radvvs Opublikowano Sobota o 18:52 Zgłoś Opublikowano Sobota o 18:52 Witam, na wstępie chciałbym dodać, że jestem raczej laikiem i pierwszy raz jestem tutaj na forum, więc jeśli nie trafiłem z tematem czy umiejscowieniem to sorka. Potrzebuję porady od na pewno bardziej doświadczonych osób ode mnie w temacie regeneracji/polerowania reflektorów. Co i jak? Obejrzałem sobie trochę materiałów na youtubie na ten temat, parę postów przejrzałem, ale widzę że jest sporo metod, każdy to robi inaczej, także chciałbym coś dobrać stricte pod moją sytuację:) Otóż tak, dzisiaj zamontowałem sobie led markery do ringów i zauważyłem, że lewe, świecą bardziej w stronę żółci - niż prawe. Sprawdzałem same ledy, ringi, więc raczej jest to coś na zewnątrz. Wcześniej mając jeszcze żółte światła, właśnie ten lewy reflektor wydawał się taki bardziej "zamglony", przymatowiały, zżółknięty co mnie troszkę utwierdza w przekonaniu, że to coś zzewnątrz. I na ogół chciałbym w moim pierwszym oczku w głowie zadbać troszkę o te reflektory odnawiając je stąd też jestem tutaj. Dodatkowo, chciałbym też coś zaradzić reflektorom w samochodzie moim rodzicom, które swoje już przeżyły, narzekają na te reflektory kupę czasu, czysto teoretycznie kiedyś tam były oddawane do regeneracji, ale jak podejrzewam to kupe, kupe czasu temu, dodatkowo raczej nie do jakiegoś studia detailngowego (bo drożyzna! xD) tylko prędzej do jakiegoś znajomego który przy okazji coś tam w nich zrobił, a wyglądają one tak: Także idąc do meritum sprawy, moje kluczowe pytania: - Czy będąc nawet laikiem będę w stanie w miarę dobrze poprawić wygląd i użyteczność tych reflektorów, przy tym nie psując niczego? - Co będzie mi konkretnie potrzebne do tego od totalnego 0. Raczej stawiałbym na produkty takie "normalne". Ni to nic z najtańszej półki, ni to nic niewiadomo jak profesjonalnego (choć prędzej w tę stronę), ale by efekt był zadowalający i jednak trochę został z nami. - Jaka szansa jest na to że mogę tylko pogorszyć zamiast polepszyć? - Jak ocenicie te zestawy które są popularne na allegro właśnie do regeneracji reflektorów? Widziałem różnorakie do 100zł gdzie ludzie je raczej chwalili. Zestawy typu: papiery wodne 400-600-800-1200-1400-1600-1800, czajniczek etc. Dodam, że nie posiadam sprzętu polerskiego, czy czegoś z takich rzeczy, a wolałbym nie zamawiać sprzętu za parę stówek do jednorazowej czy raz na ruski rok regeneracji reflektorów:) Z produktów, które gdzieś tam widziałem że mogą być potrzebne, no to mam taki mały zestaw z ADBL ogólnie do karoserii, co gdzieś raz na jakiś czas zajmę się furką tak amatorsko detailngowo:) Wszystkim z chęcią pomocy, bardzo dziękuje z góry!!!
MMCzysci Opublikowano Sobota o 21:24 Zgłoś Opublikowano Sobota o 21:24 https://r.tapatalk.com/shareLink/topic?url=https://kosmetykaaut.pl/topic/1490-polerowanie-kloszy-lamp/&share_tid=1490&share_fid=196328&share_type=t&link_source=appPolerowanie kloszy lampWysłane z mojego SM-G781B przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi