Jump to content

Recommended Posts

• Dystrybutor
Posted

EasyOne QD to produkt do nabłyszczania i pielęgnacji karoserii.
Jest szybki i łatwy w użyciu. Nie pozostawia smug i mazów. Tworzy hydrofobową i
antystatyczną powłokę, która nadaje lakierowi śliskości i niesamowity blask. Dzięki
temu lakier wolniej się brudzi i jest łatwiejszy w czyszczaniu. Zawiera filtry UV, które
chronią lakier przed blaknięciem.
Produkt może być stosowany jako samodzielna ochrona lakieru oraz jako
dodatkowa warstwa na wcześniej zaaplikowany wosk lub powłokę. Produkt łatwo
biodegradowalny.

Dostępne w sprzedaży od 26.01.2024!

Ceny:

500ml - 35,99 zł

1l - 49,99 zł

5l - 159,99 zł

Cechy produktu:
● łatwy i szybki w aplikacji
● nie pozostawia smug i mazów
● tworzy powłokę hydrofobową i antystatyczną
● nadaje śliskości lakierowi
● szkli lakier
● chroni przed promieniowaniem UV i blaknięciem lakieru
● samodzielna ochrona lakieru
● idealny do przedłużania żywotności woskom
● może być aplikowany na folię PPF i winylową
● brak piktogramów
● zapach czarnej wiśni

Sposób użycia:
1. Wstrząśnij lekko przed użyciem.
2. Rozpyl produkt na mikrofibrę lub suchy/mokry lakier.
3. Wypoleruj produkt do sucha.
4. W przypadku nadmiaru, dotrzyj mikrofibrą lub poczekaj aż produkt odparuje.

easy_one_500ml_202312(1)_1000.jpg.71b43c82935bf3e8ada0fb6c7bfe5028.jpg

• Lubię to 6
  • Super 1
Posted
56 minut temu, Cleantle napisał(a):

tworzy powłokę hydrofobową i antystatyczną

Jest to typowy QD o trwałości od mycia do mycia? Czy może dłużej utrzyma się na lakierze?

Posted

Czyli Glossify przyciemnia i maskuje, a EasyOne szkli.

Szeregując produkty wg trwałości (od najkrótszej) to będzie: EasyOne -> Glossify -> Ceramic Booster.

Wszystko dobrze rozumiem? 🙂

Czy jest sens stosować którykolwiek z nich na Admire po bieżącym myciu? Czy dalej Booster raz na pół roku starczy? 

• Dystrybutor
Posted

@luk45z tak, glossify też dodaje blasku. 

Można używać ale przy admire nie trzeba jeśli chodzi o pielęgnację hydro za to glossify mocno podbija look Admire.

Ja na Admire jeszcze nigdy nawet Boostera nie używałem a powloka już trochę jeździ na aucie 🙂

• Lubię to 1
Posted
W dniu 24.01.2024 o 08:36, Cleantle napisał(a):

Można używać ale przy admire nie trzeba jeśli chodzi o pielęgnację hydro za to glossify mocno podbija look Admire.

Gdzieś na Facebooku przeczytałem że w przypadku Admire nie zalecacie używać qd co dają hydro, bo wręcz mogą pogorszyć i sprawić że łatwo złapie WS. 
To czego najlepiej używać do przetarcia auta z tą powłoką po myciu? QD w stylu megs lasttouch, FW botox?

• Dystrybutor
Posted

@Gardor ręcznika Looper albo Soaker od Cleantle  😛

Pisaliśmy że nie ma sensu smarować qdkami po powloce w naszej opinii co mycie. Wytrzeć auto do sucha i tyle.

• Lubię to 1
  • Moderator
Posted
49 minut temu, Cleantle napisał(a):

Wytrzeć auto do sucha i tyle.

ja jak nie nałoże czegos po myciu to chodze struty 😄 u mnie must have jest aplikacja czegokolowiek po myciu bo usuwa sie WS które nie dotarło sie na czas i poprawia mi to humor 😄 

• Lubię to 1
  • Okay 1
Posted
W dniu 23.01.2024 o 16:13, maciek-drummer napisał(a):

@Cleantle zmieniona formuła względem pierwszego EasyOne różowego CleanTecha?

Kupiłeś juz 😄 ?

Posted

@maciek-drummer Na allegro jeszcze chyba dwa sklepy mają z wysyłką od ręki w 5l.

@Cleantle Pobawiłem się też nowym EasyOnem, totalnie bezproblemowy produkt w każdych warunkach, każdej wilgotności (zimno na zewnątrz, ciepło w garażu) nie ważne czy użyty na mokro czy sucho. Zdejmuje świeże waterspoty jak prawilny QD, wykończenie tak jak pisaliście ślisko i szklisto 😄 Hydro również bardzo ładne

• 2 months later...
Posted

Czy Easyone ma tez wlasciwosci czyszczace? Mozna go uzyc np.do usuniecia ptasich "plackow" czy raczej sie nie sprawdzi w tym celu? 

Posted

@Cleantle no wlasnie o takie zmiekczenie mi chodzi 😉 ja mam bardziej dedykowane produkty w tym celu ale znajomy ktoremu polecilem waszego Easyone i poza nim wlasciwie nic nie ma zadal mi pytanie czy moze go tak uzyc 

• 7 months later...
Posted

Dla mnie aktualnie jeden z lepszych QD. Banalny w aplikacji w każdych warunkach. Nadaje mega połysku i mam wrażenie, że zdecydowanie wolniej auto się brudzi. Idealny od mycia do mycia na lato.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

• Lubię to 1