wujek600kv Opublikowano 31 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 ja też mam BMW srebrne, i do zlikwidowania ryski widoczne pod swiatło, mam nadzieję że german aplikator ten 3 kolorowy darade, chyba że coś innego możecie polecić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pLaYmAn Opublikowano 31 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 Do ręcznej roboty to raczej jedyny sensowny i dający jakiś efekt produkt Nie do końca, ja baaardzo chwalę sobie SSR2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spons Opublikowano 31 Stycznia 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2011 Uzbrojcie sie w cieprilowc i duuuuuze zapasy browarka do recznej polerki lakieru na bmw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R0N1N Opublikowano 1 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2011 Spokojnie UC jeszcze nie jest takie straszne,tym bardziej ręcznie i w dodatku na lakierze BMW.. Ja maszyną UC niewiele zrobiłem na VAGowskim lakierze,a bmw ma ponoc twardszy... Podpisuję się pod tym obiema rękami. UC wcale nie jest takie straszne jak opinie, które czasem można o nim przeczytać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arek_ Opublikowano 1 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2011 Te 2 posty są tak zrozumiale przez was napisane że ja już nie wiem czy wy piszecie że da się coś tym spolerować ręcznie czy nie, jakbyście polecali i odrzucali za jednym razem albo ja już dziwnie rozumiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theOne Opublikowano 1 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2011 Ale czytałem kilka postów o hologramach po ręcznym UC, jedno autko widziałem na zdjęciu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Evo Opublikowano 1 Lutego 2011 Administrator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2011 To wina uzytkownika, nie UC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theOne Opublikowano 1 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2011 Np. przez zbyt mocne naciskanie? myślę, dość dobrze tłumaczy jak to używać-lekko przyciskać + szybkie okrężne ruchy aż do wtarcia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marasec Opublikowano 1 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2011 To takim zwykłym padem miękkim megsa też mozna? czy jednak lepiej zakupić ten tricolor? jak i tak nie ma co naciskać. A co sądzą o takim nakładaniu bardziej doświadczeni forumowicze? jest to dobra metoda nakładania, bo też planuje zrobić na wiosnę małą korektę UC Tylko pewnie Ci bardziej doświadczeni i zaawansowani nie męczą się ręcznie tylko biorą maszynę do rączki i maskę mają zrobioną w 10min. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muti Opublikowano 1 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2011 To takim zwykłym padem miękkim megsa też mozna? czy jednak lepiej zakupić ten tricolor?jak i tak nie ma co naciskać. A co sądzą o takim nakładaniu bardziej doświadczeni forumowicze? jest to dobra metoda nakładania, bo też planuje zrobić na wiosnę małą korektę UC Tylko pewnie Ci bardziej doświadczeni i zaawansowani nie męczą się ręcznie tylko biorą maszynę do rączki i maskę mają zrobioną w 10min. Tricolor lepszy od zwykłego megsa,bo jest wygodniejszy w trzymaniu i ma twardszą gąbkę.A maskę maszyną w Touranie robiłem prawie 3 godziny,a ktoś doświadczony myslę,że może w 2h by się uwinął,a i tak łapy bolały... Mat Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Master kecav Opublikowano 1 Lutego 2011 Master Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2011 To takim zwykłym padem miękkim megsa też mozna? Nooo jak widać też można. Tylko po co? Masz auto z lakierem VAG'owskim, więc to co na filmiku potraktuj jako zastępstwo mycia auta, bez żadnej korekty . Na filmiku, gościu pomazał sobie trochę aplikatorem na wypolerowaj powierzni. Gwarantuję Ci, że nawet używając tri color, spocisz się, zmęczysz, a efekty będą i tak dość mizerne. Będzie musiał poświęcić dużo czasu i siły. Oby chęci nie zabrakło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
firmek Opublikowano 1 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 1 Lutego 2011 Tricolor ma ta zalete ze jest sztywny i pracuje cala powierzchnia, piankowym megsa nawet jak dociskamy cala reka tak na prawde pracuja glownie miejsca gdzie przykladamy palce. Analogia to np jesli szlifuje sie papierem sciernym - piankowy to tak jak by szlifowac tylko palcami, tri color bardziej jak by wlozyc klocek. Ten filimik myślę, dość dobrze tłumaczy jak to używać-lekko przyciskać + szybkie okrężne ruchy aż do wtarcia. Nie za duzo tego srodka? az tyle sie powinno uzywac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator rychu Opublikowano 2 Lutego 2011 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 Nie za duzo tego srodka? az tyle sie powinno uzywac? Za dużo, powinno się go wpracować w lakier a on 2/3 wytarł MF. Nawet poprawiał pewne miejsca bo pewnie mu już zdążył przyschnąć za bardzo. Ale jaki był sens stosowania UC na tak wypolerowanym,lustrzanym lakierze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theOne Opublikowano 2 Lutego 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Lutego 2011 Też mi się wydaje, że za dużo dawał, skoro i tak potem sporo ścierał. Użycie na tej masce było bezpodstawne co widać, ale samo rozprowadzanie jest wg. mnie chyb dobrze pokazane. jest pokazane jak usuwa hologramy, tylko maszynowo. Oczywiście na filmikach cudy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qfel Opublikowano 6 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 mam zamiar uzyc UC na A3 ale obawiam sie ze z kilkoma wiekszymi rysami moze miec problem. jak myslicie kupic cos mocniejszego na te rysy? czy moze uzyc innego pada? lub poprostu zwiekszyc ilosc powtorzen i w koncu moze sie uda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marco Opublikowano 6 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 mam zamiar uzyc UC na A3 ale obawiam sie ze z kilkoma wiekszymi rysami moze miec problem.Na A3 UC to tak w ogóle będzie miało problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yukon Opublikowano 6 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 qfel podaj jakie masz oznaczenie lakieru...jeżeli jest LZ9Y to nawet nie ma szans żebyś to ruszył UC Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qfel Opublikowano 6 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 sprawdzilem i moj to LY9B - co na to polecacie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spons Opublikowano 6 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 Maszyne, welniak i duuuzo ciepliwosci Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qfel Opublikowano 6 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 pytam raczej o srodek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yukon Opublikowano 6 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 bez przesady od razu z tym wełniakiem zielony korek + cutting pad i dużo czasu tam gdzie masz głębsze rysy itp. możesz spróbować papierem. ręcznie tego lakieru nie wyprowadzisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spons Opublikowano 6 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2011 Wedle uznania, mi na pierwszy raz dobrze pracowalo sie z megsem 105 i 205. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sprinter Opublikowano 7 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2011 Ja właśnie na dniach też będę się zabierał za mojego Golfiacza Lakier czarny L041, i jak kolega napisał wyżej też zestawem Megsa 105 i 205 ale na padach ABW pomarańczowym cutting i wykańczającym czarnym. Na 100% korektę się nie nastawiam bo to nie ta liga, ale głównie zniwelować swirle i hologramy jakie pozostawił sprzedający Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emes Opublikowano 17 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 Takie pytanie: Chcę odświeżyć lakier na Bmw E46 2004r. powłoka metaliczna, twarda... Poprzednio działałem kilka razy SwirlX, efekt jakiś był - może warto zadziałać UC? W grę wchodzi tylko aplikacja ręczna. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jan Wronowski Opublikowano 17 Marca 2011 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 17 Marca 2011 Pamietaj, żeby po ręcznej korekcie, czy to swirlX czy UC przetrzec lakier IPA bo niestety dosyć dobrze maskuja rysy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi