Fr0styyy. Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Twardy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
free66 Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Twardy czyli raczej zbyt wiele ręcznie z Ultimate Compound nie zdziałam? czytałem wiele postów i jedni ręcznie są wstanie odświeżyć lakier a inni tylko troszkę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cz@rek Opublikowano 2 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2013 czyli raczej zbyt wiele ręcznie z Ultimate Compound nie zdziałam? czytałem wiele postów i jedni ręcznie są wstanie odświeżyć lakier a inni tylko troszkę. Bo po pierwsze jedni są bardziej wytrwali a inni mniej stąd efekty, ja jestem zdania że nie ma co się pytać czy coś zdziałasz czy nie tylko wziąść się do roboty i sprubować jak ci efekt nie będzie odpowiadać zainwestujesz w maszynę, przecież większość z nas zaczynała właśnie od ręcznej pracy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lqaspl Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 A ja jeśli mogę mam pytanie Kompletuje swój pierwszy zestaw do mojego seata i pytanie o UC Do lakieru na pewno kupie UC + trio Chętnie jednak oprócz lakieru poprawił bym wygląd lamp , szczególnie halogeny mam zjechane , wiadomo można polerkę strzelić ale nie ma sprzętu i chciałem to zrobić ręcznie tylko nie wiem czy UC sie nada a nie chce też szaleć z ilością produktów bo juz teraz kwota wychodzi mi spora za wszystkie graty Pozdrawiam Łukasz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator krd Opublikowano 5 Kwietnia 2013 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Kwietnia 2013 UC sie nada rowniez do plastikowych kloszy reflektorow, czy to halogenowych czy jakichkolwiek innych. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atvmmz Opublikowano 15 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2013 To mi teraz namieszaliście: do tej pory myślałem, że UC jest cleanerem... Miałem skąpy plany na ręczną korektę: glinka, UC, UP i Megs#16 ale widzę, że muszę uczyć się dalej Oczywiście źle myślałem. Panowie więc proszę o radę czy do podanego wyżej zestawu kosmetyków używać cleanera, jak tak to kiedy? Bo rozumiem, że po użyciu UC czy UP zastosować IPA i dopiero wosk #16. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pływak Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2013 Megs twierdzi, ze po UC można od razu dawać wosk. Ja sie pobawiłem chwile UC maszynowo na pomaranczowym bollu i efekty średnie tzn. do póki nie przeleciałem IPA był błysk ale po przemyciu wylazła masa hologramów musze sróbować UC na czarnym padzie chyba powinno usunąć pozostałości po pomaranczowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ADI@ADI Opublikowano 27 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2013 A czy UC i LAKE COUNTRY CCS DA YELLOW FOAM CUTTING potem 3M niebieski[gąbka 3M niebieska]będzie dobrą alternatywą chodzi mi o usunięcie np tego typu zjawiska http://www.detailer.pl/blog/wp-content/ ... -Focus.jpg [ja będę polerował Prelude V generacji] wiem że zapewne lepsza była by Menzerna fg500...ale auto było polerowane ok 3 lata temu z góry dzięki za pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinner Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2013 ADI@ADI, do tego potrzebny bedzie papierek 2000 i wtedy UC poradzi sobie. Spokojnie usuwa zmatowienia po 2000 a jak dłuzej bedziesz wypracowywał na max 1500 umie nawet dość dobrze wykończyć na polishingu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atvmmz Opublikowano 28 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2013 sinner, powiedz mi jak działasz dalej, tzn czego używasz po UC? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinner Opublikowano 29 Kwietnia 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2013 atvmmz, to zależy co cie interesuje, jeżeli UC wykończy Ci ładnie lakier, to po wyipowaniu myje i nakładam cleaner i wosk. Zimową pora nakładałem colli bezpośrednio po ipie i było ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atvmmz Opublikowano 2 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2013 sinner, Właśnie takie odpowiedzi lubię Podsumowując robię autko UC potem przecieram IPA, na to cleaner i wosk?! A jak będzie za mało to coś do finishu po UC? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinner Opublikowano 2 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2013 atvmmz, Jeżeli z efektów nie będziesz zadowolony w 100% możesz na czarnym 3m'ie lub jakimś innym dobrym finishingu zaatakować np. FF3000. