Gibon86 Opublikowano 15 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2012 Zależy jaka lampa. Najlepiej wyjąć ale jak nie da rady to staram się to jakoś sprytnie zrobić. Plus oscylacji taki że jak do wykańczania używań trizact to z wykończeniem nie ma żadnego problemu. Średnio potrzebuję ok godziny na komplet. Czasem dłużej czasem krócej. [ Dodano: 15 Listopad 2012, 23:42 ] Bo czasem jak lampa jest mocno zajechana to nie wszędzie podejdziesz. Zależy oczywiście jakie auto i jaki chcesz mieć efekt
paczek07 Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2012 panowie macie jakiś patent na szklane lampy Vw Golf IV ? jest sens czymś je zaatakować żeby chociaż trochę odżyły ? czy jedynie wchodzi w grę wymiana kloszy ?
dzinkins Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2012 panowie macie jakiś patent na szklane lampy Vw Golf IV ? jest sens czymś je zaatakować żeby chociaż trochę odżyły ? czy jedynie wchodzi w grę wymiana kloszy ? Umyć, wyglinkować i przepolerować, zawsze coś odświeży choć cudów się nie spodziewaj
Checio Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2012 A jesteś pewny, że lampy są ze szkła ? Jeśli tak to możesz zaatakować tlenkiem ceru.
embargo Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2012 Golf IV w seryjnej lampie ma szklane klosze.
paczek07 Opublikowano 21 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2012 dokładnie tak jak pisze embargo wswzystkie lampy w MK4 sa ze szkła chyba że jakieś chińskie zamienniki , tego nie wiem.. wieczorem zaatakuje je tak jak pisze dzinkins i zrobie fotki dla potomnych czy ma sens taki zabieg i jakie da efekty Pozdrawiam.
SzaKal Opublikowano 21 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2012 Dziwna sprawa, robiłem już wile razy lampy z golfa MK4 czy bory i ze szkła nigdy nie były.
KubaLDZ Opublikowano 21 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2012 W Borze są tylko plastiki natomiast w G.IV ori są zawsze szklane.
Salwinek91 Opublikowano 21 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2012 W golfie oryginały są szklane (wiem bo mam ) zamienniki plastik, w borze są plastikowe
german Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2012 W golfie oryginały są szklane (wiem bo mam ) zamienniki plastik, w borze są plastikowe w mkIV są plastikowe ,w mk3 ,2,1 były szklane mowa o oryginałach
paczek07 Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2012 skoro nie masz większego pojęcia to odpuść sobie i nie wprowadzaj ludzi w błąd. Golfy Mk4 posiadają wyłącznie szklane klosze , nie mówimy tu o zamiennikach i chińszczyźnie.. czy są to Valeo czy też Hella zawsze sa szklane.
Salwinek91 Opublikowano 27 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2012 Salwinek91 napisał/a: W golfie oryginały są szklane (wiem bo mam ) zamienniki plastik, w borze są plastikowe w mkIV są plastikowe ,w mk3 ,2,1 były szklane mowa o oryginałach Coś kolego jesteś w błędzie. Owszem w 3,2,1 są szklane ale i w 4 ori są szklane. Miałeś w ogóle styczność z tymi lampami ori? Bo widocznie widziałeś same zamienniki Jak bym sam nie wiedział to bym nie wprowadzał ludzi w błąd, a wiem jakie lampy mam
adixpogo Opublikowano 30 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2012 Cześć. Znalazła by się jakaś szansa na zregenerowanie moich szkieł reflektorów? Wżery od kamyczków są wyraźnie wyczuwalne pod paznokciem, więc są dość głębokie. Nie sądzę, by sam tlenek ceru tutaj wystarczył. Myślałem o wykorzystaniu pierw papierów ściernych (np. od 800 do 2500), ale boję się, że po takim zabiegu ciężko będzie wypolerować zmatowioną powierzchnię. Jakieś pomysły/propozycje? Bardzo zależy mi na oryginalnych szkłach. Dzięki z góry za każdą cenną radę
kubik Opublikowano 30 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2012 Cześć. Znalazła by się jakaś szansa na zregenerowanie moich szkieł reflektorów? Wżery od kamyczków są wyraźnie wyczuwalne pod paznokciem, więc są dość głębokie. Nie sądzę, by sam tlenek ceru tutaj wystarczył. Myślałem o wykorzystaniu pierw papierów ściernych (np. od 800 do 2500), ale boję się, że po takim zabiegu ciężko będzie wypolerować zmatowioną powierzchnię. Jakieś pomysły/propozycje? Bardzo zależy mi na oryginalnych szkłach. Obrazek Dzięki z góry za każdą cenną radę Papier ścierny na szkle to sobie możesz od razu odpuścić
adixpogo Opublikowano 30 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 30 Listopada 2012 Tak właśnie przypuszczałem, ale wolałem się upewnić. Czyli oznacza to, że poza tlenkiem ceru nie ma innego sposobu?
miHoo79 Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2012 jeszcze możesz same klosze przełożyć
embargo Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2012 Dokładnie jak Michał napisał, na allegro znajdziesz bez trudu i w sumie wyjdzie Cię to 60zł + klej.
adixpogo Opublikowano 4 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2012 Tak. To wiem, ale pisałem już, że: Bardzo zależy mi na oryginalnych szkłach.
karol.e36 Opublikowano 4 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2012 papierem zmatujesz ale nie wypolerujesz ich znajdź jakąś firmę która się tym zajmuje koszt nie wielki
PatrykTomszu Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2013 U reflektorów szklanych nie może pomóc.Dla tych, którzy mają odbłyśnik z tworzywa sztucznego. Polecam z doświadczenia zestaw do renowacji reflektorów Carex .Jestem pewien, że jest to zdecydowanie lepszy wybór niż nowy reflektor nieoryginalny.Zwłaszcza skutek będzie trwać na długo.Myślę, że to głównie dzięki jego pasty.Która działa tylko mechaniczne a nie jak i inne chemicznie. Na przykład Tempo itp. Pasty te są świetne, ale przeznaczony do nadwozia. Polecam zajrzeć tutaj. www.autoren.pl Wyjątkiem wiertarki Jest tam wszystko, czego potrzebujesz.
lajcik1 Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2013 Na przykład Tempo itp. Pasty te są świetne, ale przeznaczony do nadwozia. poczytaj: http://forum.kosmetykaaut.pl/viewtopic. ... 9546#99546
embargo Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2013 W przypadku golfa IV nie ma problemu z nieoryginalnymi kloszami, pasują idealnie, a homologację i tak masz wybitą na obudowie lampy a nie szkle.
PatrykTomszu Opublikowano 12 Lutego 2013 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2013 Nie chodzi tylko o to, czy mają homologację. Raczej, jak długo pozostają ładne.
Rekomendowane odpowiedzi