imola33 Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2023 @NEOXAL EUROPE Jak tylko skończy mi się tester to zamawiam 500 ml, jest moc w tym produkcie tylko jedna sprawa - dołączony do QD aplikator rozleciał mi się dosłownie po maksymalnie 10 psiknięciach. Mam nadzieję, że to nie te, które są w sprzedaży
powalla Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2023 Miałem dziś umyć po raz pierwszy auto z nałożonym QD ale ... sypnęło śniegiem i tyle z mojego mycia 1
Dystrybutor NEOXAL EUROPE Opublikowano 7 Kwietnia 2023 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2023 11 godzin temu, imola33 napisał(a): @NEOXAL EUROPE Jak tylko skończy mi się tester to zamawiam 500 ml, jest moc w tym produkcie tylko jedna sprawa - dołączony do QD aplikator rozleciał mi się dosłownie po maksymalnie 10 psiknięciach. Mam nadzieję, że to nie te, które są w sprzedaży I po to między innymi są te testy, żeby sprawdzić trwałość poszczególnych elementów. Ale oczywiście nie. Te atomizery nie są montowane ani w dwusetkach - tam jest czarny, polski atomizer firmy MCH, który zastąpił błyszczący chiński. A w pojemności 0.5L jest trigger firmy Guala, pierwsza liga wśród atomizerów.
t.sienkiewicz91 Opublikowano 7 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2023 @NEOXAL EUROPE o i same dobre wiadomości! Wczoraj wróciło auto na mycie z zaaplikowaną kilka miesięcy temu powłoką TAC System Moonlight. Ostatnie mycie było miesiąc temu szamponem norinse od ADS, po wytarciu chciałem podpić efekt ShowCarem (wersja 1) ale quick strasznie się mazał, więc wleciał inny qdek. Jako, że mam wersję testową (zostało z pół buteleczki) to chciałem sprawdzić jak się nowy będzie sprawował przy takim samym sposobie mycia. Ku memu zdziwieniu nowa wersja docierała się dosłownie sama. Na początku lekka tępota potem już nieziemska śliskość! Po kilkunastu minutach od aplikacji auto dostało fajnego błysku! Jak tylko zużyję starą wersję Showa to zamawiam dużą butlę nowego 6 1
przemas.p Opublikowano 7 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2023 Moje przygotowania do Wielkanocy Jako że pogoda u mnie dziś przepiękna to w końcu udało mi się pobawić nowym Show Cars. Użyłem aplikatora SG i gentelmena od Work Stuff. Przed aplikacją weszła piana BH Touch-Less, Gyeon Restart Wash , Gyeon Tar i ponownie Restart wash z pianownicy. Lakier super tępy. QD położyłem na już praktycznie nieistniejący już Cquartz jak również na lakier bez zabezpieczenia . Aplikacja całkiem przyjemna choć cały czas tępo ale to pewnie dlatego że użyłem aplikatora. Dotarcie bezproblemowe ale trzeba pomachać troszkę więcej niż przy poprzedniej wersji szczególnie na piano . Od razu czuć znaczną poprawę śliskości . Zapach przy samej aplikacji nie jest już taki zły , czuć nawet coś innego niż nitro . Na tylnych drzwiach zrobiłem 50/50 ze starą wersją. Tu przyciemnienia nie widać Za to tu widać i to znaczne QD nie zrobił mi problemów nawet w słońcu a dodam że nie śpieszyłem się z docieraniem. Na mój wóz zużyłem tyle QD Efekt końcowy całkiem fajny https://youtube.com/shorts/C4qAUDyzg6M?feature=share TBC. 3 1
zeea Opublikowano 7 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2023 Sporo tego towaru wylałeś jak na 1 użycie
Rafal9304 Opublikowano 7 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2023 Aplikowany dwa tygodnie temu, niewiele kilometrów zrobione, auto lekko przykurzone. Zdjęcie przy sztucznym świetle. 5 1 1
jelinski17 Opublikowano 7 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2023 Jakiś konkretny link do aukcji gdzie można kupić najnowszą wersję boostera?
norti Opublikowano 8 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2023 Używa go ktoś jako kanapkę przy żywej powłoce jednorocznej ? Głównie chodzi mi o podbicie wyglądu i maskowanie swirli (jak ktoś to wcześniej napisał przy jałowym lakierze) ?
