Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 9 Stycznia 2011 Partner forum Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2011 Witam Mały weekendowy test, jeszcze słabo popularnego środka w Polsce, ale po teście wyszło że to naprawdę fajny produkt: Oto najważniejsze zdjęcia : Przetarcie IPA : WET MIRROR 1 warstwa: Ponowne przetarcie IPA : Inne ujęcie przed: Po 1 warstwa: Kilka innych : Krótki opis : Z tego co zauważyłem to jest to typowa odżywka z fillerami, jako cleaner-a bym tego nie stosował (usunęła stare plamki po wodzie ale z lekkim zaciekiem od płynu do spryskiwaczy już sobie nie poradziła). Nadała bardzo dużej śliskości lakierowi. Aplikacja bardzo prosta i przyjemna do tego rewelacyjny zapach aplikowałem maszynowo ale jestem pewien że ręcznie także będzie bezproblemowo. Aplikowałem: rotacja 900obr/min + Lake country black Pad. Resztę chyba widać na zdjęciach Podsumowując: Idealny produkt do lakierów które są po korekcie, ale tak jak u mnie szczególnie na czarnym zawsze wyjdą jakieś mini hologramy nawet od samego osuszania do tego ładne podbicie efektu wet look oraz mirror. Trwałość fillerów: postaram się obserwować i co nieco opisać : na razie na jedną połowę auta nałożony RaceGlaze55, a na drugą połowę oraz dach Colli 476. Mam nadzieję że komuś się przyda, w razie pytań piszcie. Pozdrawiam
lakikwap Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2011 wygląda naprawde super! Tylko właśnie wielkie pytanie.. Jak wpłynie na trwałość wosku, czy może być stosowany zamiast clinera..
Administrator Evo Opublikowano 10 Stycznia 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2011 CAR CRAZY, fajny test Dochodzę do identycznych wniosków a propos produktów z fillerami, utrzymanie czarnego lakieru po korekcie w stanie wolnych od hologramów to praktycznie mission imposible, i tutaj się sprawdzają idealnie takie produkty. Zastanawiłem się nad WMF, ale wybrałem jednak EZ-creme
lakikwap Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2011 Evo, a ty przed tym stosujesz cliner jakiś? czy to i na to wosk.?
Administrator Evo Opublikowano 10 Stycznia 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2011 Nie miałem okazji jeszcze użyć, ale EZ ma cleanery wiec już nie bede nic stosował, tylko od razu wosk.
Muti Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2011 Bardzo fajny efekt,jeszcze jakbyś zrobił w podobnych warunka PB BH,bo jestem ciekaw czy podobnie działa, to już by był cały obraz co kupować do ciemnych aut
Moderator rychu Opublikowano 10 Stycznia 2011 Moderator Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2011 Bardzo fajny test i produkt też całkiem, całkiem....