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atvmmz Opublikowano 2 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2013 Niestety, na chwile obecną tylko praca ręczna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezes99 Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 mam pytanie po korekcie maszynowej pastami manzerna najpierw 500 potem 2500 i na wiekszosci powierzchni 4000 nie powinno byc hologramów (lakier czarny audi) ale jezeli cos sie znajdzie to moge recznie popracowac UC i tricolorem? Da rade z holosami? prosze o porade Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dareme89 Opublikowano 3 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2013 Prezes menzerna 2500 wyciaga holosy, a UC moze je zrobic, dalej masz 166fl? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pływak Opublikowano 4 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2013 Ręcznie UC raczej tylko zamaskuje hologramy jak przetrzesz IPA wszystko wyjdzie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radekn Opublikowano 4 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2013 Jak masz dostęp do polerki to nie baw się w ręczną robotę z UC bo szkoda czasu i mięśni. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harvard Opublikowano 4 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2013 Ręcznie UC raczej tylko zamaskuje hologramy jak przetrzesz IPA wszystko wyjdzie. Jakie hologramy? Ręcznie? Polerką zwykła narobisz holosów, ręcznie zrobiłem ...dziesiąt aut potem do ciemnych coli 915 a do jasnych sealant nielsena bo tani. Nigdy holosów nie narobiłem pracując ręcznie. Było dużo różnych holosików lub dodatkowych rys ale problemem była twardość aplikatora. Obecnie korzystam z tri color. Czystego lakieru nie otrzymałem dużo zostało, ale każde auto wygląda rewelka. ps dodam, że przecierałem IPA i co ważniejsze UC nie posiada fillerów czyli nie maskuje rysek to nie SRP! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
atvmmz Opublikowano 4 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2013 Na razie potrenuje mięśnie, a po wakacjach zakupie maszynę DA. Po UC planuje dać jakiś cleaner Megsa (UP lub step 2) i tu pytanie czy przed woskiem używać IPA? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pływak Opublikowano 4 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 4 Maja 2013 ps dodam, że przecierałem IPA i co ważniejsze UC nie posiada fillerów czyli nie maskuje rysek to nie SRP! To chyba mamy jakies inne UC bo to co ja mam maskuje i wypełnia rysy oraz hologramy może nie w jakimś wielkim stopniu jak inne ale po przetarciu IPA wygląda gorzej niż przed. Testowałem na dwóch autach jedno czarne drugi granatowe. Oba przed przetarcie IPA przy halogenie lustro po przetarciu IPA sporo gorzej ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hubi RH Opublikowano 5 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 5 Maja 2013 Wczoraj UC Megsa robiłem maskę, przy moim Leo granatowym. Niestety tylko ręcznie ,bo to początek mojej przygody z polerką Praca nad maską trwała 3h, nie była tak zajechana mocno, mściłem sie tylko po tych cholernych kotach, co lubią przesiadywać jak zaparkuję ciepłym autkiem pod blokiem. Swirle w miare zeszły jest oki, ale niestety głębsze rysy po pazurkach to chyba tylko maszyna Potem IPA 1:1 z wodą destylowaną, coby ujrzeć jak to wyszło no i tak jak wcześniej napisałem, podpisy kociambrów zostały Ps. Łapki niestety dały znać dziś rano Trza będzie ze skarpety coś wysupłać i kupić maszynke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sinner Opublikowano 7 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 Polerką zwykła narobisz holosów, ręcznie zrobiłem ...dziesiąt aut Hehe więc albo jesteś partaczem i nigdy nie zrobiłes konkretnie żadnego auta ręcznie tri + UC, albo ktoś tu bajki opowiada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tees Opublikowano 7 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 chciałbym odświeżyć lakier i usunąć mniejsze rysy polerką mechaniczną blaukraft bp 1200 + Meguiar's Ultimate Compound ( http://www.blaukraft.pl/dane,bp-1200,3, ... 332,1.html niestety teraz tylko taką posiadam ) lakier LC6N VW jakie pady użyć do tej pasty? FLEXIPADS / MENZERNA PAD POLERSKI BIAŁY CUTTING 135MM FLEXIPADS / MENZERNA PAD POLERSKI POMARAŃCZOWY POLISHING 135MM FLEXIPADS / MENZERNA PAD POLERSKI ŻÓŁTY FINISHING 135MM oczywiście wcześniej lakier będzie potraktowany apc, ironx, Citrus Tar & Glue Remover i glinką Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wkr Opublikowano 7 Maja 2013 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2013 tees, Moim zdaniem pomarańczowy polishing do UC spokojnie Ci wystarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi