Tedek564 Opublikowano 7 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2022 Mam drobne ryski w moim nowym samochodzie w kokpicie na desce. Znacie jakiś preparat ktorym usune drobne zarysowania w kokpicie samochodu na miękkim plastiku?
DaV Opublikowano 7 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2022 Jak jesteś na tyle odważny to próbuj opalarką. Najlepiej wpierw znajdź jakiś panel testowy bo łatwo przesadzić i zrobi ci się błyszczący placek
MC775 Opublikowano 7 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2022 Cytat Jak jesteś na tyle odważny to próbuj opalarką. Hardcorowa porada, szczególnie w nowym samochodzie. Ja bym nie zaryzykował, raz tak "odnawiałem" krzesła ogrodowe, ale kokpitu bym się nie podjął, nawet w jakimś starociu. Tadek spróbuj jakiegoś dressingu, który delikatnie przyciemni plastik i ukryje te ryski. Ja polecałym Funky Witch Mademoiselle, może dać dobry efekt w maskowaniu rysek i przy okazji zabezpieczysz plastik przed UV i przyleganiem kurzu.
Moderator Streat Opublikowano 7 Września 2022 Moderator Zgłoś Opublikowano 7 Września 2022 2 godziny temu, MC775 napisał: Hardcorowa porada, szczególnie w nowym samochodzie. potwierdzam... Jeszcze w starych autach takie 2005 max to by przeszło ale wszystko powyżej to plastiki są barwione (chyba specjalnie zeby szybciej sie rysowały) i jak tylko opalarkle sie uzyje to farba sie topi powstaje piekna tecza ktorej juz sie nie usunie... Niestety pozostaje nam jedynie dressing do plastiku mocno błyszczący i nie przejmowac sie takimi rzeczami zbyt mocno
Tedek564 Opublikowano 7 Września 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Września 2022 3 godziny temu, Streat napisał: potwierdzam... Jeszcze w starych autach takie 2005 max to by przeszło ale wszystko powyżej to plastiki są barwione (chyba specjalnie zeby szybciej sie rysowały) i jak tylko opalarkle sie uzyje to farba sie topi powstaje piekna tecza ktorej juz sie nie usunie... Niestety pozostaje nam jedynie dressing do plastiku mocno błyszczący i nie przejmowac sie takimi rzeczami zbyt mocno A Brayt R1, a może Meguiar's PlastX ????
Moderator Streat Opublikowano 7 Września 2022 Moderator Zgłoś Opublikowano 7 Września 2022 6 minut temu, Tedek564 napisał: A Brayt R1 na pewno nie do wnetrza. 7 minut temu, Tedek564 napisał: Meguiar's PlastX to jest do polerowania lamp do plastiku sie nie nada tutaj to dressing do plastiku jedynie PB Natrual Look itp
Tedek564 Opublikowano 7 Września 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Września 2022 11 minut temu, Streat napisał: na pewno nie do wnetrza. to jest do polerowania lamp do plastiku sie nie nada tutaj to dressing do plastiku jedynie PB Natrual Look itp Mam FX PROTECT Interior Dressing i nic nie daje.
MC775 Opublikowano 7 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2022 Jest jeszcze Meguiar's Supreme Shine Protectant oraz Meguiar's Natural Shine Protectant. Obydwa w składzie zawierają zaawansowaną chemię od 3M, która ma za zadanie chronić plastik, ale z mojego doświadczenia jest też w stanie ukryć niektóre mikro rysy na takiej strukturze jak kokpit. Ten pierwszy będzie połyskliwy, drugi bardziej matowy. Ogólnie niestety musisz się do tych zadrapań przyzwyczaić, spoko, po paru dniach Ci minie. Każdy z nas to kiedyś przerabiał.
Tedek564 Opublikowano 7 Września 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Września 2022 6 minut temu, MC775 napisał: Jest jeszcze Meguiar's Supreme Shine Protectant oraz Meguiar's Natural Shine Protectant. Obydwa w składzie zawierają zaawansowaną chemię od 3M, która ma za zadanie chronić plastik, ale z mojego doświadczenia jest też w stanie ukryć niektóre mikro rysy na takiej strukturze jak kokpit. Ten pierwszy będzie połyskliwy, drugi bardziej matowy. Ogólnie niestety musisz się do tych zadrapań przyzwyczaić, spoko, po paru dniach Ci minie. Każdy z nas to kiedyś przerabiał. Ale na pewmo jest jakis preparat któty to zniweluje. Tak jak wyzej napisałem FX PROTECT Interior Dressing nie działa ,a chyba do najgorszych nie należy,
MC775 Opublikowano 7 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2022 Więc wymieniłem Ci 3 preparaty, które mogą jakoś to podmaskować, ale nie da się ocenić w jakim stopniu - trzeba spróbować. Najtańszy będzie Funky Witch, za 200 ml zapłacisz coś około 25 zł, Meguiar's to około 60 zł. Przy czym Meguiar's masz ponad 2x większe opakowanie i jest bardzo wydajny.
Tedek564 Opublikowano 8 Września 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Września 2022 8 godzin temu, MC775 napisał: Więc wymieniłem Ci 3 preparaty, które mogą jakoś to podmaskować, ale nie da się ocenić w jakim stopniu - trzeba spróbować. Najtańszy będzie Funky Witch, za 200 ml zapłacisz coś około 25 zł, Meguiar's to około 60 zł. Przy czym Meguiar's masz ponad 2x większe opakowanie i jest bardzo wydajny. Bardzo fajnie, ze pisałeś, ale mam niby chwalony FX PROTECT Interior Dressing ktory nic nie daje w tej kwestii, wiec nie chce wywalac kasy w błoto na coś co zadziała tak jak ten FX, bo np. Meguiar's Natural Shine Protectant nie jest tez tani.
analyzator Opublikowano 8 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2022 Jak nie kryje to szukałabym rozwiązań Smart repair.
Tedek564 Opublikowano 8 Września 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Września 2022 23 minuty temu, analyzator napisał: Jak nie kryje to szukałabym rozwiązań Smart repair. Jakbyś mógł wskazać produkt ,a nie hasło 1
Tedek564 Opublikowano 8 Września 2022 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Września 2022 15 godzin temu, MC775 napisał: Jest jeszcze Meguiar's Supreme Shine Protectant oraz Meguiar's Natural Shine Protectant. Obydwa w składzie zawierają zaawansowaną chemię od 3M, która ma za zadanie chronić plastik, ale z mojego doświadczenia jest też w stanie ukryć niektóre mikro rysy na takiej strukturze jak kokpit. Ten pierwszy będzie połyskliwy, drugi bardziej matowy. Ogólnie niestety musisz się do tych zadrapań przyzwyczaić, spoko, po paru dniach Ci minie. Każdy z nas to kiedyś przerabiał. PB Natrual Look się nada? Wszystkie te 3 produkty są lepszę niz ten FX?
DaV Opublikowano 10 Września 2022 Zgłoś Opublikowano 10 Września 2022 Ale tutaj nic się nie da zrobić Opalarka fakt jest ryzykowną zabawą, farbowanie plastiku na nowo raczej nie zgra się kolorystycznie z resztą kokpitu no ale oprócz tego to możesz przykrywać to regularnie dressingami i tak z tym żyć. Poza tym to co pokazałeś to jakieś mikro zadrapania widoczne tylko dla ciebie, którymi wiekszość ludzi wogóle by sie nie przejmowała. I tobie radzę to samo 1
Rekomendowane odpowiedzi