escimo Opublikowano 5 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2012 wega67, jak wygilinkujesz delikatnie auto to wtedy zobacz czy jest kropelkowanie. Wcześniej nie ma sensu kłaść kolejnej warstwy. Chyba, że nastąpił błąd jakiś w aplikacji...
Ronol Opublikowano 6 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2012 Słuchajcie... takie pytanie: jako pre przed FK 1000 mogę zrobić auto Safe Cut (Tutla) ? bo posiadam takie mleczko i w zasadzie - tak myślę, czy jest sens czy nie ? bo kiedyś nim robiłem poprzednie auto, ale od kiedy przesiadłem się na inną półkę kosmetyków to wolę zapytać
Swoop Opublikowano 6 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2012 Ronol, jeśli już musisz, to możesz, przecież nikt ci nie zabroni
Ronol Opublikowano 6 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2012 Swoop , tu nie chodzi muszę czy nie muszę - tylko czy jest sens ;-) no wiesz butelka stoi a w niej spokojnie połowa... pytam
Swoop Opublikowano 6 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2012 Ronol, kup UC a tego TW sobie odpuść ...
Ronol Opublikowano 6 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2012 Swoop, dzięki za konkret!
Kr3t Opublikowano 7 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 7 Października 2012 A między UC, a FK rozglądnij się za (choćby testerem) cleanera
cinkciarz Opublikowano 8 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2012 Widziałem kilka postów o cleanerach pod FK1000 m.in. polecana jest kombinacja AG SRP + FK 1000. A próbował ktos moze kłasc HiTempa na DG #101 ?
yacek _b Opublikowano 8 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2012 cinkciarz jeżeli masz #101 to co ci szkodzi spróbować ? AG SRP jest bardzo popularny i dlatego wiele osób uzywa go jako cleanera . Ja chyba kupiłbym czysty cleaner pod FK1000 .
cinkciarz Opublikowano 8 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 8 Października 2012 Jedyna przeszkoda to brak czasu na eksperymenty :> Ale może jak nie będzie żadnego negatywnego komentarza "przed", to sprawdzę.
bili20@o2.pl Opublikowano 22 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2012 zauważyliście, jaki teraz modny jest FK 1000p? W abolutniej każdej ostatniej relacji ten wosk jest używany.
Sabat Opublikowano 22 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2012 ojtam ojtam zima idzie. Troll mode on ja i tak położyłem 2x Coli a Fk na fele trol mode off
SzaKal Opublikowano 22 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2012 bili20@o2.pl, A bo parę osób napisało że to wosk na zimę Ja za nim nie przepadam, coli 476 jest trwalszy a na zimę i tak są lepsze rzeczy do ochrony
JM63 Opublikowano 22 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2012 zauważyliście, jaki teraz modny jest FK 1000p? Dobry, chłopski wosk, biorąc pod uwagę ilość, cenę i trwałość jest za pół-darmo, na srebrnych felgach daje fajne wykończenie, daje się aplikować by hand (ręka mi na razie nie odpadła ). Jak ma 'być i działać' -
Alvin234 Opublikowano 22 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2012 Witam mam taki problem że położyłem około 2-3 tygodni temu FK 1000p oczywiście przygotowałem cleanerem PB Pro Polish i wosku prawie nie ma na masce dachu i dole drzwi ale bo bokach samochodu trzyma się dobrze. Co mogło spowodować tak szybkie zniknięcie wosku. Samochód nigdy nie był glinkowany. Samochód myję co tydzień szamponem sonax szampon nabłyszczający.
cz@rek Opublikowano 22 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2012 Samochód nigdy nie był glinkowany. Sam sobie odpowiedziałeś na pytanie, każdy wosk jest tak trwały jak bardzo przyłożymy się do oczyszczenia powierzchni pod niego
Rosemeyer Opublikowano 22 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2012 Samochód nigdy nie był glinkowany. Sam sobie odpowiedziałeś na pytanie, każdy wosk jest tak trwały jak bardzo przyłożymy się do oczyszczenia powierzchni pod niego Myślę, że nie masz cz@rek racji, bo PB PP był wystarczający do przygotowania powierzchni. Killerem wg mnie jest szampon sonaxa z nablyszczaczem aplikowany co tydzień Alvin234, kup sobie coś "normalnego" do mycia
cayman9 Opublikowano 22 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2012 z tego co piszesz, to wosk padł ci na poziomych powierzchniach... czyli tych najbardziej podatnych na syf z drzew... może tu jest problem? spróbuj wyglinkować auto
Alvin234 Opublikowano 22 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2012 Samochód nigdy nie był glinkowany. Sam sobie odpowiedziałeś na pytanie, każdy wosk jest tak trwały jak bardzo przyłożymy się do oczyszczenia powierzchni pod niego Myślę, że nie masz cz@rek racji, bo PB PP był wystarczający do przygotowania powierzchni. Killerem wg mnie jest szampon sonaxa z nablyszczaczem aplikowany co tydzień Alvin234, kup sobie coś "normalnego" do mycia To mnie dziwi bo po bokach samochodu trzyma się ładnie od około 1,5 miesiąca tylko na masce i dachu tak szybko schodzi. A co proponujesz coś normalnego do mycia samochodu w przystępnej cenie i opakowaniu 1 litrowym.
Koli_7 Opublikowano 22 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2012 Po co w litrowym nie lepiej coś w większym stężeniu ale 250 zlbo 500 ml? Z budżetowych to shiny garage pomarańczowy całkiem fajnie się u mnie spisuje.
Alvin234 Opublikowano 22 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2012 Po co w litrowym nie lepiej coś w większym stężeniu ale 250 zlbo 500 ml? Z budżetowych to shiny garage pomarańczowy całkiem fajnie się u mnie spisuje. Ile ml lejesz szamponu na ile L wody. I czy bardzo spłukuje FK 1000p.
Koli_7 Opublikowano 22 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2012 Lałem go mniej więcej 40 ml na 4-5 l wody. Nie stwierdziłem by negatywnie wpływał na wosk, nie powinien bo reklamowany jest jako neutralny dla wosku.
LoozaQ Opublikowano 22 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2012 Ile ml lejesz szamponu na ile L wody. I czy bardzo spłukuje FK 1000p. Lałem go mniej więcej 40 ml na 4-5 l wody. Nie stwierdziłem by negatywnie wpływał na wosk, nie powinien bo reklamowany jest jako neutralny dla wosku. Ja leje 50ml na 12l wody, ładnie pachnie, fajnie się myje, syf co nie zszedł po prewashu z VP NSF schodzi bez najmniejszego wysiłku pod rękawicą, a miesięczne FK 1000 siedziało i zejść nie chce. Oczywiście wspierane wszystko QD FK 425... i oby tak do wiosny
JM63 Opublikowano 22 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2012 Panowie... Sonax nabłyszczający to nie tenzi truck, a FK to nie weekendówka. Ja bym tą opcję wykluczał. Bardziej przygotowanie powierzchni, chociaż kiedyś kładłem Carbona kompletnie nieprzygotowany lakier i jakoś tam miesiąc wytrzymał. Chociaż miejsca o których kolega pisze najbardziej wymagają glinki, więc tu bym się dopatrywał problemu
LZ Opublikowano 22 Października 2012 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2012 Dlaczego całkiem sporo osób stosuje ten wosk na felgi a prawie nikt nie nakłada na nie colli 476s, który ponoć jest trwalszy?
Rekomendowane odpowiedzi