Rafal9304 Opublikowano 8 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2023 Dzisiaj aplikowałem na czarne Audi, lakier w słabym stanie, sporo rys, dużo smoły, na dachu i masce gdzieś przebijał się jeszcze Water Gold. Aplikacja na dworze przy wietrze. Dwa psiknięcia na mikrofibrę i dwa na panel, rozprowadzenie i docieranie bez najmniejszego problemu, mam wrażenie, że trochę maskuje rysy. Bez problemu siadło na plastiki zewnętrze, lampy, szyby i lusterka oraz felgi. 4 1
powalla Opublikowano 8 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2023 Dziś w okienku pogodowym udało mi się szybko umyć auta i tak po 13 dniach i ok 800km przebiegu ... ba nawet na ok 50 km w solankowej brei na drodze (spadł śnieg i ostro sypali solą) się załapałem Otóż jak widać na pierwszych 2 fotkach już pierwsze polanie wodą pokazało iż na masce, dachu i górnych partach drzwi kropelkowanie było całkiem OK ale doły drzwi i obudowa koła zapasowego były taflą ...tu muszę zauważyć iż ewidentnie strona pasażera mniej ucierpiała i tam doły drzwi bardziej kropelkowały . Mycie szamponem Neoxala i po myciu jakby trochę kropelkowanie "wstało " ale doły drzwi od strony kierowcy dalej słabo , a obudowa koła tafla . Przy wycieraniu dla testu mazania się podczas użycia tego QD jako wspomagacza osuszacza , psiknąłem same doły drzwi 3 strzałami QD i wytarłem do sucha . Oczywiście wycieranie dołów z "dopsiknietym" QD było jako ostatnie żebym nie rozsmarował potem tego ręcznikiem po całym aucie. Na tym aucie testuję też powłokę Neoxal12 na lampach tzn. zostały one w środę liźnięte maszyną i nałożona powłoka . Nakładanie , docieranie bezproblemowe i od razu lampy stały się śliskie . Dziś przy myciu zauważyłem że woda z nich raczej schodzi taflą niż kropelkuje tzn. woda szybko spiernicza i reflektory są po prostu suche . 2 1
przemas.p Opublikowano 9 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2023 Trochę dziś popadało więc idealnie na update kroplingu . 2 dni od aplikacji , auto zaparkowane pod chmurką, przejechane niewiele bo 100km, wóz lekko zakurzony. Krople całkiem fajne. Na tylnych drzwiach po lewej stary a po prawej nowy Show Cars. Muszę przyznać że różnica jest ogromna , na nowym piękne krople a na starym niekształtne i leniwe. Szkoda bo mam prawie całą butelkę poprzedniej wersji . Tbc 2 1
przemas.p Opublikowano 10 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2023 Sporo tego towaru wylałeś jak na 1 użycie Myślę że ok 30ml na całe auto zeszło Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka
imola33 Opublikowano 10 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2023 Tak prezentuje się moje 206 w lakierze Gris Iceland kilka dni po umyciu. Jak dla mnie urywa głowę, bardzo wyciąga ziarno i niebieski kolor (przeważnie w dzień lakier jest srebrny, a robi się niebieski w nocy) 406 pojechała do Niemiec i wraca za 2 tygodnie, będzie to dobry test trwałości (około 800 km autostrad), sprawdzimy jak poradzi sobie Show Cars z takim przebiegiem 1
przemas.p Opublikowano 10 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2023 @imola33 Przypomina mi moją starą 206 s16 Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka
przemas.p Opublikowano 10 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2023 @przemas.p to też jest s16No widać widać . Muszę się przyznać że mam do nich sentyment.Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka 1
