Szwejk Opublikowano 19 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2012 Szwejk, zaden nie przyciaga:) to wogole jest mozliwe skoro są to woski naturalne ?
Moderator Eryczek Opublikowano 19 Listopada 2012 Moderator Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2012 Szwejk, może nie zrozumiałem o co dokładnie pytasz ale o jakim wosku naturalnym myślisz, pytając czy nie przyciąganie kurzu jest możliwe w przypadku wosków naturalnych? (poza Coli oczywiście). Ja nie zaobserwowałem przyciągania kurzu w przypadku żadnego wosku Zymola ani PA, których używałem
kubik Opublikowano 19 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2012 Szwejk, może nie zrozumiałem o co dokładnie pytasz ale o jakim wosku naturalnym myślisz, pytając czy nie przyciąganie kurzu jest możliwe w przypadku wosków naturalnych?(poza Coli oczywiście). Ja nie zaobserwowałem przyciągania kurzu w przypadku żadnego wosku Zymola ani PA, których używałem Fakt Zymole nie przyciągają kurzu Najbardziej kurzolubnym woskiem jaki miałem był z pewnością Pete's.Przynajmniej do pierwszego mycia,podczas aplikacji tak się elektryzowała karoseria,że widziałem jak moje włosy na ręku szły w stronę karoserii
Szwejk Opublikowano 19 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 19 Listopada 2012 Nie używalem zymoli stad moje pytanie.Naturalne woski ,ktore mialem lubily sobie co nieco przyciągnąć,ale jesli Z tego nie robią to Zastanawiam sie nad Titanium ,ktorego ewentualnie bym kupil w miejsce Carbona ,ten ktory ma lepsze własciwosci antystatyczne zostanie .
escimo Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2012 Szwejk, nie zauważyłem różnicy w antystatyczności między Carbonem a Titanium. Warto mieć oba. Jeden lato, drugi zima
Szwejk Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2012 Titanium w moim przypadku bardziej uniwersalny by był na cały sezon
kubik Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2012 Titanium w moim przypadku bardziej uniwersalny by był na cały sezon Titanium myślę najrozsądniejszy wosk z gamy Z,jeżeli chodzi o stosunek wszystkich cech,choć nie wiem jak detail,którego jeszcze nie testowałem
Szwejk Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2012 Jesli chodzi o look miedzy carbonem a titanium prawdopodobnie nie zobacze roznicy,ale wytrzymałosc raczej pojdzie na str Titanium.Przyjemnosc pracy z tego co wyczytałem zbliżona i dlatego sie zastanawiam
kubik Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2012 Jesli chodzi o look miedzy carbonem a titanium prawdopodobnie nie zobacze roznicy,ale wytrzymałosc raczej pojdzie na str Titanium.Przyjemnosc pracy z tego co wyczytałem zbliżona i dlatego sie zastanawiam Nie ma co się zastanawiać Na nasze warunki Titanium jest Taki fajny wosk,jak już się człowiek uspokoi z szukaniem tego czegoś
malkolm Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2012 ja w sumie z wosków z wyższej pułki zostawiłem sobie właśnie titanium, jeśli do takiej można go zaliczyć.
JM63 Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2012 Ja sobie bardzo chwalę Titanium. Jeden z moich ulubionych wosków Przy Zymolu różnicę zauważyłem dopiero przy Atlantique, choć Titanium jest duuużo bardziej user friendly Subiektywnie w ogóle nie biorę Carbona pod uwagę,nie podpasował mi... chyba, że miałem jakiś trefny egzemplarz
cptolgierd Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2012 Skoro już jesteśmy przy Titaniumie, to jak on pachnie? Wiem że przewijało się już to pytanie przez forum setki razy, ale znaleźć je ciężko ) @down Nie miałem ale wąchałem, przymierzam się właśnie na wiosnę do któregoś z Zymoli i teraz coraz więcej czytam o Titaniumie i zastanawiam się czy nie dołożyć do niego zamiast brać Carbona
JM63 Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2012 cptolgierd, gdzieś tam jakiś kokos, jakaś wanilia? Jeśli miałeś Carbona, to bardzo podobnie Gdybym ja teraz miał taki wybór, brałbym Titanium
maq Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2012 jakiś kokos, jakaś wanilia? Z nutką orzecha włoskiego.
JM63 Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2012 maq, Może gdzieś coś... Aż sprawdziłem i jakby taka lekko kwaskowata wanilia
maq Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2012 lekko kwaskowata wanilia No na pewno nie jest słodki jak Carbon. Ale z 15cm czuć jeszcze orzecha.
jeffik Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2012 Niestety, jeszcze nie miałem przyjemności stosowania wosków z wyższej półki (na lato Pete's 53, zima DG #111), więc zapytam bardziej doświadczonych kolegów: Z Titanium czy Glasur? Warto dołożyć do Glasura? Jakie są różnice w trwałości między nimi?
dzinkins Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2012 Niestety, jeszcze nie miałem przyjemności stosowania wosków z wyższej półki (na lato Pete's 53, zima DG #111), więc zapytam bardziej doświadczonych kolegów: Z Titanium czy Glasur? Warto dołożyć do Glasura? Jakie są różnice w trwałości między nimi? Moim zdaniem Glasur Zapach, aplikacja, efekt Wielu się nie zgodzi ale Glasur jest jednym z najfajniejszych wosków
Moderator krd Opublikowano 20 Listopada 2012 Moderator Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2012 Wielu się nie zgodzi ale Glasur jest jednym z najfajniejszych wosków To prawda. Dla osoby rozsadnej nie chcacej poglebiac tajemnej wiedzy detailingu to moglby byc w zasadzie ostatni 'woreczkowy' przystanek
dzinkins Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2012 Wielu się nie zgodzi ale Glasur jest jednym z najfajniejszych wosków To prawda. Dla osoby rozsadnej nie chcacej poglebiac tajemnej wiedzy detailingu to moglby byc w zasadzie ostatni 'woreczkowy' przystanek +1
michal Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2012 z zymoli mialem carbona, titanium i glasura - zostawiłem tylko glasura.
Rosemeyer Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2012 Glasur albo Scholl Vintage
Administrator Evo Opublikowano 20 Listopada 2012 Administrator Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2012 Scholl Vintage Jesteś zadowolony ?
Rosemeyer Opublikowano 20 Listopada 2012 Zgłoś Opublikowano 20 Listopada 2012 Scholl Vintage Jesteś zadowolony ? Może Cię zdziwię, ale tak :-) Ale ja mainstreamu nie lubię ;-) Poki co zostaje ze mną i jest mój favourite obok Glasura.
Rekomendowane odpowiedzi