Grzechu23 Opublikowano 16 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2022 Witajcie Na wstępnie pragnę przeprosić za długi czas oczekiwania. Nie chciałbym wydawać opinii po jednej aplikacji i przelaniu 30 ml produktu, stwierdzając jaki on dokładnie jest. Dzięki uprzejmości @BINDER miałem możliwość przetestowania chyba najnowszego produktu z linii pre-wash, a mowa o Premium Neutral Pre-Wash AQUA EDITION Opis producenta: Cytat Premium Neutral Pre-Wash AQUA EDITION 500ml Edycja specjalna produktu do bezdotykowego mycia wstępnego samochodu. W pełni bezpieczny dla wszystkich powierzchni, także dla powłok i wosków. Posiada neutralne pH. Bezpiecznie usuwa zabrudzenia, przygotowując samochód do mycia właściwego za pomocą szamponu i rękawicy. Sposób użycia: Przed użyciem wstrząśnij. Rozcieńcz z wodą w proporcji 1:10 – 1:30 w zależności od poziomu zabrudzeń Nanieś na samochód za pomocą oprysku, a następnie dokładnie spłucz wodą. Rady i dodatkowe informacje: Nie pozostawiaj dłużej lakierze, aby nie powstały smugi Nie stosuj w słońcu i na nagrzanych powierzchniach Pacjent - Citroen C3 i 2 tygodniowe zabrudzenia typowo letnie z kilkuset kilometrów. Pod spodem Dodo Juice, raczej już dogorywające, choć AQUA Edition może coś 'wskrzesi'? Jak przystało na Bindera - super efektywna butelka z jeszcze lepszą grafiką Kolor chyba nie przypadkowy Podoba mi się! Produkt otrzymujemy zaplombowany co jest chyba standardem u koreańskiego producenta Teraz chyba najważniejsze według mnie - zaaapach! Bez dwóch zdań jest to najlepiej pachnicy pre-wash w oprysku jaki do tej pory używałem. Intensywny, świeży, a zarazem lekki, w żadnej sposób nie duszący, nie nachalny, czy drażniący. Nie czuć żadnej chemii. Jeszcze długo po aplikacji na lakier, czuć w powietrzu tą ‘świeżość’. Na takie typowo letnie warunki - super! Zawsze myślałem, że tylko typowe piany mogą super pachnieć. Binder chyba jest pierwszy, gdzie przy oprysku mamy takie fajnie połączenie. Konsystencja – płynna, dobrze rozlewająca się do miarki. Osobiście nie przepadam za gęstymi produktami przy prewashu. Koncentracja – 1:10 do 1:30. Osobiście w tym teście przetestowałem 2 warianty ‘mocy’ i jak wiadomo zawsze staramy dobierać stężenie do aktualnego stanu zabrudzeń na aucie, ale z racji, iż jest to typowo letni naturalny pre-wash, tak zabrudzeń również nie mamy typowo ciężkich zimowych. Wpadło wypośrodkowane 1:15 i krańcowe 1:30. Teraz kilka fotek z czy będziemy walczyć Nie jest źle, dobrze wcale Dobra, lecimy z tematem Jedna połowa auta mniejszym stężenie, druga mocniejszym. Kontrolny X dodany Prowizoryczna linia podziału palcem pół na pół na klapie Co do aplikacji - produkt nie ma tendencji do nadmiernego przysychania nawet w wietrzne warunki pogodowe (często jest to problem u konkurencji). W zupełności możemy dokonać oprysku na całe auto, odczekać dodatkowe minutę/dwie i zacząć spłukiwać. Nawet przy spłukiwaniu czuć ten super zapach. W moim przypadku chciałem dać równe szanse na leżenie, wiec spłukiwanie osobno na dwie strony. Domywanie – tutaj kolejne miłe zaskoczenie. Nie ukrywam, po zapachu bez żadnej nuty chemii, naturalnemu pH, spodziewałem się co najmniej średniego domywania. Byłem w błędzie. Produkt radzi sobie bardzo dobrze! Oczywiście mówimy tutaj o typowo letnich około 2 tygodniowych zabrudzeniach, ale mimo wszystko – jestem zaskoczony. Pozytywnie! Bez strachu można śmiało później zaczynać mycie właściwe. Stara jak świat NW od Soft99 i ewidentnie Binder coś odetkał. Po prawej stronie widzimy taflę. Minimalnie X coś się przebija, ale trzeba sie mocno wpatrzeć btw. te czarne kropki to smoła. Wpadamy na drugą stronę z mocniejszym stężeniem Felgi również, jak prewash to wszędzie Jest znacznie lepiej. 