Jump to content

Recommended Posts

Posted

Cześć,

kupiłem ostatnio A-Klasę i zauważyłem, że dach jest mocno zmatowiały, z białym nalotem jak po wypaleniu lakieru. Nie schodzi po myciu, powierzchnia jest chropowata.

Czy to da się jeszcze uratować polerką, czy raczej warstwa bezbarwna jest już spalona i trzeba lakierować?

IMG_7040.jpeg

IMG_7041.jpeg

Posted

Do malowania, przerabiałem podobny temat, zejdzie pod polerką na chwilę i wróci

Wysłane z mojego SM-S916B przy użyciu Tapatalka

• Moderator
Posted

Ale mimo wszystko nie masz nic do stracenia. Futro lub pad mikrofibrowy i jazda z tematem 😉 

2 godziny temu, Janosxx napisał(a):

Czy to da się jeszcze uratować polerką, czy raczej warstwa bezbarwna jest już spalona i trzeba lakierować?

lub podjedz do @AreK i obczai Ci na miejscu opcje 🙂 

Posted

Na zdjęciach to ja widzę, że ten dach był lakierowany i jest tam tona szpachli. Widok jakby siadł lakier na szpachli i są podłużne "rysy". Lakier jest mocno matowy bo dach był kiepsko polakierowany - za mało utwardzacza. Sądzę jeszcze, że auto stało w podziemnym garażu i te plamy to są zacieki wody, która kapała z góry. To raczej jest mocno wgryziony osad mineralny. Jak dla mnie to element do gruntownej poprawy lakierniczej. 

Tak to widzę patrząc tylko na te zdjęcia.

Posted
6 hours ago, AndrewZS said:

Do malowania, przerabiałem podobny temat, zejdzie pod polerką na chwilę i wróci

Wysłane z mojego SM-S916B przy użyciu Tapatalka

3 hours ago, Domel said:

Ale mimo wszystko nie masz nic do stracenia. Futro lub pad mikrofibrowy i jazda z tematem 😉 

lub podjedz do @AreK i obczai Ci na miejscu opcje 🙂 

2 hours ago, xadamx said:

Na zdjęciach to ja widzę, że ten dach był lakierowany i jest tam tona szpachli. Widok jakby siadł lakier na szpachli i są podłużne "rysy". Lakier jest mocno matowy bo dach był kiepsko polakierowany - za mało utwardzacza. Sądzę jeszcze, że auto stało w podziemnym garażu i te plamy to są zacieki wody, która kapała z góry. To raczej jest mocno wgryziony osad mineralny. Jak dla mnie to element do gruntownej poprawy lakierniczej. 

Tak to widzę patrząc tylko na te zdjęcia.

Dziękuję bardzo za pomoc