Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W pelni rozumiem i akceptuje. Bardziej chodzi mi ze kazdy kupuje organolepcztycznie dlatego prosze o jakies fotki i cp temat kazdy prosi o fotki a potem czepianie sie laikow ze prosza o fotki jest wysmiewany i w sumie o to:) tetaz tylko zagwozdka czy zymol hdc tytan i gq od zymola czy zestaw od sv:-)

• Odpowiedzi 70
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Wiecie...dla mnie korzystanie z tzw. górnej półki, to takie coś w stylu odczuwania przyjemności z obcowaniem z tego typu produktami. To swego rodzaju fascynacja, jak pachnie, jak się rozciera, dociera, potem jak kropelkuje itd. to nie tylko posmarować, dotrzeć i fajnie bo leży. Jeśli chcę tylko nawoskować aby mieć poczucie, że na lakierze coś jest, to biorę np. Softa, za tydzień lecę go Sonaxem czy Morning Dew i po sprawie. A nic nie pobije tej zajawki, gdy pierwszy raz szły samplerki Destiny, Concours, czy jeszcze "Grubiej" ;) Crystal Rock, Concorso...unoszący się w garażu zapach wosku przełamany gorącymi halogenami :) Na tym to polega...

A ze zdjęć nic nie wyczytasz...umyję autko, zrobię zdjęcie w odpowiednim świetle i będzie takie same WOW bez wosku jak i z woskiem.

Opublikowano

Wiem:-) mam natys reda i ebony czyli w sumie nic ale zapach i radocha nawet z ebonego jest tak duza... zrobilem w zasadzie maske i mam okolo 50zdjec tylko kropelek :-) dlatego chce cos porzadnego dla siebie i kupie coliego lub cos trwalego dla reszty niemyjuchoe:-) i koniec tematu profanacji woskow ode mnie;P

Teraz tylko czy sv czy zymol i jaki cleaner do sv czy zwykly czy profek... i czy medium strong czy hdc...

Opublikowano

[ref]TfB[/ref], Jest parę wątków ze zdjęciami na forum , od Siebie mogę pokazać kilka zdjęć .

Zymol Concours

1gzEBPL.jpg

Zymol Carbon

HNqehMK.jpg

I mój ulubienieć faworyt Zymol Titanium

hIBwLZY.jpg

SV miałem tylko kontakt z Mirage i byłem zawiedziony "lookiem"

Co do QD zawsze stosuje tej firmy której leży wosk . Czyli na Zymola zawsze leci Field Glaze ( jeden z najfajniejszych jaki używałem ) na SV Nano Express .

• Moderator
Opublikowano

Ze zdjęć prawdy się nie dowiesz. Ja potrafię parcha oczyścić, oblecieć AIO i zrobić takie zdjęcia ze będzie auto wyglądało jak z salonu ;)

Dodane po 33 sekundach:

[ref=#00aa00]Pajko[/ref], na kanwie tego co napisałem wyżej... - fajne zdjęcia :good::D:D

Opublikowano

[ref=#00aa00]Eryczek[/ref], miały być zdjęcia ? Są zdjęcia :P

Druga sprawa takie woski trzeba testować i wybrać sobie to co się lubi . Proste to nie Coli czy Fusso

Opublikowano

No dobra w piatek wybieram ske do swissvaxa na ogladniecie co i jak i pewnie cos kupie:-))) a na lato moze tytanka dobiore do kompletu i zobaczymy jak to sie poci? Ebony mi sie nie wypocil, ale bedziemy sprawdzac organoleptycznie;D

Opublikowano
[ref]serath[/ref], "leje" Ci na lewo i na prawo ? Mam tak samo , w drugiej już butelczynie

Dokładnie tak. Do tego jakiś mało wygodny w obsłudze się wydaje ;-)

Wysłane z mojego E2303 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

No nie, na brązowej perle to byś z palcem w nosie zobaczył niewypocony wosk, ja na swoim błękicie widzę, to Ty tymbarsziej byś zobaczył.

Zawsze możesz umyć auto na odstaniu swojego i będzie ok :good:

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Hej. Kupię zaraz zymol titanium. Pytanie brzmi czy mogę wykorzystać któryś z qd jakie mam :

- meguiars last touch, sg md, dg 921, tac system quartz max, bsd, carchem qd

Czy poprostu od razy kupić zymol owy field glaze lub zymol quick detailer ?

Pozdr

Opublikowano

zgodnie ze sztuką kup FG :) ale jak psikniesz czym innym mysle że sie nie stanie tragedia. Twój wybór. Zobaczysz też jak syntetyczne qd wspólpracuja z naturalnym woskiem bo niektóre sie mogą troche mazać

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Jak byście ocenili skuteczność oczyszczania / oraz drugi parametr łatwość aplikacji

- HD Cleaner Zymola oraz

- Cleaner Soft99 (w zółtej butelce)

Ma to być pod powłoki woskowe np Fusso , 12 months oraz odświeżające ceramikę Ceramic Pro Sport

Przyznam że używałem Softa i bardzo łatwo się stosowało ale nie mam porównania do Zymola Cleanera a chciałbym poznać Waszą opinię. Z góry dziękuję

ps. Jeśli można to może przyjmijmy skalę 1-10 by łatwiej rozróżnić

Opublikowano

Czytam, czytam, Genialne to forum. Gratulacje dla założycieli. Masa radochy i kupa wiedzy/info. Chyba zostanę przy Sofcie99 , bardzo fajnie się nim mi "bawiło" :song:

PS. Szukam teraz padów do polerki ręcznęj coś polecacie ? Moż Flexipads trzywarstwowe ?