Moderator Streat Opublikowano 30 Lipca 2023 Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2023 Witam wszystkich! W tym temacie chciałbym pokazać realizacje jaką robiłem z dość ciekawym autem jakim jest Range Rover Sport P525 HSE 5litrowa V8 pięknie brzmi jednak z zewnatrz i w środku było dość mocno zapuszczone. Mycie/dekontaminacja: -Shiny Garage Base Shampoo -Shiny Garage Fruit Snow Foam -Mac Prickbort 124 -Shiny Garage D-Tox -Shiny Garage Pure Black Tire Cleaner -Shiny Garage Red Devill Degreaser -Shiny Garage EF Wheel Cleaner -Claytowel ADBL -Pędzelki Work Stuff -Szczotka z Lidla -EZ Detail EZ-GO Brush -Karcher K520 Wnętrze: -Good Stuff Interior Cleaner -FX Protect Interior Cleaner -Cleantech Inside Cleaner -Good Stuff Interior Dressing -ProElite Glass Cleaner GT -Good Stuuf Leather Cleaner -Good Stuff Leather Milk -CleanTech Leather Protector -Scrubpad SCS -Good Stuff Fabric Cleaner -Elite Detailer Gum Shine -Pure Chemie Odor Remover -Odkurzacz karcher MV3 -Pędzelki Booski -Pędzelki dexter -Booski MINI PET HAIR Polerowanie: -Evoxa HDD15 -Flex PXE -Krauss S75 -Pomaranczowy pad One Stepowy (ADBL/Royalpads) -3D One -Koch Sil Zabezpieczanie: -Aqua 9H -Aqua Wheel -Aqua Booster -Soft99 Ultra Glaco -Gyeon Tire Express Jak zawsze na początku sprawdźmy jak wygląda auto przed pracą: Standardowo zaczynamy od mycia z zewnątrz: Wiadro z pianownica gotowe to standardowo zaczynamy od mycia kół: Pora na pianowanie ale przed jeszcze doczyszczę koła i wlatuje na nie D-Tox Pędzelek w dłoń i zaczynamy zabawy ze szczelinami: Pora na mycie: Spłukuje: na lakier wlatuje PrickBort: Prick wypłukany wiec pora na Irona na całe auto: Ponowne pianowanie i wlatuje z ręcznikiem glinkującym: auto opłukane wiec szybki wjazd na garaż i suszymy: Oczywiście nie zapominamy o wnękach: Auto umyte to pora zabrać się za mycie maty bagażnika: auto sobie doschło więc pora sprawdzić jak wygląda lakier: Szału nie ma jak to mówią pare prób i najlepszy efekt dało połączenie Evoxa HDD15 -Pomaranczowy pad One Stepowy -Pasta 3D One Oczywiście nie zapominam o miejscach pod klamkami, nie ma nic gorszego nie błyszczący lakier a pod klamkami aż matowo... Tutaj dość duże uszkodzenie sprawdźmy jak sobie poradzi ta kombinacja: aż sam byłem w szoku, wszystko zeszło lampy potraktowałem tą samą kombinacją i wyszły bardzo dobrze auto wypolerowane i odtłuszczone, rozpuszczalniki sobie odparowują a ja w międzyczasie zajmę się kołami bo wyglądają strasznie, Kołami zrobione to teraz pora na zabezpioecznie tutaj wybrałem Aqua 9h: a tak auto prezentuje sie po powłoce: Teraz pora zająć się wnętrzem na początek odkurzanie ale przed nim spryskuje całe wnętrze Odor Removerem ponieważ w aucie jeździ pies i niezbyt przyjemnie pachniało: W bagażniku po odkurzaniu przystąpiłem do wyczesania go z sierści, było co zbierać... Auto odkurzone to pora zabrać sie za czyszczenie plastików, tutaj w zależności od miejsca używałem różnych Interior Cleanerów: Tam gdzie trudny dostęp to wybierałem te mniej pieniące a gdzie pogrzebana była siłą to te znacznie silniejsze: coś sie rozlało i wleciało w kretki: Spryskany IC z GS i wyprocowany pedzelkiem bardzo ładnie zeszło: Plastiki czyste to pora zabrać sie za skóry, moj jeden z ulubionych zestawów: Małe50/50, skóry nie wygladały na bardzo brudne i całkiem fajnie sie doczyściły, Skóry wyczyszczone to pora wybonnetować wstawki materiałowe tutaj wybrałem GS Fabric Cleaner i poradziło sobie on wyśmienicie: Na skóry wlatuje mój ulubiony CT Leather Protector Właściciel auta to osoba paląca wiec pora na zawodnika który nie bierze jeńców pod względem domywania szyb: Szyby perfekcyjnie doczyszczone wiec pora nawilżyć skóry oczywiście moj ulubiony GS leather Milk Czas na zabezpieczenie plastików wybór był prosty padło na GS Interior Dressing: ładnie przyciemnił ale nie nabłyszczył plastików, Szyby dostały NW od Soft99: a wisienką na torcie bedzie dressing na opony: Jeszcze tylko Booster na lakier i wnęki i konieć pracy Auto wyszło lepiej niż bym się spodziewał, bardzo fajnie sie przy nim pracowało i lakier który był bardzo fajny w obróbce Dziękuje za wytrwanie do końca, mam nadzieje że relacja się podobała! Zachęcam do komentarzy 19 15 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
keza Opublikowano 30 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2023 @Streat bardzo dobra praca. Widać, że samochód nie jest zadbany na co dzień. Twoje zabiegi przywróciły mu jego należyty blask. Teraz można nim się przemieszczać tak jak przystało ma klasę premium. Zawsze dajesz boostera przed oddaniem samochodu? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeea Opublikowano 30 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2023 Robota jak zawsze Top Level! Takie auta to jest radość robić mogę się mylić, ale kiedyś chyba już rozmawialiśmy na ten temat. Po wyczyszczeniu skór, najpierw powinno wskoczyć mleczko, a następnie ochrona. Pod klamkami robiłeś PXE czy masz inny sposób? 