Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam, czy jest jakiś preparat do poprawienia materiału fotelu? Używam plakat do tapicerek ale to nie działa.

I jeszcze jedno pytanko bo planuje kupić APC do plastików ale czym mogę wyczyść ten materiał? Załączam zdjęcia, pozdrawiam 🙂

IMG_20220213_140552.jpg

IMG_20220213_140502.jpg

Posted

Nie wiem co masz na myśli mówiąc do poprawienia tapicerki foteli - jak o czyszczenie to można to bonetować jak nie masz odkurzacza piorącego a jak o jakies podbicie looku, to nie mam pojecia. Co do elementu na drzwiach raczej bez problemu moglbys APC w odpowiednim rozcienczeniu przelecieć - ogolnie od siebie polecam sie nad jakim inside/interior cleanerem zainteresować, jakoś bardziej mi podchodzi praca tym niż apc (bezpieczniejsze, mniej roboty bo wymywać nie trzeba no i sila czyszczaca podobna, ale wszystko od rozcienczenia APC zalezy). Sam kupilem cleantecha inside cleanera i przyjemnie sie tym robi

Posted

@Skav Chodzi, żeby fotel nie miał tej białej plamy ale chyba najlepiej będzie kupić odkurzać piorący i wyczyścić to porządnie lub zakupić ADBL Bonnet i samym nim wyczyścić co sądzisz o tym?

Posted

@DrejkBr No ta plama na pierwszy rzut oka wyglada jak jakiś pot/naskórek, wiec wyczyszczenie wydaje sie narazie najrozsadniejsze. Bonnetować nigdy nie bonetowałem, wiec sie nie wypowiem no ale podobno taki powierzchowny brud ładnie ściaga - no i napewno tansza opcja niz zakupienie odrazu odkurzacza piorącego. Tylko trzeba do tego odpowiednie fibry dobrac, i podobno sam produkt warto lekko rozgrzać przed użyciem żeby troche moc podbić. Troche byś forum i youtuby przetrzepał pewnie znalazł byś co i jak

Posted

@DrejkBr U mnie na to bonnet od ADBL zadziałał,  lecz tylko na chwilę... Całkowicie usunąłem plamy używając czarnego Ideal Vask (APC o zapachu zielonej herbaty).

Posted

APC na tkaniny bez wypłukania to tak średnio.

Wyryte w skale z S20 FE 5G

Posted

@MMCzysci Też tak sądzę nie chce ryzykować użyje bonneta i zobaczę czy da rade.

@Skav

Mam do ciebie pytanie czy mogę cleantechem inside cleanerem wyczyścić materiał z drugiego zdjęcia?

Posted

Nic wielkiego się nie stanie, ale generalnie czytałem, że niewyplukane APC z materiału po czasie znowu może zacząć pracować. Można go ewentualnie użyć jako odplamiacza przy praniu ekstrakcyjnym. Bonnetem lepiej. Cleantechem na spokojnie możesz działać.

Wyryte w skale z S20 FE 5G

Posted
3 hours ago, DrejkBr said:

Mam do ciebie pytanie czy mogę cleantechem inside cleanerem wyczyścić materiał z drugiego zdjęcia?

Chodzi ci o ten plastik/gume? Raczej bez problemu, ja tym u siebie wszystkie auta robie i nie zauwazylem narazie negatywnych reakcji v: No ale sprawdziłbym dla bezpieczenstwa w jakimś mało widocznym miejscu, z tego co wiem to potrafi troche rozmazać (?) czasami napisy np. na manetce od kierunkowskazów itp. Ogolnie w duzym uproszczeniu inside cleaner to takie APC, tylko że bezpieczniejsze i bez wymywania - osobiscie APC używałbym głownie do naprawde zapuszczonych aut w srodku, bo za duzo z nim roboty jest - w zeszlym roku pedzlowałem u siebie auto APC, latanie z sucha i mokra fibra żeby to dziadostwo wymyc mało wygodne jest, reszte aut juz cleantechem leciałem