kepa416 Opublikowano 26 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2021 Cześć, Powoli staram się skompletować zestaw do rozpoczęcia pracy z polerką lakieru. Mam ADBL DA 9 mm, potrzebuje skompletować zestaw pod BMW E60 kolor Carbonschwarz. Co będę chciał zrobić, na pewno korekta One Step całego lakieru. Tutaj też potrzebuje padów do nałożenia clenara. Do tego ogarnąć listwy w połysku na drzwiach i ramkach obecnie mają sporo zacieków od wody i mocnej chemii z myjni. Do tego chciałbym porządnie wyczyścić szyby i dać im świeżości. Co do stanu, to auto miało kiedyś korektę około 3-4 lat temu. Nie ma tragedii, głównie widoczne swirle kilka rys nad którymi trzeba będzie się skupić. Wiem że lakier to raczej twarda sztuka, nie mam zbytnio pojęcia nt. tego czy zestaw nie jest zbyt delikatny żeby ruszyć stąd potrzebuje porady osób które są obeznane w tym temacie. To samo jeśli chodzi o twardość padów i pastę do dekorów w połysku czy do nakładania cleanera. Pady: - ADBL ROLLER PAD DA-ONE STEP 135 i 85 mm (lakier) - ADBL ROLLER PAD DA-HARD CUT 135 i 85 mm (lakie listwy) - ADBL ROLLER PAD DA-POLISH 135 i 85 mm (lakier i listwy) - SUPER SHINE NEOFELT 75 mm (szyby) - potrzebny Pad pod cleaner? Pasty: - MENZERNA 3W1 ONE STEP (lakier) - Tlenek ceru (szyby) - MENZERNA 3500 SUPER FINISH (listwy) Cleaner: - Poorboy's World Professional Polish (lakier) Maskowanie: - CARPRO MASKING TAPE 24x40 mm i 15x40mm Wymywanie: - IPA - ADBL WIPE OUT PRO - MONSTER SHINE APT
powalla Opublikowano 27 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2021 Czytales forum i wybrales menzerne 3w1? Sprawa druga to po co cleaner po one stepie? No i z DA 9mm do BMW podchodzisz? No chyba ze auto stoi sobie przez cala zime w garazu, a Ty bedziesz sobie dlubal przy lakierze przez dluuugie zimowe wieczory 1
kepa416 Opublikowano 27 Listopada 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2021 Damy rade. Auto nie ma zajechanego lakieru. Wcześniej było ogarniane, i dalej będzie. Chodzi mi tylko o one step który jestem w stanie zrobić samemu przed wiosną i przed zimą aby położyć wosk. Cleaner jest bo jest już kupiony. Czas nie gra roli swoje auto raczej w celach nauki i tego aby nie zrobić krzywdy. Tak wiem menzerne 3w1 smarowidło nie pasta, ale krzywdy nie zrobi i jest dość tania. To jeśli nie Manzerna to Koch one step czy ZviZZer One Polish? Z Twojej wypowiedzi wychodzi że BMW nie ruszę DA9 mm i one stepem?
powalla Opublikowano 27 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2021 DA 9mm + futro + duuuzo czasu i bedzie ok , tylko stojac przed wyborem maszyny wolalbym kupic DA z 15mm skokiem . Pasta jaka? Ike osob , tyle propozycji tzn ja zaproponuje 3D one lub sonac 0406. 1
sparco0 Opublikowano 27 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2021 Robiłem one stepa w bmw F10, ale jaki to kod lakieru to nie wiem. Roller 9mm+ niebieskie Naty+ Koch f5. Sporo zeszło, sporo grubasów zostało, ale w słońcu już nie było wstydu. Ta menzerne to weź sobie odpuść serio, lepiej wyciąć niż maskować.
kepa416 Opublikowano 27 Listopada 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2021 Dobra Manzerna OUT z zestawu. Pytanie czym potraktować dekory w połysku. Potrzebne chyba miękkie pady i pasta finishowa?
sparco0 Opublikowano 28 Listopada 2021 Zgłoś Opublikowano 28 Listopada 2021 Tą samą pastą co będziesz robił lakier a wykończenie piano wyregulujesz sobie padem
Rekomendowane odpowiedzi