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grechut Opublikowano 31 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2023 Gicior robota, dla mnie do pełni szczęścia brakule liźnięcia w środku tych elementów piano black. Straaasznie porysowane Niemniej, milo sie oglądało. GZ 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 31 Lipca 2023 Autor Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2023 17 godzin temu, keza napisał(a): @Streat bardzo dobra praca. Widać, że samochód nie jest zadbany na co dzień. Twoje zabiegi przywróciły mu jego należyty blask. Teraz można nim się przemieszczać tak jak przystało ma klasę premium. Zawsze dajesz boostera przed oddaniem samochodu? dzieki tak zwykle tuż przed odbiorem daje jeszcze boostera aby dodatkowo zabezpieczyc lakier 16 godzin temu, zeea napisał(a): Robota jak zawsze Top Level! Takie auta to jest radość robić mogę się mylić, ale kiedyś chyba już rozmawialiśmy na ten temat. Po wyczyszczeniu skór, najpierw powinno wskoczyć mleczko, a następnie ochrona. Pod klamkami robiłeś PXE czy masz inny sposób? Dzieki tak rozmawialismy ale jakoś tak chyba wole dać na odwrót bo GS fantastycznie pachnie i dodatkowo skóra po nim jest taka miła w dotyku 41 minut temu, grechut napisał(a): Gicior robota, dla mnie do pełni szczęścia brakule liźnięcia w środku tych elementów piano black. Straaasznie porysowane Niemniej, milo sie oglądało. GZ Dzieki zgadzam sie co do piano blacków ale to dodatkowo z 2 dni roboty bo było ich sporo a czas niestety gonił... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grechut Opublikowano 31 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2023 4 minuty temu, Streat napisał(a): Dzieki zgadzam sie co do piano blacków ale to dodatkowo z 2 dni roboty bo było ich sporo a czas niestety gonił... A ile Ci zeszło z autem? P.S Czas zawsze goni, ile by go nie było to ciągle mało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 31 Lipca 2023 Autor Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2023 14 minut temu, grechut napisał(a): A ile Ci zeszło z autem? 5 dni pracy po okolo 8h dziennie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemas.p Opublikowano 31 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2023 Mega robota i super relacja Nadałem z mojego fona przy użyciu Tapatalka 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JacekST220 Opublikowano 31 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2023 U Ciebie jak zawsze super auto, i niestety super zapuszczone, chociaż może stety bo relacja i efekt pracy fantastyczny 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zonk Opublikowano 31 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2023 Irona dajesz tak w pełnym słońcu ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzygaj Opublikowano 31 Lipca 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2023 @Streatco to za wafel do szyb? nie zostawia włosków? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 31 Lipca 2023 Autor Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2023 Godzinę temu, zonk napisał(a): Irona dajesz tak w pełnym słońcu ? niesstety niekiedy trzeba i wtedy trzeba sie uwijać Godzinę temu, krzygaj napisał(a): @Streatco to za wafel do szyb? nie zostawia włosków? z SCS, jest ok ale potrafi zostawic włoski Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilu369 Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2023 @Streat Spotkałeś się może z matowieniem gołego alu po użyciu Pure Black Tire Cleaner ? Za każdym razem robi mi mleko z polerowanych rantów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Autor Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2023 @kamilu369 gołego aluminium jeszcze nie robiłem ale z nim to trzeba uważać bo byle co i potrafi narobić bałagan... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zeea Opublikowano 2 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2023 @kamilu369 Tire Cleanery to raczej silne "zasady" dlatego gołe alu szybko z tym produktem reaguje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lukeu Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Świetna praca, genialny efekt. Chciałbym móc podziałać przez tyle dni z autem, póki co tylko jednodniowe walki Myślę, że byśmy się dogadali przy wspólnej pracy, bo oprócz polerek i kilku kosmetków działam praktycznie tak samo. Do mycia aut przez korektą używam tej samej rękawicy z czerwonymi frędzlami, a chemię dekontaminacji rozcieram tą samą rękawicą z krótkim włosiem 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Moderator Streat Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Autor Moderator Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2023 @lukeu rąk do pracy nigdy za wiele Gdybyś tylko bliżej mieszkał to byśmy mogli coś podziałać 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maku91 Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Kawał dobrej roboty i fajny pacjent. Ten konfig w tym Range’u robi mega robotę ;) 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamilu369 Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2023 23 godziny temu, zeea napisał(a): @kamilu369 Tire Cleanery to raczej silne "zasady" dlatego gołe alu szybko z tym produktem reaguje. Wcześniej używałem Excede Tire and Rubber Cleaner na tych samych felgach i właśnie nie robił mleka. Sprawdzę delikatniejsze rozcieńczenia jak to będzie wyglądało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MMCzysci Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Zgłoś Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2023 Shiny musi być mocny, bo po użyciu na gumowych dywanikach potrafi zostawiać plamy dokładnie tam, gdzie rozpyli go atomizer. Nie dzieje się tak choćby przy APC.Wyryte w skale z S20 FE 5G Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi