Moderator Streat Opublikowano 1 Września 2021 Moderator Zgłoś Opublikowano 1 Września 2021 Witam wszystkich dzięki uprzejmości formowego partnera @CarStyle miałem możliwość przetestowania 4 produktów typu Interior Cleaner za co bardzo dziękuję . Produkty otrzymałem w zastępczych butelkach bez etykiet zostały jedynie oznaczone cyframi od 1-4. Zatem przejdźmy do testu. 1. Produkt Numer 1 ADBL Interior Cleaner Barwa przezroczysta zapach cytrusowy 2. Produkt numer 2 Deturner Interior Cleaner Żółta barwa zapach cytrusowy 3. Produkt numer 3 Tenzi Czysty Kokpit Barwa zielona zapach mydlany 4. Produkt numer 4 Chemotion Interior Cleaner Barwa żółta zapach chemiczny Do testu posłużył stopień w busie który specjalnie był katowany do tego testu: Stopień przedzielony na 4 części. Wszystkie produkty zostały zaaplikowane w ten sam sposób, 2 strzały na stopień i 3 strzały na fibrę. Tak właśnie widzę używanie produktów interior cleaner, 3 strzały na fibrę i przecieramy z brudu, nie bawiąc się w szczotki i pędzelki bo te produkty mają nam ułatwiać i przyspieszać prace. Tak więc wszystkie interior cleanery są tak samo używane i przecierane wyłącznie fibrą bez wymywania. Produkt numer 1: Produkt słabo pieniący się, siła działania tez na dość niskim poziomie. W mojej ocenie ten produkt należy do tych słabszych interior Cleanerów. Produkt numer 2: Produkt numer 2 jest z kolei bardzo mocno pieniącym się produktem. Już przy rozpylaniu widać piane jednak nie jest ona uciążliwa i fajnie się tym produktem pracuje. W tym przypadku jednak nie sprawdzimy siły domywania gdyż produkt coś po sobie zostawia i ewidentnie przyciemnił plastik co w produktach typu interior cleaner nie powinno mieć miejsca. Produkt numer 3: Produkt mniej pieniący niż numer 2, fajnie sie nim pracowało, i siła czyszcząca na bardzo fajnym poziomie. Produkt numer 4: Podobnie jak w przypadku produktu numer 3, produkt numer 4 cechuje się bardzo dobrą mocą czyszczącą. Plastik wymyty na stopniu jednak chciałem sprawdzić jak poradzi sobie na jasnym plastiku gdzie brud jest dość długo wbijany. Tutaj postanowiłem zrobić małe porównanie na osłonie przeciwsłonecznej. Podzieliłem ja na 4 części i tak jak w przypadku stopnia jedynie psikłem 2 strzały na fibrę i przetarłem. Tutaj musze pochwalić produkt numer 4 który w mojej ocenie najlepiej sobie poradził, tuż za nim jest produkt numer 3 oraz 2 a na samym końcu produkt numer 1 który okazał sie najsłabszy. Podsumowując:Produkt numer 1: -Słaba piana -Słaby stopień domywania -Zapach nie meczącyProdukt numer 2: -Dobra siła czyszcząca -Przyciemnienie plastiku które nie powinno występować -Bardzo dobra pianaProdukt numer 3: -Dobra siłą czyszcząca -Dobre pienienie -Zapach nie męczącyProdukt Numer 4: -Bardzo dobra siłą czyszcząca -Dobre pienienieZ tych 4 produktów zdecydowanie wybrałbym produkt numer 4, cechujący się najlepsza siłą czyszczącą. Produkt numer 3 również jest ciekawy ponieważ niewiele odstaje od numeru 4 i jego zapach jest przyjemniejszy zaś produkt numer 2 w moim odczuciu nie jest produktem Interior Cleaneram a bardziej mu do Interior Quick Detailera. Produkt numer 1 wypadł najgorzej w moim teście. Jeszcze raz dziękuje za możliwość przetestowania tych produktów, będę bawił się nimi nadal bo są to ciekawe produkty i warto poznać je dogłębnie Jeżeli chodzi o produkty to przypuszczam: 1. ADBL Interior Cleaner 2. Nie mam pojęcie 3. Prima Purity Interior Cleaner 4. Cleantech Inside Cleaner Ale to już musi zdradzić nam @CarStyle cóż to za produkty były 9
CarStyle Opublikowano 2 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 2 Września 2021 To pora przedstawić co kryło się pod cyferkami 1. ADBL Interior Cleaner 2. Deturner Interior Cleaner 3. Tenzi Czysty Kokpit ( I to chyba największe zaskoczenie ) 4. Chemotion Interior Cleaner Bardzo fajny test. Mamy nadzieję, że takie testy przypadną wam do gustu! Na pewno jest to fajny dowód, że nie zawsze warto sugerować się marką oraz ceną. Pozdrawiamy! 2
Moderator Streat Opublikowano 2 Września 2021 Autor Moderator Zgłoś Opublikowano 2 Września 2021 @CarStyle no to powiek szczerze jestem zaskoczony z tych 4 udało mi się trafić tylko jeden produkt a reszta wypadła naprawdę fajnie i nawet potrafi zmylić. Tenzi jak i chemotion wypadły tutaj bardzo dobrze więc chyba trzeba będzie zakupić większe ilości
ghost Opublikowano 9 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2021 Blind testy są super. Jestem za kolejnymi 1
smerf91 Opublikowano 9 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2021 34 minuty temu, ghost napisał: Blind testy są super. Też tak uważam. Są to jedyne obiektywne testy. Nie ma wtedy sympatii lub nienawiści do danej marki, a liczy się efekt końcowy 1
Grzechu23 Opublikowano 9 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2021 W dniu 1.09.2021 o 15:29, Streat napisał: Produkt numer 1 wypadł najgorzej w moim teście. W dniu 2.09.2021 o 11:10, CarStyle napisał: 1. ADBL Interior Cleaner Miałem podobne odczucia. Ktoś się ostatnio w teście interiora od SG pytał, dlaczego nie podszedł mi adbl. Nie jestem sam
Moderator Streat Opublikowano 9 Września 2021 Autor Moderator Zgłoś Opublikowano 9 Września 2021 58 minut temu, Grzechu23 napisał: Miałem podobne odczucia. Ktoś się ostatnio w teście interiora od SG pytał, dlaczego nie podszedł mi adbl. Nie jestem sam W moim odczuciu IC od ADBLa jest jednym z najgorszych IC na rynku tak jak ich VL, tfr czy interior wow są naprawdę dobrymi produktami tak IC ewidentnie im nie wyszło
CarStyle Opublikowano 9 Września 2021 Zgłoś Opublikowano 9 Września 2021 Cieszymy się, że podobają wam się takie testy. Niedługo prześlemy kolejne partie do testów
Rekomendowane odpowiedzi