grzechu_S Opublikowano 14 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2013 futro chyba firmy norton, 150mm na bp 125mm. Efekt koncowy zaskoczył mistrzow lakierni bo element testowy nieoczekiwanie stał sie matowy
masa140 Opublikowano 14 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2013 Hehehe pewnie zdarli cały bezbarwny
Shmatan Opublikowano 15 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2013 element testowy nieoczekiwanie stał sie matowy dzięki za dobry początek dnia
Maniek82 Opublikowano 17 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2013 futro chyba firmy norton, 150mm na BP 125mm. Efekt koncowy zaskoczył mistrzow lakierni bo element testowy nieoczekiwanie stał sie matowy Matowy wiadomo czemu bo wosku nie dotarli ręcznie
Akira Opublikowano 17 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 17 Stycznia 2013 Już wiem, który temat czytać jak będę miał zamiar poprawić sobie humor. Idę wywalić chyba wszystkie kosmetyki albo sprzedać i trzeba kupić karton cifa i tempo - sezon tuż tuż.
Maxior Opublikowano 18 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2013 nie zapomnij o płynie do mycia naczyń podobno zamiast szamponu daje rade
kubik Opublikowano 18 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2013 nie zapomnij o płynie do mycia naczyń podobno zamiast szamponu daje rade A nie?
Raku Opublikowano 21 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2013 z bmwowskiego forum: PROSZĘ O POMOC!!!!!Witam wszystkich bmw maniaków Posiadam serię trzecią E46 wersja kombi nie stety ma kilka rys parkingowych odprysk po kamieniu i delikatne przytarcie na błotniku są to skaży, które mnie bardzo drażnią. w jaki sposób można je samemu usunąć Pozdrawiam Kamil. i odpowiedź: Sporo osób poleca tą pastę ale sam nie próbowałem ;] http://allegro.pl/k2-pasta-do-polerowan ... 48341.html TEMPO! I WSZYSTKO JASNE! swoją drogą naprawdę myślałem, że ludzie mają już jakąś świadomość na temat usuwania rys..
faraon3021 Opublikowano 21 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2013 Ja ostatnio odkrylem w piwnicy 4 takie pasty. Nowe tzn stanem, nie data. Ciekawe czy mozna cos z tego wykrzesac czy tylko smietnik.
Dystrybutor e36ace Opublikowano 22 Stycznia 2013 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2013 Ja ostatnio odkrylem w piwnicy 4 takie pasty. Nowe tzn stanem, nie data.Ciekawe czy mozna cos z tego wykrzesac czy tylko smietnik. zostaw sobie do polerowania felg,kiedyś o zgrozo tym mojego 126p detailingowałem
pardi Opublikowano 22 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 22 Stycznia 2013 Kolejny rodzynek z BMW powiem dzis jak wyczyscic niedrogo i sprawnie felgi alu z bardzo grubego nalotu od plynow i klockow hamulcowych. felgi doczyscilem plynem do kibli w moim przypadku wc kaczka. nanosilem plyn szczoteczka i szorowalem po jakis 30 sec plukalem spryskiwaczem z duza iloscia sody. na jakies 0.5 litra okolo 3-4 lyzek stolowych czynnosc poprawialem nawet 3-4 razy.dodam ze nawet gruby nalot w glab felgi znikl.
Marco Opublikowano 23 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2013 Jeśli sposób skuteczny,to czemu nie. Raczej felgom nie zaszkodzi. Druciakiem ich nie ciorał.
Shmatan Opublikowano 23 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2013 Środki do wc pewnie nie są wiele bardziej "niszczące" niż kwasowe wynalazki które lejemy na koła (jak chociażby tenzi alux) - gdyby użył pędzelka zamiast szczoteczki to nie widzę problemu ;]
Adriang92 Opublikowano 23 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2013 A nie przesadzacie? Przecież to 3 miesiące a nie rok wyjać aku i tyle dywaniki w miarę wysuszyć i niech stoi. Ja bym go tylko umył bez woskowania bo jak dla mnie auto nawoskowane jak postoi nie ruszane gorzej wygląda i gorzej się myję ale to może zależy od jakości stanu i jakości lakieru.I nie zależy od wosku czy to tego płynnego żołwikowego czy innego w paście jak tempo itp. Z forum car audio, temat dotyczący zabezpieczenia auta które ma przestać zime pod chmurka
Maniek82 Opublikowano 23 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2013 Adriang92, no no no ktoś ma ciekawą teorię wosku w paście. Ja tam myślę, że taka warstwa wosku w paście tempo najlepiej taka gruba nie wypolerowana dobrze by zabezpieczyła lakier przed zimom
Adriang92 Opublikowano 23 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2013 A na wiosne wystarczyło by przetrzeć szmatą to odrazu i polerka by była I potem lustro
Shmatan Opublikowano 23 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2013 zimom acha taka warstwa wosku w paście tempo najlepiej taka gruba nie wypolerowana był kiedyś taki jeden na forum co tak #16 zostawił, a na wiosne pytał jak to usunąć żeby nie jechać piaskiem po lakierze
Marco Opublikowano 23 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2013 gdyby użył pędzelka zamiast szczoteczki to nie widzę problemu A jakie widzisz przeciwwskazania do używania szczoteczki?
lajcik1 Opublikowano 23 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2013 Maniek82 napisał/a: zimom acha aha
Shmatan Opublikowano 23 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2013 Marco, szczoteczka kojarzy mi się z twardym włosiem, które chyba może narobić troche biedy jeżeli używał ją np. na froncie felgi. Ja na przykład do felg nie podchodzę nawet z pędzlem, jeżeli wcześniej nie umyje ich delikatnie rękawicą (osobną do kół)
kupusso Opublikowano 23 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2013 Jak masz takie felgi jak właściciel BMW zabrudzone od "bardzo grubego nalotu od plynow i klockow hamulcowych" to będziesz pieścił je rękawicą? Chyba, nie bardzo.
Marco Opublikowano 23 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2013 Marco, szczoteczka kojarzy mi się z twardym włosiem, które chyba może narobić troche biedy Polecam Ci coś szczoteczką poczyścić ,a wyrobisz sobie inne zdanie. Ja bardzo często korzystam z pomocy szczoteczek .Mają najfajniejsze włosie -delikatne ale sprężyste i gęste.
lajcik1 Opublikowano 23 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2013 Polecam Ci coś szczoteczką poczyścić ,a wyrobisz sobie inne zdanie. Ja bardzo często korzystam z pomocy szczoteczek .Mają najfajniejsze włosie -delikatne ale sprężyste i gęste. +1, szczególnie przydatne są szczoteczki do czyszczenia protez i aparatów Doskonale się sprawdzają do czyszczenia okolic napisów na wewnętrznej stronie felgi. O takie, w rossmannie za 3 zł można kupić
golden0282 Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2013 cytaty z fejsa pod zdjęciem samochodu po korekcie wykonanej przez studio z warszawy korekta lakieru czyli polerka , nic trudnego , maszynka + 2 pasty kilka godzin i gotowe jestem lakiernikiem i u nas polerowanie auta jest w cenie lakierowania Robimy to samo a połowę taniej , dajemy gwarancje
Stefan-16 Opublikowano 30 Stycznia 2013 Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2013 Dajemy gwarancję że będą hologramy
Rekomendowane odpowiedzi