1983 Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 a czy ktoś robił korekcje lakieru uc na maszynie obrotowej z pomocą gmopa farecli??? dołączam się do pytania. Dziś próbowałem UC ręcznie tym niemieckim padem i wypolerowałem powierzchnię mniejszą niż kartka a a4 w pół godziny. Jest jakiś efekt, ale do ideału jeszcze daleko, ręka już boli... auto to srebrne a8 z 2004r. Mam maszynę rotacyjną i myślę kupić jakieś pady i spróbować tym UC powoli polerować-jakieś sugestie odnośnie doboru padów? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aro_77 Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Kup polishing i cutting - zacznij na polishing i dopiero jak efekt bedzie nizadowalajacy to wtedy zrob na cutting. W zaleznosci od budzetu Meguiar's, Lake country, Flexi, 3M, ABW... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szoszon1983 Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Ja wczoraj przejechałem UC ręcznie całe auto-6 godzin ciężkiej pracy. Efekt nie jest taki jak po mechanicznej korekcie, ale jest wyraźna poprawa. Pozostały delikatne swirle, ale większość pokrył PB WD Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gomez Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Panowie czy UC brudzi plastiki Dziś robiłem maskę maszynowo na gąbce czarnej farecli zauważyłem że lakier odzyskał co nieco ale mocnych defektów nie ściągnąłem. Co co lakieru to jest czarny i zauważyłem że mikro ryskę można nawet zrobić paluchem ale cóż i tak nie jest zle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jodan Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Panowie czy UC brudzi plastiki U mnie pobrudził Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gomez Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Panowie czy UC brudzi plastiki U mnie pobrudził czyli trzeba oklejać plastiki i uszczelki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jodan Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Pasowałoby tym bardziej, że działasz maszynowo. Ja próbowałem ręcznie, a i tak ubrudziłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pietras_wawa Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Lepiej nakładać UC ręcznie czy maszynowo?(chodzi mi o uzyskanie ak najlepszego efektu) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LukaszK Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Lepiej nakładać UC ręcznie czy maszynowo?(chodzi mi o uzyskanie ak najlepszego efektu) Ogólnie to zawsze maszynowo uzyska się nieporównywalnie lepsze efekty niż ręcznie (a na pewno szybciej). Z tym, że UC jest dedykowany raczej do pracy ręcznej, ale na maszynie też powinien się sprawdzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vhs Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Lepiej nakładać UC ręcznie czy maszynowo?(chodzi mi o uzyskanie ak najlepszego efektu) Ogólnie to zawsze maszynowo uzyska się nieporównywalnie lepsze efekty niż ręcznie (a na pewno szybciej). Z tym, że UC jest dedykowany raczej do pracy ręcznej, ale na maszynie też powinien się sprawdzić. Chodź na opakowaniu jest informacja że nadaje się do maszyn DA. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gomez Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2011 ja napisze tak ze przy pracy moją maszyną na obrotach 1000 do 1400 uzyskałem w miare satysfakcjonujący efekt i zauważyłem że lepiej wychodzi robiąc z bardzo małym naciskiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
OGRYZ Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Witam. Jestem nowy na forum, a do tego jestem lamerem jeśli chodzi o kosmetykę auta. Byłem pod wielkim wrażeniem widząc efekt po zastosowaniu UC. Postanowiłem zakupić ten środek. Ku mojemu zaskoczeniu po 4 godzinach pracy efekt był... żaden. Tu pojawia się moje pytanie. Dlaczego tak się stało? Za cholerę nie mogłem pozbyć się rys. Lakier nie zmienił nawet minimalnie koloru. Czy przyczyną tego może być, że poprzedni właściciel zastosował preparat DIAMONDBRITE FOREVER. Co mam teraz zrobić żeby pozbyć się tego gówna i cieszyć się efektem zostawania UC. Nakładałem co prawda ręcznie... proszę o jakąś radę. Jakby co mogę umieścić kilka fotek... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
firmek Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2011 Pytanie jak pracowales z UC, czym, jak duzy fragment, jak dlugo... ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi