Jump to content

CHEMICAL GUYS WET MIRROR FINISH - poziom maskowania

Recommended Posts

• Partner forum
Posted

Witam

Mały weekendowy test, jeszcze słabo popularnego środka w Polsce, ale po teście wyszło że to naprawdę fajny produkt:

9f1287e5a48c79ef.jpg

Oto najważniejsze zdjęcia :-] :

Przetarcie IPA :

f3b87818053b6050.jpg

WET MIRROR 1 warstwa:

3ceacaf3e4de9ac1.jpg

e210a0a01d20e186.jpg

Ponowne przetarcie IPA :

1c0f0d934ba54bf1.jpg

Inne ujęcie przed:

a1488128fb23e525.jpg

Po 1 warstwa:

27861f5a1772ec56.jpg

Kilka innych :

51c6f13455000eb1.jpg

3fce26849e4e26a9.jpg

d24c98807549a879.jpg

Krótki opis :

Z tego co zauważyłem to jest to typowa odżywka z fillerami, jako cleaner-a bym tego nie stosował (usunęła stare plamki po wodzie ale z lekkim zaciekiem od płynu do spryskiwaczy już sobie nie poradziła).

Nadała bardzo dużej śliskości lakierowi.

Aplikacja bardzo prosta i przyjemna do tego rewelacyjny zapach aplikowałem maszynowo ale jestem pewien że ręcznie także będzie bezproblemowo.

Aplikowałem: rotacja 900obr/min + Lake country black Pad.

Resztę chyba widać na zdjęciach ;)

Podsumowując: Idealny produkt do lakierów które są po korekcie, ale tak jak u mnie szczególnie na czarnym zawsze wyjdą jakieś mini hologramy nawet od samego osuszania do tego ładne podbicie efektu wet look oraz mirror.

Trwałość fillerów: postaram się obserwować i co nieco opisać : na razie na jedną połowę auta nałożony RaceGlaze55, a na drugą połowę oraz dach Colli 476.

Mam nadzieję że komuś się przyda, w razie pytań piszcie.

Pozdrawiam

Posted

wygląda naprawde super! Tylko właśnie wielkie pytanie.. Jak wpłynie na trwałość wosku, czy może być stosowany zamiast clinera..

• Administrator
Posted

CAR CRAZY, fajny test :good: Dochodzę do identycznych wniosków a propos produktów z fillerami, utrzymanie czarnego lakieru po korekcie w stanie wolnych od hologramów to praktycznie mission imposible, i tutaj się sprawdzają idealnie takie produkty. Zastanawiłem się nad WMF, ale wybrałem jednak EZ-creme ;)

• Administrator
Posted

Nie miałem okazji jeszcze użyć, ale EZ ma cleanery wiec już nie bede nic stosował, tylko od razu wosk.

Posted

Bardzo fajny efekt,jeszcze jakbyś zrobił w podobnych warunka PB BH,bo jestem ciekaw czy podobnie działa, to już by był cały obraz co kupować do ciemnych aut :good:

• Administrator
Posted

Muti, Mariusz już robił test BH, poszukaj w tym dziale ;)

Posted
Muti, Mariusz już robił test BH, poszukaj w tym dziale ;)

Wiem,wiem,bo go czytałem tylko chodziło mi o porównanie tych dwóch produktów w takich samych warunkach i z przemyciem IPA,bo na tym najbardziej widać co daje produkt.

Mat

• Administrator
Posted

Przetarcia IPA to żaden środek z fillerami nie wytrzyma, no ale w końcu nie po to kryjemy rysy zeby zaraz je przecierać i ujawniac na nowo :P

Posted
chyba koledze chodziło oto że dobrze widać wtedy jak zamaskował "niedoskonałości"

:good:Evo, czytanie ze zrozumieniem :P

Posted
Wiem,wiem,bo go czytałem tylko chodziło mi o porównanie tych dwóch produktów w takich samych warunkach i z przemyciem IPA

Przetarcia IPA to żaden środek z fillerami nie wytrzyma

Raczej chodziło o przygotowanie podłoża, czyli IPA i na to dopoiero środek....i w takich samych warunkach sprawdzić PB BH :P

Posted
Wiem,wiem,bo go czytałem tylko chodziło mi o porównanie tych dwóch produktów w takich samych warunkach i z przemyciem IPA

Przetarcia IPA to żaden środek z fillerami nie wytrzyma

Raczej chodziło o przygotowanie podłoża, czyli IPA i na to dopoiero środek....i w takich samych warunkach sprawdzić PB BH :P

IPA,nalożenie dwóch produktów na małych powierzchniach,zdjęcie efektu,przetarcie IPA i zdjęcie,żeby zobaczyć co zakryło..

Mat

• Partner forum
Posted

Witam i fajnie że się podoba :)

BH to bardziej odpowiednik Ez-creme czyli delikatny cleaner z politurą plus trochę fillerów,

Wet mirror z tego co zauważyłem to cleaner-a nie ma w ogóle, a jak ma to minimalnie za to ma sporo politury no i oczywiście fillerów.

Ciekawym efektem było to że po wypracowaniu produktu i wypolerowaniu resztek było widać różnicę w odcieniu głębii na kawałku z WMF i bez. Często przy politurach nie widać tak dobrze tej granicy a tu miłe zaskoczenie. Chciałem zrobić klasyczne 50/50 ale zapomniałem taśmy :wallbash:

Teraz zobaczymy jak z trwałością.....

Posted

To można zrobić combo wet look :-] Najpierw BH,potem WMC,następnie butter Wet wax i na to wosk :evil: Spróbuję tak na wiosnę :o

Czy można powiedzieć,że WMC to coś na wzór ClearKote Yellow?

Mat

Posted

to ja tak nieśmiało spytam .... co to za produkt EZ-creme :o , bo już z tymi skrótami szału dostaje :(

Posted

A co sądzicie o kolejności,którą podałem wyżej? Warto spróbować?? czy może najpier WMF,a pozniej BH,butter wet wax i wosk??

Mat

• Administrator
Posted

BH ma cleaner które usuną to co zostawił WMF. Albo jedno, albo drugie.

Posted
:good: fajny tescik, jak czlowiek nie zobaczy do czego to, to nawet nie zwraca na to uwagi, tylko od takich testow "koszyk" pęka :D
Posted
BH ma cleaner które usuną to co zostawił WMF. Albo jedno, albo drugie.

Ale WMF nie ma cleanerów,także można go położyć na BH i problem z usuwaniem się na wzajem nie istnieje:)

Mat

Posted
Witam

Mały weekendowy test, jeszcze słabo popularnego środka w Polsce, ale po teście wyszło że to naprawdę fajny produkt:

Mam nadzieję że komuś się przyda, w razie pytań piszcie.

Pozdrawiam

za sprawą tego testu zamówiłem :-]

• Administrator
Posted

CAR CRAZY mam dokładnie takie same odczucia jak Ty co do tego produktu.

• Administrator
Posted

A ja mam pytanie a propos padów Lake Country - możesz je jakoś porównać do waflowych 3M ? Różnią się czymś podczas pracy ?