menior Posted March 11 Report Posted March 11 Przy okazji drobnej korekty na masce tego auta postanowiłem przeprowadzić maly tescik nowości od Elite Detalier a swoją drogą szacun ze jakiś rodzimy producent stawia jeszcze na klasyczne woski w zalewie wszelakich powlok,spray waxow,sealentow i im podobnych....dla porównania po drugiej stronie dalem jeden z wielu tego typu produktów Ceramic booster od CHEMOTION kto okaże sie lepszy? Nowoczesny szybki spray bogaty w sio2 czy klasyczny hybrydowy wosk na bazie carnauby i ptfe(czyli podobnie jak fusso ) 6
Moderator Eryczek Posted March 11 Moderator Report Posted March 11 Fajnie że, Elite Detalier wypuścił wosk:) Jak się z nim pracowało?
menior Posted March 11 Author Report Posted March 11 @Eryczek a więc pierwsze wnioski po nałożeniu obu produktów woskiem pracowało sie naprawdę bardzo przyjemnie,moze nie jest to Zymöl i konsystencja samego wosku nieco twardawa i krusząca sie ale przy nakładaniu jak i docieraniu zero problemów,producent zaleca odczekanie az 30/45 minut przed dotarciem,ja próbowałem robić to nieco wcześniej jak i zostawić na dłużej i w obu przypadkach zero trudnosci a smalcu nie żałowałem w przypadku Ceramic boostera wiadomo,szybko i przyjemnie niczym z QD..... Efekt? Po stronie Ceramic boostera szklistośc i delikatne śliskość choć bez jakiegos "wow",po stronie Reflecto dzieje sie zdecydowanie więcej...... ewidentne nasycenie koloru,subtelne przyciemnienie i jedwabna śliskość typowa dla wosków z carnauba Podsumowując jest ciekawie i jeśli trwałość chociaz zbliży sie do tej deklarowanej(6 miesięcy) to w tej cenie bardzo ciekawy zawodnik na rynku 5
menior Posted March 27 Author Report Posted March 27 Pierwsze szybkie obmycie na myjni i pierwsze wnioski co do hydro,po obu stronach wygląda to dobrze choć po stronie wosku zrzut jakby szybszy i kropelki bardziej kształtne na plus dla wosku też nieco mniejsze przyciąganie kurzu w porównaniu z sąsiadem 3
Recommended Posts