matherr Opublikowano 27 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2011 Dotarła dzisiaj maszyna, pierwsze wrażenia pozytywne. Silverline sprawia wrażenie solidnej, slow start wg mnie działa w porządku, opóźnienie ok 1 sek, nie jest na tyle długie bym zdążył pomyśleć "co jest, dlaczego nie działa". Regulator prędkości do 4 biegu sprawdzony, wyżej bałem się przez ten hałas Jutro biorę się za smarowanie, następnie w przeciągu kilku dni sprawdzimy jak sprawdza się w akcji i jak działa stabilizacja obrotów. Powiedzcie mi tylko: po pierwsze; po co są te sprężynki, które widać na instrukcji a były one w zestawie. Po drugie; czy bp 180mm plus futerko z zestawu na coś mi się przyda (posiadam już komplet BP 125 i 75 oraz gąbek flexipads), i ostatnie czy mocowanie BP polega jedynie na przykręceniu go a przycisk blokady jest potrzebny wyłącznie do odkręcenia talerza?
marcinz Opublikowano 27 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2011 Te "sprężynki" to szczotki na wymianę.
Sprinter Opublikowano 27 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2011 Te sprężynki to są zapasowe szczotki w razie, gdyby tamte się zużyły, futro i BP jest raczej bezużyteczne, sam testowałem, tak tylko wystarczy przykręcić a przycisk jest tylko do odkęcenia BP
matherr Opublikowano 27 Grudnia 2011 Zgłoś Opublikowano 27 Grudnia 2011 właśnie obiło mi się o uszy o szczotkach ale po przewertowaniu tematu już znalazłem, dzięki wracając do tematu smarowania, czy ma ono wpływ jakiś na maszynę poza jej cichszą pracą? (mam tutaj na myśli np żywotność)
S3ci0r Opublikowano 3 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2012 i do mnie dotarła dziś paczka z UK. zamówiłem 27 grudnia po godz. 17 a przyszło 2 stycznia o 11 z konta pobrało 203,22 zł (wysyłka oczywiście FREE do Polski) Regulator prędkości do 4 biegu sprawdzony, wyżej bałem się przez ten hałas faktycznie od 4 już jest mega, z ciekawości podkręciłem do 6 i przypominało to start myśliwca softstart u mnie również dobrze działa ~1 sek. wracając do tematu smarowania, czy ma ono wpływ jakiś na maszynę poza jej cichszą pracą? (mam tutaj na myśli np żywotność)na pewno ma wpływ bo zmniejsza tarcie i mniejsze temperatury są osiągane. zlej olej z silnika i zobacz jakie będą efekty
J0NES Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2012 kurde ja nawaliłem tam samaru grafitowego na zębatki dość dużo a dalej maszyna mi rzęsie a jak patrzałem to zębaki całe. Jakieś rady macie może smar nie ten ? ?
S3ci0r Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2012 podejrzewam że taka też jest i poniekąd natura
J0NES Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2012 dźwięk jest taki jakby miały zaraz te tryby szlak trafić
zegarek Opublikowano 9 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Stycznia 2012 dźwięk jest taki jakby miały zaraz te tryby szlak trafić Wrzuć filmik, bo wydaje mi się, że jednak coś z tą polerką nie jest w porządku.
J0NES Opublikowano 10 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2012 Wrzuć filmik, bo wydaje mi się, że jednak coś z tą polerką nie jest w porządku. wydaje mi się że smar tu odgrywa te wrażenie że rzęsi w środku szczególnie słychać to podczas startu (albo ja przewrażliwiony jestem )
einser77 Opublikowano 10 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2012 Jones od goscia od którego kupiłeś też chciałem kupić, umówiłem się z nim na giełdzie w Szczecinie i jak się okazało dobrze ze nie kupiłem jej na allegro bo czułbym się oszukany Towar wcale nie nowy, brak ori opakowania, wszystko spakowane w worek strunowy, polerka z porysowana głowicą, sprzedawca na to że co chce od tego towaru bo "to returny". Tak więc olałem temat i nie kupiłem bo jakoś do mnie nie przemawiał ten obwoźny sprzedawca z pełnym Lublinem źle zabezpieczonego sprzętu. I jak widać dobrze że tego nie kupiłem, ale jak coś to zapewniał że jest gwarancja
zegarek Opublikowano 10 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2012 Myślę, że jak na tę polerkę, to w normie.
