Jump to content

Recommended Posts

Posted

Korekta 2 etapowa i zdjęcie nr 3 - to chyba żart.

Takie rysy jak przy rancie błotnika (wszystkie nie licząc tej najwiekszej) usunę przy jednym etapie (one step) i wykończenie będzie prima sort.

Widać, że lakier odświeżyli ale jak na 2 etapy to bardzo słabo to wyszło. 

Hej czy ja dobrze kojarzę, że coś koło 1500 zapłaciłeś za wszystko?

Posted

@arczar Niestety trochę dziwnie to wszystko wygląda. Albo ktoś mnie robi mocno w ch… albo jest tu kilka dziwnych zbiegów okoliczności. Wciąż mam nadzieję, że to jednak druga opcja i jestem jakimś „wyjątkowym” przypadkiem.

@xadamx Byłem poinformowany, że wszystkie rysy nie zejdą i dalej z bliska będzie coś widoczne. Lakier ma już swoje lata i nie oczekiwałem cudów, ale twoja ocena mnie trochę smuci 😕Nie mówiłem nigdzie ile za to zapłaciłem. Za wszystko wyszło troszkę więcej.

@zeeaStudio wspomina też coś o tym, że nie ma sensu używać zasadowych szamponów bo często zawierają detergenty zaburzające hydro. Z tego co wiem Neoxal ma neutralne ph, więc nie rozumiem czego to się tyczy. Jest też mowa o tym, że po spłukaniu szampon zostawia resztki chemii (nie rozumiem, że to ma wpływać na brak hydro?).

Powoli zastanawiam się czy ja w ogóle nie powinienem bać się oddawać tam auto na ewentualne poprawki.

Posted

@miecio, ale moje pierwsze auto które polerowałem (i to one step, a nie 2 kroki) wyszło 2 razy lepiej niż lakier na Twoich zdjęciach. Hydro też do kitu, więc ktoś odwalił beznadziejną robotę i tyle. 

Posted

@miecio jeśli miałeś 2 etapy polerowania to po fotkach widać że sporo zostało rys, ale może faktycznie to grubasy?!  

Różne szampony zostawiają coś tam po sobie ( specjaliści mówią o jakimś napięciu powierzchniowym-co może skutkować chwilową zmianą hydrofobowości 😅 nie mieszam się bo nie jestem ekspertem w tej dziedzinie. 

Ja bym Ci dał taką radę. Napisz skąd jesteś, może ktoś z forum jest w okolicy i Ci to ogarnie za przysłowiową flaszkę 😁

• Lubię to 1
  • Okay 1
Posted

@miecio Miałem się nie udzielać ale to zrobię. Jeśli chodzi o produkt Geyon CanCoat Evo to nie miałem z nim styczności ale miałem styczność z Moonlightem, który również jest powłoką typu "lite" "roczną" oraz Tenzi Quartz Coat też roczna powłoka. Moim skromnym zdaniem nie ma opcji aby po 10 dniach i myciu ręcznym hydro było tak słabe. To już po jakimś "ceramicznym" QDeku będziesz miał lepsze hydro po takim czasie i myciu ręcznym, nawet na bezdotyku. Aż z ciekawości pojechałem dziś na myjnię (15 dni temu aplikowany na słabo przygotowany lakier UltraCoat Ceramic Q-detailer i zrobione jakieś 1000km) z gąbką od Softa umyć auto w następujący sposób: piana->spłukanie->piana->mycie gąbką->spłukanie wodą demi i hydro było duużo lepsze niż na Twoich filmikach. Podrzucam Ci jeszcze link mego filmiku z zachowania powłoki od Quartz Coat od Tenzi (roczna powłoka) po 124 dniach i 4.8kkm przebiegu. 

@zeea bardzo dobrze napisał, podaj lokalizację to Ci ktoś z forum ogarnie, bo tak to nie powinno być! 

• Lubię to 1
  • Dziękuję 1
Posted

@zeea Może i to dobry pomysł. Portfel trochę boli, ale rozważę propozycję jak ktoś się się zgłosi. Jestem z Lublina. 
 @t.sienkiewicz91 patrząc po tym filmiku to nawet te moje elementy które coś tam mają tych kropelek mają się nijak do tego co pokazujesz 😞 

Posted
15 minut temu, miecio napisał(a):

@zeea Może i to dobry pomysł. Portfel trochę boli, ale rozważę propozycję jak ktoś się się zgłosi. Jestem z Lublina. 
 @t.sienkiewicz91 patrząc po tym filmiku to nawet te moje elementy które coś tam mają tych kropelek mają się nijak do tego co pokazujesz 😞 

a w ktorym stuidiu w LBN to robiles? bo sam sie kontaktowalem z jedynm i mialem tam robic, ale postanowilem sie sam tym zajac, wiec jak mozesz powiedz gdzie robiles

• 3 weeks later...
Posted

@michall1919 House of Detailing Lublin. Trochę nie miałem ostatnio czasu, ale Pan który to robił dalej twierdzi, że wszystko jest ok. Ma różne wersje, a ogólnie to co ja go uczę jak się powinna powłoka zachowywać jak się nie znam. Szkoda nerwów…

Posted
13 godzin temu, miecio napisał(a):

@michall1919 House of Detailing Lublin. Trochę nie miałem ostatnio czasu, ale Pan który to robił dalej twierdzi, że wszystko jest ok. Ma różne wersje, a ogólnie to co ja go uczę jak się powinna powłoka zachowywać jak się nie znam. Szkoda nerwów…

Troche pozna odpowiedz, no ale wlasnie z nimi sie kontaktowalem, chcieli 550 zl ze powlooke evo, ale na szczescie sie nie zdecydowalem 🙂

• Okay 1