Jump to content

Pasta polerska ręczna tylko jaka?

Tedek564

Recommended Posts

@Streat a co powiesz o tej paście one step ZviZZer ONE POLISH ?? Nadaje się do recznego uzycia? Lepsza od Megsa bedzie ktorego poleciles w poscie wyzej?
Druga prośba: polec jakis pad do recznej zabawy na miekkim lakierze. Koreanskie samochody wlasnie maja miekki lakier z tego co zauważułem

Co do pada ręcznego to tak jak napisał Streat Flexipad Tri-color. Pasty ZviZZer'a nie używałem ale Meguiar's Ultimate Compound jest uznawany jako jedna z lepszych past do ręcznego polerowania.

• 3 months later...

@adi1509 stwierdziłeś, ze MegsUC jest uznawana za jedną z lepszych past do ręcznego polerowania. Podpowiedz mi jaka jest najlepsza pasta do ręcznego polerowania, cena nie gra roli.

@Tedek564 Niestety nie doradzę ci która jest najlepsza, bo nie ma zbytnio doświadczenia w ręcznym polerowaniu. Jeżeli cena nie gra roli to poszedłbym w małą maszynkę DA jak np roller 9mm. Szkód nie powinieneś sobie narobić a maszyna na przyszłość i tak się przyda. Mniej się namęczysz a i efekt będzie lepszy.

• Lubię to 1

• Moderator

To jedna z najlepszych past do pracy ręcznej, super efektów nie uzyskasz ale ma pewno będzie lepiej 🙂

Megs jest bardzo dobry. Efekt zależy od ilości pracy i czystości gąbki. Nie da się raczej wycinać grubasów z twardego lakieru ale ogólny look można znacznie poprawić.

• 2 weeks later...