Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, potrzebuję przepolerować kilka samochodów dostawczych i chciałbym usprawnić sobie pracę. Co polecacie? Mam już  Rupesa DA 15 i małą Evoxe. Zastanawiałem Się nad Evoxa HDQ21 lub Rupes LHR 21 III, bo przy tak dużych płaskich powierzaniach szkoda czasu. Może macie jeszcze jakieś inne rozwiązania? Są to auta dostawcze więc idealne nie są i nie mają być, jest to kwestia usunięcia śladów po naklejkach i odświeżenie utlenionego białego lakieru.   

• Moderator
Opublikowano

Zentool 21 i pad 150mm na pewno usprawnia Ci pracę 😁 osobiście mam 4 zentoole i jestem z nich mega zadowolony 

• Moderator
Opublikowano
W dniu 15.07.2025 o 20:34, Arivia napisał(a):

A czemu akurat ShineMate? Bo tańszy?

Nie tylko 🙂

Bo to świetna maszyna, doskonale wyważona, zero drgań, startuje pięknie od 1 biegu, prowadzi się w tańcu jedną ręką. W niedziele somsiadowi dałem się pobawić moją, dziś już miał u siebie swoją. Ale cena oczywiście tez na plus za taką jakość. Skok 21" robi robotę.

obraz.png.a0bc4a0eba7cb95240eeea13b0fd6c5c.png

Opublikowano

Dziś w sklepie DOA miałem okazję pobawić się nowym DA21 od ADBL! Oprócz 2 talerzy w zestawie widoczna poprawa drgań i głośności maszyny którą można wyrwać w jednej z lepszych cen na rynku.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Opublikowano
10 godzin temu, Ari napisał(a):

Dziś w sklepie DOA miałem okazję pobawić się nowym DA21 od ADBL! Oprócz 2 talerzy w zestawie widoczna poprawa drgań i głośności maszyny którą można wyrwać w jednej z lepszych cen na rynku.

Mnie zachwyciła, ot taki chińczyk w ładniejszym kolorze, a np. w ShineMate widać jakość od pierwszego kontaktu. 

Opublikowano
Mnie zachwyciła, ot taki chińczyk w ładniejszym kolorze, a np. w ShineMate widać jakość od pierwszego kontaktu. 

Jakość od pierwszego kontaktu? Body jak moja pierwsza Lare sprzed 11lat. Bawiłem się trochę tym na targach i mi nie podeszła, a na pewno nie jako produkt premium. Muszę złapać inny model, bo dźwięk po odpaleniu mnie absolutnie odrzucił, coś na poziomie Heckmana, więc te wszystkie chinole do siebie podobne. Jak nie body to bebechy.

Tak samo sprzedałem szybciej niż kupiłem ADBL DA21 V1, V2 mnie zaskoczyła bo sądziłem, że dorzucili tylko talerz a reszta zmian to marketingowy bełkot.

Opublikowano

Szczerze mówiąc cena jest jednym z ostatnich aspektów. Nie widzę różnicy między 1600 a 2400 dla produktu, który mam wykorzystywać przez kilka lat po kilka godzin dziennie (może nie codziennie ale sami wiecie ile czasu zajmuje korekta). Chociaż nie zawsze coś co jest droższe jest lepsze więc bez sensu wyrzucać pieniądze w błoto.  

Co do ADBL miałem kiedyś ich pierwszą polerkę 9mm i faktycznie był dramat, nie wiem jak teraz. Może faktycznie gdzieś podjadę i pomacam.

Opublikowano
4 godziny temu, Arivia napisał(a):

Szczerze mówiąc cena jest jednym z ostatnich aspektów. Nie widzę różnicy między 1600 a 2400 dla produktu, który mam wykorzystywać przez kilka lat po kilka godzin dziennie (może nie codziennie ale sami wiecie ile czasu zajmuje korekta). Chociaż nie zawsze coś co jest droższe jest lepsze więc bez sensu wyrzucać pieniądze w błoto.  

Co do ADBL miałem kiedyś ich pierwszą polerkę 9mm i faktycznie był dramat, nie wiem jak teraz. Może faktycznie gdzieś podjadę i pomacam.

Macanie mało daje, najlepiej to chwilę popracować na obciążeniu. Przerobiłem w swojej karierze kilka maszyn DAS-6, Lare EPL-11, Rupes Duetto, Heckmann, Krauss, XFE 7-15, PXE, HDX8, HDC21 i HDQ21. Ostatnie cztery mam na stanie.  HDQ rzeczywiście mocny zawodnik (ma głośny świergot), ale jeśli robota nie wymaga mocnego cięcia to sięgam po HDC, lżejsza, na pionowych panelach to przyjemność.

Musisz najlepiej sam się przymierzyć do każdej, skoro cena nie jest sprawą pierwszoplanową.
Masz Rupcia i jesteś zadowolony to bierz 21.