Sabat Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2012 również stosuję petexy w dwóch autach i się sprawdzają, dodatkowo po apc nie robią się szare
ultratouch Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2012 że żaden chyba z producentów samochodów nie robi oryginalnych gumowych z wyższymi krawędziami niż petex. Volvo robi ale to zrozumiałe ze względu na szwedzkie warunki. Poza tym tam podłoga jest do tego odpowiednio wyprofilowana - nie wyobrażam sobie wkładania dywaników z burtami na płaską podłogę.
Tworek Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2012 bili20@o2.pl, nie dość że odkopałeś jakiegoś starego "trupa", to masz jeszcze jakieś dziwne pretensje, oba produkty miałem w rękach i wybrałem to co mi bardziej odpowiadało, więc o co Ci chodzi ?
bili20@o2.pl Opublikowano 24 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2012 nie dość że odkopałeś jakiegoś starego "trupa", to masz jeszcze jakieś dziwne pretensje, oba produkty miałem w rękach i wybrałem to co mi bardziej odpowiadało, więc o co Ci chodzi ? o to, że jak ktoś będzie miał zagwozdkę przed tą zimą, niech uzmysłowi sobie, że wysoka wysoka krawędź nie jest niezbędna do powstrzymania "zalania" wnętrza samochodu
kamilgt Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2012 Potrzebuje pomocy Kupiłem ostatnio oryginalne dywaniki gumowe i wykładzinę bagażnika do civica. Jest to moja pierwsza w życiu styczność z tego typu dywanikami, całe życie welur nie mam pojęcia jak to czyścić, jak dbać, jak zabezpieczać itp itd trochę $$$ kosztowały i nie chciałbym, żeby się zniszczyły... Zależy mi na pozostawieniu oryginalnego wyglądu bez żadnych połysków no i dobrze by było, żeby się but nie ślizgał Dywaniki wyglądają tak: Tylko, że czarne. Wykładzina do bagżnika: Dzięki za pomoc
tukolarz Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2012 kamilgt, ja czyszczę oryginały u siebie przed zabezpieczeniem APC lub DG #701 (chyba to masz )- bezpieczeństwo sprawdzone . Żeby się nie ślizgało to 303 będzie odpowiedni- po aplikacji przetrzyj mikrofibrą . Po SV Pneu trochę są na początku bardziej śliskie, ale też nie jest źle... po 2-3 dniach jest lepiej
kamilgt Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2012 Oooo właśnie, zapomniałem o 303, dzięki! Czyli normalnie czyścimy apc/#701 + pędzelek
tukolarz Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2012 Tak. Wiem, że masz #701 to będzie najlepszy wybór do szybkiego wyczyszczenia i pozbycia się dressingów- normalnie zwilżasz dywaniki, psikasz, pędzelek w dłoń i jedziesz, potem spłukujesz i suszysz . Ale normalnego APC też byś się nie bał .
tukolarz Opublikowano 7 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2012 A ha. Co do zwykłej konserwacji co mycie auta, żeby nie ściągnąć dressingów to myje dywaniki wodą z szamponem tak samo jak karoserię i jest OK .
escimo Opublikowano 8 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2012 Ja moje dywaniki gumowe od vectry też APC + DG701 + 303 na to i jest lala
cz@rek Opublikowano 8 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2012 303 na to i jest lala A ja jak sie 303 sprawuje na dywanikach nie robi lodowiska A może polecicie coś innego na dywaniki co nie zrobi lodowiska i jest w spreju
Moderator psemo Opublikowano 8 Listopada 2012 Moderator Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2012 cz@rek, Plak matowy się nada
daniel87 Opublikowano 8 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2012 ...303...nie robi lodowiska nie...wszelki nadmiar zebrać MF, przetrzeć i jest
ultratouch Opublikowano 8 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2012 Ja nie trawię 303 na dywanikach. Moim zdaniem świetnie spisuje się Perl 1:5. Psikasz rozprowadzasz pędzelkiem, z grubsza fibrą przetrzeć a w trudno dostępnych miejscach i tak się ładnie sam wchłonie.
kubik Opublikowano 8 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2012 Ja nie trawię 303 na dywanikach. Moim zdaniem świetnie spisuje się Perl 1:5. Psikasz rozprowadzasz pędzelkiem, z grubsza fibrą przetrzeć a w trudno dostępnych miejscach i tak się ładnie sam wchłonie. Dokładnie
DOC Opublikowano 8 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2012 A probowal ktos z Was gliceryne? To ze pieknie konserwuje i przyciemnia gume juz sprawdzilem ale nie wiem jak jest z jej sliskoscia na dywanikach
piotrl Opublikowano 8 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Listopada 2012 Ja na swoje nałożyłem Poorboys Bold N Bright pewnie trochę śliskie będą ze 2 dni a później już normalnie
barry_1 Opublikowano 9 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2012 psemo nie wiem jak rozumieć ten uśmieszek przy podaniu produktu Plak-a ale u mnie Plak do gum/opon robi naprawdę dobrą robotę z dywanikami gumowymi.
cz@rek Opublikowano 9 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2012 Ja nie trawię 303 na dywanikach. Dlaczego ??? Co jest z nim nie tak
ultratouch Opublikowano 9 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Listopada 2012 Po prostu mi nie podchodzi. Jest mało wydajny a co za tym idzie upierdliwy w aplikacji, kiepsko się wchłania w gumę co ma znaczenie jeżeli dywaniki są w kratkę i ciężko wszędzie podejść fibrą, szczególnie trwały też nie jest. Może ktoś ma odwrotne wrażenia ale ja mam takie jak opisałem.
Rekomendowane odpowiedzi