2x mocniejsze stężenie robi robotę. Już myślalem, że wosk od Dodo juice dawno przestał 'działać, a jednak. Krople wróciły i to jak na sam prewash i wiedzę o wytrzymałości tego wosku - bardzo ładne. Felgi - żadnego szczotkowania czy pędzelkowania. Tylko oprysk i spłukanie. Tutaj chyba miesięczny Rims od Good Stuff. Przy ostatnim płukaniu, zero hydro. Teraz krople wróciły Fajne odtykasz! Bezpieczeństwo – celowo w ramach testu dałem punktowo lekko przyschnąć produktowi na tylnej klapie. Chciałem sprawdzić, czy może nie narobi ‘bałaganu’ – Nic z tych rzeczy. Mocniejsze wypłukanie i po temacie. Żadnych zacieków. Duży plus! Jestem naprawdę zadowolony! Skoro był pre-wash, więc musiało wpaść standardowe mycie. Do duetu jeden z moich ulubionych szamponów z tej samej stajni. Aqua Edition sprawdziłem już kilkukrotnie (na skodzie również ) i powyższa opinia pokrywa się z kolejnymi aplikacjami. Co do ogólnego podsumowania Osobiście według mnie najrozsądniejszym stężeniem jest 1:20, lecz delikatne zakurzone auta można śmiało lecieć najwyższym rozcieńczeniem. Wydajność/Cena – 32,90 zł. Początkowo miałem tutaj wspomnieć o małym minusie. Przy 1:30 i standardowym oprysku 1.5l mamy równe 10 aplikacji z butelki , może i mało (5l na razie brak w ofercie)... ale biorąc pod uwagę wszystkie powyższe plusy (zaaapach), czysto hobbistyczne podejście do detailingu , mniejszy interwał mycia latem (około co 2 tygodnie), jedna butelka wystarczy nam średnio ~5 miesięcy. Prawie cały sezon, a i tak wiem, że nikt z nas chyba tutaj nie skupia się tylko na jednym produkcie tylko z ciekawości testuje coś innego/nowego Bez dwóch zdań głównie kupił mnie ekstra zapachem i fajnym odtykaniem i w mojej ocenie AQUA EDITION jest to obecnie TOP1 pod względem hobbistycznego pre-washa na letnie sobotnie mycia naszych aut. Szczerze wam polecam! Dzięki @BINDER! 7 2 1
analyzator Opublikowano 16 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2022 Wygląda to na prawdę nieźle. @BINDER tylko oprysk czy też PA? @Grzechu23 napisz coś więcej jak trochę powalczysz z produktem. Brakuje kawałka tylko spryskanego wodą lub innego neutrala żeby złapać różnicę. 1
czester Opublikowano 17 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2022 Aż chyba zakupię! Tyle, że nie widzę jakoś tego produktu na Allegro. Może wkrótce się pojawi. 1
Dystrybutor BINDER Opublikowano 17 Czerwca 2022 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2022 Pięknie dziękujemy! Mega cieszy Nas, że jesteś zadowolony Powodzenia w dalszych podbojach detailingowych @czester Produkt można kupić w Sklepie MOTOGO: https://sklep.motogo.pl/binder-premium-neutral-pre-wash-aqua-edition-500ml-skoncentrowany-srodek-do-mycia-wstepnego-neutralne-ph?query=aqua+pre
Moderator Streat Opublikowano 18 Czerwca 2022 Moderator Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2022 W dniu 16.06.2022 o 18:41, Grzechu23 napisał: 5l na razie brak w ofercie a czy przypadkiem to nie jest ten sam produkt?https://sklep.motogo.pl/binder-premium-nautral-pre-wash-5l-citrus?cd=15371320275&ad=&kd=&gclid=CjwKCAjw77WVBhBuEiwAJ-YoJKFvUU3aiLT1GkGqRga0cxTmvH1qIv_fYGWuqmm24NL_IFeTOWkPmRoC7p8QAvD_BwE@BINDER moze rozwieje wątpliwości
adi1509 Opublikowano 19 Czerwca 2022 Zgłoś Opublikowano 19 Czerwca 2022 @Streat produkt niby ten, ale w innej edycji zapachowej.