Administrator Evo Opublikowano 10 Stycznia 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2011 Muti, Mariusz już robił test BH, poszukaj w tym dziale
Muti Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2011 Muti, Mariusz już robił test BH, poszukaj w tym dziale Wiem,wiem,bo go czytałem tylko chodziło mi o porównanie tych dwóch produktów w takich samych warunkach i z przemyciem IPA,bo na tym najbardziej widać co daje produkt. Mat
Administrator Evo Opublikowano 10 Stycznia 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2011 Przetarcia IPA to żaden środek z fillerami nie wytrzyma, no ale w końcu nie po to kryjemy rysy zeby zaraz je przecierać i ujawniac na nowo
lakikwap Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2011 chyba koledze chodziło oto że dobrze widać wtedy jak zamaskował "niedoskonałości"
Muti Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2011 chyba koledze chodziło oto że dobrze widać wtedy jak zamaskował "niedoskonałości" Evo, czytanie ze zrozumieniem
ariello01 Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2011 Wiem,wiem,bo go czytałem tylko chodziło mi o porównanie tych dwóch produktów w takich samych warunkach i z przemyciem IPA Przetarcia IPA to żaden środek z fillerami nie wytrzyma Raczej chodziło o przygotowanie podłoża, czyli IPA i na to dopoiero środek....i w takich samych warunkach sprawdzić PB BH
Muti Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2011 Wiem,wiem,bo go czytałem tylko chodziło mi o porównanie tych dwóch produktów w takich samych warunkach i z przemyciem IPA Przetarcia IPA to żaden środek z fillerami nie wytrzyma Raczej chodziło o przygotowanie podłoża, czyli IPA i na to dopoiero środek....i w takich samych warunkach sprawdzić PB BH IPA,nalożenie dwóch produktów na małych powierzchniach,zdjęcie efektu,przetarcie IPA i zdjęcie,żeby zobaczyć co zakryło.. Mat
Partner forum CAR CRAZY Opublikowano 10 Stycznia 2011 Autor Partner forum Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2011 Witam i fajnie że się podoba BH to bardziej odpowiednik Ez-creme czyli delikatny cleaner z politurą plus trochę fillerów, Wet mirror z tego co zauważyłem to cleaner-a nie ma w ogóle, a jak ma to minimalnie za to ma sporo politury no i oczywiście fillerów. Ciekawym efektem było to że po wypracowaniu produktu i wypolerowaniu resztek było widać różnicę w odcieniu głębii na kawałku z WMF i bez. Często przy politurach nie widać tak dobrze tej granicy a tu miłe zaskoczenie. Chciałem zrobić klasyczne 50/50 ale zapomniałem taśmy Teraz zobaczymy jak z trwałością.....
Muti Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2011 To można zrobić combo wet look Najpierw BH,potem WMC,następnie butter Wet wax i na to wosk Spróbuję tak na wiosnę Czy można powiedzieć,że WMC to coś na wzór ClearKote Yellow? Mat
yacek _b Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2011 to ja tak nieśmiało spytam .... co to za produkt EZ-creme , bo już z tymi skrótami szału dostaje
Administrator Evo Opublikowano 10 Stycznia 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2011 http://www.showcarshine.pl/406-chemical-guys-extreme-shine-ez-creme-473ml-wet-look-i-ochrona-gratis-mikrofibra.html Swoją drogą mam dziwne wrażenie że Ez-Creme to przebrandowany BH
Muti Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2011 A co sądzicie o kolejności,którą podałem wyżej? Warto spróbować?? czy może najpier WMF,a pozniej BH,butter wet wax i wosk?? Mat
Administrator Evo Opublikowano 10 Stycznia 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2011 BH ma cleaner które usuną to co zostawił WMF. Albo jedno, albo drugie.
cash Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2011 fajny tescik, jak czlowiek nie zobaczy do czego to, to nawet nie zwraca na to uwagi, tylko od takich testow "koszyk" pęka
Muti Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2011 BH ma cleaner które usuną to co zostawił WMF. Albo jedno, albo drugie. Ale WMF nie ma cleanerów,także można go położyć na BH i problem z usuwaniem się na wzajem nie istnieje:) Mat
michal Opublikowano 10 Stycznia 2011 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2011 Witam Mały weekendowy test, jeszcze słabo popularnego środka w Polsce, ale po teście wyszło że to naprawdę fajny produkt: Mam nadzieję że komuś się przyda, w razie pytań piszcie. Pozdrawiam za sprawą tego testu zamówiłem
Administrator AreK Opublikowano 10 Stycznia 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2011 CAR CRAZY mam dokładnie takie same odczucia jak Ty co do tego produktu.
Administrator Evo Opublikowano 10 Stycznia 2011 Administrator Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2011 A ja mam pytanie a propos padów Lake Country - możesz je jakoś porównać do waflowych 3M ? Różnią się czymś podczas pracy ?
Rekomendowane odpowiedzi