Administrator Evo Opublikowano 20 Listopada 2012 Administrator Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2012 Kamień z serca...
Rosemeyer Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2012 Kamień z serca... Eee bez przesady... Widziały gały co brały
Carire Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2012 Polecam Ci rownież Glasura z czystym sercem ale oczywiscie z Hdc w zestawie
JM63 Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2012 Z Titanium czy Glasur? Warto dołożyć do Glasura? Jakie są różnice w trwałości między nimi? KRD Jakieś 50/50?
Moderator krd Opublikowano 20 Listopada 2012 Moderator Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2012 Z Titanium czy Glasur? Warto dołożyć do Glasura? Jakie są różnice w trwałości między nimi? KRD Jakieś 50/50? Dawaj pacjenta i lecimy
KeepeR Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2012 Ja właśnie się zdecydowałem na moj pierwszy wosk z "wyższej półki" i jest to Glasur+HDC oczywiście, szkoda tylko że nie pachnie kokosem ale zobaczymy moze zapach się spodoba
mario Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2012 Na pewno Ci sie spodoba. Nie tylko zapach.
malkolm Opublikowano 21 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2012 KeepeR, ja mam titanium on pachnie kokosem możemy się wymienić, szczególnie że niedaleko do siebie mamy
kubik Opublikowano 21 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2012 KeepeR, ja mam titanium on pachnie kokosem możemy się wymienić, szczególnie że niedaleko do siebie mamy Mi mój też podjeżdżał kokosem z jakąś dziwną domieszką banana
KeepeR Opublikowano 21 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2012 malkolm, najpierw musze wypróbować glasura, jeszcze go nawet w rekach nie mam Titaniuma mam zamiar dokupic na przyszłą zime Kokos z bananem brzmi dobrze
Dystrybutor EXCEDE Opublikowano 21 Listopada 2012 Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2012 KeepeR, Glasur jest trochę trwalszy od Titanium wg moich obserwacji
fernando Opublikowano 21 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2012 KeepeR, Glasur jest trochę trwalszy od Titanium wg moich obserwacji U mnie wyszło odwrotnie, chociaż też miażdżącej różnicy nie było
escimo Opublikowano 21 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2012 Dla mnie Titanium wcale nie pachnie ładnie.
malkolm Opublikowano 21 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2012 Dla mnie Titanium wcale nie pachnie ładnie. powiedzmy że dość dobrze ale nie rewelacyjnie. ja kiedyś testowałem trwałość atlantiqa i titanium, padły równiutko co do dnia
KeepeR Opublikowano 21 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2012 Jak widać opinie są różne, zapach to raczej kwestia gustu a z trwałościa to mi jakoś bardzo nie zależy, wystarczy zeby z miesiąc poleżał na lakierze bo podejrzewam że i tak nie będę mogł wytrzymać do kolejnej aplikacji Do tej pory uzywałem tylko CG Pete's, Colli, i Dodo PH... Myślicie ze jest sens nakładać Glasura w warunkach powiedzmy 8-7* w garage ?
Administrator Evo Opublikowano 21 Listopada 2012 Administrator Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2012 W marcu kładłem Glasura i Vintage'a przy 6 stopniach, było ok
KeepeR Opublikowano 21 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2012 Evo, po jakim czasie wtedy polerowales wosk ? Powiedzmy robie element, pozniej nakładam na drugi i po tym scieram pierwszy ?
tfelek Opublikowano 21 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2012 keeper nakładasz na cały samochód czekasz troche kolo 15-20min i ścierasz.. tylko cienko nakładaj
KeepeR Opublikowano 21 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2012 tfelek, nie za długo wosk bedzie leżał na aucie ? czytałem opinie że wosk nie moze wyschnać przed spolerowaniem
tukolarz Opublikowano 21 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2012 kolo 15-20min i ścierasz.. Nie za długo? Zymole przecież lubią krótki odstęp pomiędzy aplikacją i ścieraniem. Ja bym robił tak: 1 element aplikacja, 2 element aplikacja, 1 ścieranie, 3 aplikacja, 2 ścieranie itd. Nigdy tak z czasem nie da się tego wyliczyć. Zawsze można też test palca zrobić i już...
Administrator Evo Opublikowano 21 Listopada 2012 Administrator Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2012 Przy takiej temperaturze mogą się jeszcze trochę ciągnąć po lakierze, przy aplikacji po jednym elemencie. Test palca to najbezpieczniejsza metoda
KeepeR Opublikowano 21 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2012 tukolarz właśnie tak miałęm zamiar robić, przy takich niskich temp moze deczko dłużej go zostawie na lakierze, a najlepiej bede sprawdzał palcem
Rosemeyer Opublikowano 21 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2012 keeper nakładasz na cały samochód czekasz troche kolo 15-20min i ścierasz.. akurat nie przy Zymolu Czerwonymi literami jest na "metce" napisane "DO NOT ALLOW TO DRY"
Moderator krd Opublikowano 21 Listopada 2012 Moderator Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2012 keeper nakładasz na cały samochód czekasz troche kolo 15-20min i ścierasz.. akurat nie przy Zymolu Czerwonymi literami jest na "metce" napisane "DO NOT ALLOW TO DRY" A czy sprawdzales czy po tych 15min wysechl? Bo ja tak, i nic sie nie dzialo Zostawialem Glasura, Titaniuma, Destiny czy Detaila na wiecej niz 30min na samochodzie przed spolerowaniem. Guess what?! Nie wysechl Nastepnym razem zrobie test i zostawie je specjalnie na noc by zobaczyc czy wyschna
Rosemeyer Opublikowano 21 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 21 Listopada 2012 keeper nakładasz na cały samochód czekasz troche kolo 15-20min i ścierasz.. akurat nie przy Zymolu Czerwonymi literami jest na "metce" napisane "DO NOT ALLOW TO DRY" A czy sprawdzales czy po tych 15min wysechl? Bo ja tak, i nic sie nie dzialo nie, bo wcześniej wycieram i jestem zadowolony z efektu. Gdybym zrobił mój autobus i jeszcze czekał 15-20min to wyszłoby na to, że pierwszy element docieram po godzinie Pytanie czy czas wycierania nie wplywa potem np. na trwalość wosku lub "dzialanie"? Może zbyt wysłuszony słabiej się wiąże i w konsekwencji gorzej odpycha, krócej leży itp. No i na koniec pytanie, po co się o tym przekonywać skoro masz w instrukcji jasno napisane? Wiem, że czytanie i stosowanie sie do instrukcji jest niemęskie itp, ale czasem warto to zrobić, żeby potem nie wypisywać, że wosk X jest do d..., bo krople małe, krótko leży itp. Osobiście nie jestem zwolennikiem "poprawiania fabryki". Czy czopki będziesz ssał, bo przecież i tak zadziałają
Rekomendowane odpowiedzi