Dystrybutor BINDER Opublikowano 11 Lipca 2022 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 11 Lipca 2022 W dniu 16.06.2022 o 23:20, analyzator napisał: tylko oprysk czy też PA? Produkt został stworzony raczej do oprysku. Nie testowaliśmy go pod PA, ale raczej trzeba by wtedy trochę większe stężenie zrobić. W dniu 18.06.2022 o 16:35, Streat napisał: a czy przypadkiem to nie jest ten sam produkt?https://sklep.motogo.pl/binder-premium-nautral-pre-wash-5l-citrus?cd=15371320275&ad=&kd=&gclid=CjwKCAjw77WVBhBuEiwAJ-YoJKFvUU3aiLT1GkGqRga0cxTmvH1qIv_fYGWuqmm24NL_IFeTOWkPmRoC7p8QAvD_BwE@BINDER moze rozwieje wątpliwości Tak, Aqua limitowana wersja zapachowa tego produktu Citrus jest w stałej ofercie. 1
damiano2007 Opublikowano 25 Lipca 2022 Zgłoś Opublikowano 25 Lipca 2022 Witam po długiej przerwie @BINDER ale jak wspomniałem, musiałem produkt przegryźć kilka razy aby mieć poprawne wnioski i konkluzje. Co do samego produktu to: + jak i w przypadku fireballa butelka / opakowanie bardzo estetyczne i przyjemne dla oka + przejrzysty opis + nienachalny delikatny zapach morski. Delikatnie się unosi podczas nanoszenia prewasha. Wraz ze wzrostem stężenia intensywność rośnie, chociaż przy 1:20 jest wyczuwalny gdy przechodzimy koło opryskanego auta Moc domywania - przez tą kwestię produkt wałkowałem aż przelałem pół butli. Prewash ten nie jest typowym mocno-zasadowym zabijaką typu Dimer i tego nie oczekujmy od tego produktu, pomimo nazwy prewash. Zastosowanie produktu powinno mieć miejsce latem, do delikatnych / średnich zabrudzeń bo taka jest charakterystyka tego produktu, jak i moc, która nie narusza wosków naturalnych, a jednocześnie ułatwia odseparowanie brudu od karoserii - tutaj też kolejna uwaga!!! - Letnie piany / prewashe nie mają za zadanie zmywać ciężkich brudów, a jedynie zmiękczyć brud, ułatwić zmycie grubszych frakcji pod ciśnieniem przy pomocy myjki. Takie zastosowani widzę tego produktu, ale o tym poniżej Pierwsze podejście - stężenie 1:20 Podsumowanie pierwszego podejście: jak widać na powyższym brud przeokrutny jak na sezon letni, ale w takich warunkach też nam się zdarza jeździć. Srężenie 1:20 nie zmyło nam brudu (mam nadzieję, że nikt na to nie liczył bo to nie o to tutaj akurat chodzi). Ale... spójrzcie na zdjęcie drzwi po spłukaniu... widać jak masa brudu na drzwiach jest namoczona - to jest zadanie deliatnego prewashu - namoczyć ale nie zjeść wosku / LSP. Podejście drugie - stężenie 1:15 Podsumowanie drugiego podejścia: stężenie 1:15 i powiedzmy lekki brud, po przejściowych mżawkach. Poczekałem dłużej aż prewash zacznie działać do moementu, aż lekko zaczął podsychać (było ciepło) -6 minut. Jak widać w przypadku lekkich zabrudzeń produkt się spisał zaskakująco. Podejście trzecie - stężenie 1:15 Podsumowanie trzeciego podejścia: stężenie 1:15 przy brudzie po deszczowym. Samochód często pod chmurką, to i po deszczu brud ładnie podsycha na karoserii. Jak widać przy zasiedziałym brudzie. Podejście czwarte - stężenie 1:10 Podsumowanie podejścia czwartego: jak widać stężenie 1:10 poradziło sobie całkiem nieźle przy brudzie, który nie był lekki. Prewash nie zaburza hydro. Podejście piąte - piana - to tylko tak dla funu stężenie 1:15 Podsumowanie Produkt bardzo ciekawy. Mocą można sterować od 1:30 gdzie auto mamy tylko zakurzone, poprzez 1:15 gdzie mamy już brud podeszczowy do stężenia 1:10 gdzie chcemy ułatwić mycie brudu zalegającego. Podczas testów przelałem do samego końca prawie całą butlę. Co mi się bardzo podobało i umilało pracę to zapach - morski! W sumie nie spotkałem się jeszcze z tym zapachem w kosmetykach samochodowych. Ostatnie zdanie co do produktu? Jak typowy letni prewash, gdzie możesz sterować stężeniem w zależności od brudu - tak, polecam! 4 1
Dystrybutor BINDER Opublikowano 8 Sierpnia 2022 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2022 My również dziękujemy za przeprowadzone bardzo rzetelnie testy i trafne, rozbudowane wnioski Życzymy powodzenia w kolejnych! 1
Rekomendowane odpowiedzi