imola33 Opublikowano 10 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2023 @przemas.p bardzo przyjemne auta. Moja szesnastka jest w trakcie budowy jako amatorska torówka na track daye. Na ten moment mam praktycznie skończone zawieszenie, muszę jeszcze zamontować tylko camber plates na przód. 24 kwietnia odstawiam auto na nowy wydech z kwasu. Do hamulca brakuje mi tylko jakiejś lepszej felgi, bo mam gotowy zestaw czterotłok Brembo z 406 coupe, tylko nie mieści mi się w felgę, a chcę za wszelką cenę pozostać przy 15" ze względu na spory wybór opon (no i cena sporo niższa niż przy 16"). Do czerwca chciałbym mieć te wszystkie rzeczy już gotowe. Wtedy pozostaje tylko ogarnąć wnętrze 1
przemas.p Opublikowano 14 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2023 Szybki update .No więc tak , nowy Show Cars odbiega od poprzednika i to znacznie . Pierwszy deszcz dzień po aplikacji , wszędzie piękne krople oprócz 50ki tylnych drzwi gdzie leży poprzednia wersja (jakieś takie koślawe ).Wczoraj po 6 dniach i przejechaniu 800km pierwsze mycie , auto cały czas stoi pod chmurką.W prewashu na spody wskoczył BH Touch-Less po czym na całość użyłem Auto Glym Polar Blast . Mycie auta Neoxal 737 70ml na 10 litrów .Stary show cars na tylnych drzwiach non existent ale cała reszta siedzi. Tam gdzie poszedł jako booster na wysłużoną już powłokę siedzi ok, zrzut wody na dolnych partiach drzwi słabiej niż się spodziewałem ale daje radę. Na masce jest dobrze. Tam gdzie wrzuciłem go na jałowy lakier ( czyli lewa strona auta ) zrzut wody znacznie wolniejszy ale schodzi taflą i to właśnie na tej stronie nie miałem czego zbierać ręcznikiem . Zacząłem płukanie auta właśnie od tej strony i zanim obleciałem resztę było już sucho. Niestety na tym kolorze słabo widać ale coś nagrałem TbcWysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka 3 1
przemas.p Opublikowano 15 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2023 Dziś popadało , krople troszkę gorsze ale nadal nieźle .Wysłane z mojego SM-G991B przy użyciu Tapatalka 2 1
Dystrybutor NEOXAL EUROPE Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2023 W dniu 7.04.2023 o 21:30, jelinski17 napisał(a): Jakiś konkretny link do aukcji gdzie można kupić najnowszą wersję boostera? https://allegro.pl/oferta/neoxal-show-cars-quick-detailer-booster-500-ml-12839522274 https://allegro.pl/oferta/neoxal-show-cars-quick-detailer-booster-200-ml-12707244186 https://allegro.pl/oferta/neoxal-schow-cars-quick-detailer-booster-100-ml-13591454755 Proszę bardzo. W dniu 9.04.2023 o 15:35, przemas.p napisał(a): Trochę dziś popadało więc idealnie na update kroplingu . 2 dni od aplikacji , auto zaparkowane pod chmurką, przejechane niewiele bo 100km, wóz lekko zakurzony. Krople całkiem fajne. Na tylnych drzwiach po lewej stary a po prawej nowy Show Cars. Muszę przyznać że różnica jest ogromna , na nowym piękne krople a na starym niekształtne i leniwe. Szkoda bo mam prawie całą butelkę poprzedniej wersji . Tbc Jeśli masz prawie całą butlę, prześlij nam ją proszę (adres wyślę na priv). Do przesyłki dołącz adres na który mamy wysłać zaktualizowany produkt. Pozdrawiam, Grzegorz 1
powalla Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2023 Ja dziś umyłem auto 737 i stwierdzam że QD się poddał (po 26 dniach i ok. 1300km ) . Na błotnikach , dachu i masce jeszcze jakieś koślawe kropelki są ale drzwi, klapa tył tafluje ostro . PS: filmiki wrzucę jak mi neta naprawią , bo przez fona idą jak krew z nosa 3 1
sparco0 Opublikowano 22 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2023 Położyłem dziś po korekcie na czarne uni, 0 problemów, moment odparowanie, fajnie podbija śliskość i szkli. Na grubo zrobiłem próbę i zanim włączyłem aparat i latarkę już znikł. 6 1 2
sparco0 Opublikowano 22 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2023 3h po aplikacji na żywo jakby jeszcze lepiej szkliło 6 3
Rekomendowane odpowiedzi