SJake Opublikowano 15 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2013 No co - g3 z wiadera na mokro. Jak ma dobry sposób na wymycie wszystkiego po akcji i nie zerżnie po 20-30 mikronów to pasty może walić ile chce. Kąt - może wyprowadza zagięcie maski.
michal_gg Opublikowano 15 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2013 Nawet nie wiedziałem, że taki z niego artysta plastyk Pogadanka się szykuje Edit: foto gotowej fury
Pan Miyagi Opublikowano 15 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Maja 2013 OEM+ (pseudo) Tuning Centre Kraków zna się rzeczy! Nie tylko są pionierami w pryskaniu plastidipem i nic więcej (bo jak zapytałem o porządne ozderzakowanie i zawiechę do mojego volvo to 3 razy musiałem dopytywać a finalnie temat olali bo się pogubili chuopcy) ale również wyznają dewizę jestę detajlerę. http://www.sklep.oemtuning.pl/pl/p/Megu ... C78-L/4171 Od kiedy wosk czyści a quick detailer to wosk? Żenua
Yasiek Opublikowano 16 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2013 Quick Detailer jest jednofazowym środkiem czyszczącym/woskiem specjalnie przygotowanym do częstych renowacji. Szybko i bezpiecznie usuwa utlenienia i skazy. Przywraca głęboki połysk i zapewnia długotrwałą ochronę. O'RLY ??
michałoś Opublikowano 16 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2013 co sądzicie o takiej pracy? Obrazek można podzielić się opinią na FB: facebook Powinien z unicornem wejść w spółkę.
Adamek Opublikowano 16 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2013 Powinien z unicornem wejść w spółkę. Jakby skończyli to cały garaż byłby w białej paście.
Pan Miyagi Opublikowano 16 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2013 Powinien z unicornem wejść w spółkę. Jakby skończyli to cały garaż byłby w białej paście. Nie mogłem się oprzeć, pardon
adr_ad Opublikowano 16 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2013 co sądzicie o takiej pracy? Obrazek można podzielić się opinią na FB: facebook Wszystko zgodnie ze sztuką. To przecie jaka Farecla lub cosik podobnego, a nią tak się pracuje - szpachelką na maskę + woda ze szlauchu i jazda.
Shmatan Opublikowano 16 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2013 Od kiedy wosk czyści a quick detailer to wosk? Akurat ten Quick Detailer #66 z megsa to AIO, więc nie jako czyści i zabezpiecza
mihnova Opublikowano 16 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 16 Maja 2013 wyznają dewizę jestę detajlerę.http://www.sklep.oemtunin...y-3%2C78-L/4171 Od kiedy wosk czyści a quick detailer to wosk? Żenua Opis mają ze strony Megsa... http://www.meguiars.pl/shop/product_inf ... cts_id=383
Artih Opublikowano 26 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2013 Ten kolega już tu był wrzucany ? http://www.youtube.com/watch?v=nQ9DmZq6OFM:)
Pan Miyagi Opublikowano 26 Maja 2013 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2013 czyli jak mi nie będzie szło to powinienem poszukać wiertarki
maj0nez Opublikowano 3 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2013 karol2010 napisał(a):A ja polecam chemię do mycia auta firmy tenzi. Osobiście na co dzień używam tenzi specjal do mycia past polerskich z auta. i gdyby nie ten środek to byłaby tragedia zeby to wszystko domyć. Tenzi specjal genialnie myje tez silniki. Jest to koncentrat który odpowiednią ilośc trzeba rozrobić z wodą a następnie nanieść opryskiwaczem, po czym spłukać myjką. A co do pian aktywnych tenzi też ma dobre pracowałem na myjni na tych pianach i bardzo dobrze skuktowały. A pozatym nie oszykujmy się jak gabką nie ruszysz brudu to nie umyjesz dobrze auta. Super widzę jesteś dobrze obeznany w temacie, jeszcze jak byś napisał co i jak jakie proporcje? Jakiej gąbki używasz? A co do proporcji to są ustalane przy każdym aucie. Bo trzeba uważać z tą chemia na wszelkiego rodzaju chromy , polerowane metale itd. Na lakiery stare jak np akryl jednowartswowy to wcale tym nie można myć. Ale ogólnie można przyjąć , że dajemy na 2 litrowy opryskiwacz coś ok 1 szklanki stołowej. Lub można zrobić troche lżejszą i taką bym proponował na poczatku. Na mycie silnika , alufelg ktre są zarośnięte i mają ory lakier można dać koncentrat. A co do gabki Kupiłem w tym miesiącu na spejalnym stoisku z chemią samochodową i wybierałem ją na zasadzie dotyku. wydaje mi się ze mam tą samą http://allegro.pl/profesjonalna-gabka-samochodowa-cartec-i3290658928.html myje nią po każdym polerowaniu auta i jestem bardzo zadowolony. A co do rozrabiania wszystkich pian i innych środków tenzi wszystko jest napisane na opakowaniu. do pieca dał
Tomasz91 Opublikowano 3 Czerwca 2013 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2013 Ten kolega już tu był wrzucany ? http://www.youtube.com/watch?v=nQ9DmZq6OFM:) jeden drugiego chyba podglądał jeśli było wrzucane to wybaczcie
Administrator Evo Opublikowano 3 Czerwca 2013 Administrator Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2013 Był jeden i drugi filmik
Pit_Krk Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Co prawda nie z forum VW lecz BMW, ale jak mówił klasyk "też jest zaj....cie" Na pytanie odnoście "odnowy i nadania połysku lakieru" Bierzesz szlifierke rotacyjną niskie obroty papier minimum 1500 (na maszynce liczy się go x3) trzeba delikatnie całość zmatowić potem farekle lub G3 i polerka i jazda ale jak nie masz umiejętnośći to lepiej się nie bierz za to... Zwykłe polerowanie samą polerką i pasta to nie to samo o czym napisałem:)
Griffe Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2013 No to poszedl grubo, chcialbym zobaczyc go w akcji - abstrakcji
MaroLBN Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2013 Ciekawe co bardziej poleca jegomość farekle czy g3
zmstr Opublikowano 9 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2013 Forum lokalne mojego miasta i fajna interpretacja tego do czego służy PB NL
Artih Opublikowano 9 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2013 Przecież nie napisał nic złego - może źle zinterpretował Twojego posta ale sam napisał poprawnie. Potwierdził, że powinno się czyścic wnętrze (plastiki) kilku etapowo i na koniec nakładać dresing (NL).
zmstr Opublikowano 10 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2013 Nie mojego posta, ja tam byłem tylko obserwatorem Ale pomijając, wczytując się w tą dyskusję nikt tam nie pisał o tym, że NL wyczyści z syfu, wypielęgnuje wnętrze i je zabezpieczy tylko że NL jest fajny, a ten człek z taką wypowiedzią od razu poleciał.
Maniek8888 Opublikowano 11 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2013 po czesci mial gosc racje bo przecietny Kowalski jesli kupi NL to bedzie nim smarował prosto na deske, na której leży plak... zatem objasnił, że przed użyciem tego kosmetyku trzeba wszystko ładnie wymyć, aby powierzchnia była przygotowana.
adk Opublikowano 11 Września 2013 Zgłoś Opublikowano 11 Września 2013 No tak, najpierw trzeba wymyć, później dokładnie oczyścić, następnie odkurzyć wszystko, a po tym posprzątać, odczekać do wieczora i z samego rana nałożyć NL. Ten Pan ewidentnie nie lubi PB.
Rekomendowane odpowiedzi