Administrator Evo Opublikowano 10 Stycznia 2012 Administrator Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2012 to w normie. No to ładnie przecież to wibrator nie gorszy od DASa, ja myślałem że mój 180 jest głośny
einser77 Opublikowano 10 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2012 Może i w normie ale towar który kupił Jones pochodzi ze zwrotów z Anglii, jak to określił sprzedający "returny", "towar powystawowy", etc. Więc można założyć że z jakiegoś powodu ktoś go kiedyś zwrócił. Chociaż sprzedający tą polerkę mówił mi, cytuję: "w tej Anglii takie debile że jak karton się porwie to już zwrot robią, ja daje gwarancję więc o co się martwisz..."
zegarek Opublikowano 10 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2012 to w normie. No to ładnie przecież to wibrator nie gorszy od DASa, ja myślałem że mój 180 jest głośny Cholera no, jak wrócę do domu to jeszcze odpale swojego (nie wibrator). Możliwe, że nie pamiętam, bo długo leży nieużywany Ale z tego co pamiętam, to łeb urywa hehe
J0NES Opublikowano 10 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2012 einser77, ja ta polerkę kupując mam wszystko cały komplet karton itp itd nie widzę żadnego śladu użytkowania wszystko całe bez żadnych rysek, wcześniej z tym zółtym oryginalnym smarem chodziła nieco ciszej i te charakterystyczne rzęszenie było słychać co jakiś czas, jutro podjadę do sklepu po inny smar chyba lepszy będzie ten od przekładni popytam niech coś doradzą i zobaczymy jaki będzie efekt, wole dobrze przygotować sprzęt niż później tryby wymieniać ps. dużo osób kupiło i smarowało niech podpowiedzą czym smarowali i jak teraz im działa sprzęt ?
noktoto Opublikowano 10 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2012 Brzmi tak samo jak moja (jeszcze nie przesmarowana). A filmik fajny, taki w klimacie "Siedem" trochę
matherr Opublikowano 10 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2012 moja bez smarowania też tak rzęzi więc chyba ten typ tak ma, swoją drogą na dłuższą metę trzeba będzie się przyzwyczaić bo wrażenia są średnie słuchając jej dźwięków
marcinz Opublikowano 10 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2012 Ja bym proponował smar teflonowy.
noktoto Opublikowano 10 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2012 Ja czekam na taki smar jak inarusbox polecił, jak przyjdzie to przesmaruję i dam znać czy jest różnica w kulturze pracy (a raczej w braku kultury).
Piciosz Opublikowano 10 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2012 Ja swoim silverlinem nie jestem już w stanie pracować bez zatyczek, więc głośne cholerstwo konkretnie. Problem mam też z rozkręceniem jej, żeby ją przesmarować
J0NES Opublikowano 10 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2012 noktoto, czekam na efekty daj znać jak nasmarujesz i jak to śmiga. Piciosz, odpowiednia końcówka oraz wkrętarka i wykręciłem bez problemu śrubokrętem ciężko mi je było odkręcić ale wkrętarką ruszyło
vhs Opublikowano 13 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2012 Jak myślicie czy smar do łożysk wysoko obrotowych może być ?
matherr Opublikowano 15 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2012 jeśli ktoś nie zauważył to silverline po 31.90 na amazon szkoda, że się pośpieszyłem, 4 dyszki zostałoby w kieszeni
vhs Opublikowano 18 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 18 Stycznia 2012 Dziś otrzymałem polerkę do domu. Rozpakowałem, wyjąłem z pudełka podłączyłem do kontaktu i nic, jeszcze raz naciskam przycisk i dalej cisza. SL nie działa Co mogło się z nią stać ?
Rekomendowane odpowiedzi