Jump to content

Recommended Posts

Posted

Cześć, przymierzam sie do położenia FX Protect Glass Coating S-4H, przed tym planuję przygotować lakier co wiąże się z wykonaniem jednoetapowej korekty. Wstępnie wybrałem do tego Menzerna 3 In 1 ale  większość past do one step zawiera wypełniacze i woski, i zastanawia mnie czy to nie osłabi trwałości powłoki?  Zastanawiam się więc czy są jakieś pasty do one step bez wypełniaczy i wosków? Lakier nie ma mocnych zarysowań. Ewentualnie myślałem nad taką kombinacją: Menzerna -> FX Protect Surface Agent V2 -> Protect Glass Coating S-4H. 

Mam jeszcze cleaner od softa, może jego użyć do przygotowania lakieru? 

dzięki, 

• Moderator
Posted

menzerna 3in1 to aio i jego nie uzywa sie jeżeli chcesz położyc powłoke bo nie wymyjesz wosku a po za tym bez sensu zeby nia robić. Lepszy wyborem jest 3D One lub jakaklowiek pasta ez wypełniaczy. Nie ma idealnej pasty pod one stepa bo kazdy lakier ma rozną twardości i na jednym pięknie wytniesz menzerna 3500 a na drugim lakiersze nic taka pasta nie usuniesz bo jest twardy 

Posted

Sonax ProfiLine Perfect Finish jeśli to maszyna rotacyjna. Jak Dual Action to odpowiednikiem będzie Sonax 04-06

Posted

Maszyna DA, myślałem bardziej nad menzerna 3500 😄 

Ewentualnie taki mix sonax NP 03-06 + średnio miękki pad + miękki?

MENZERNA SF350 + średnio miękki Nat + miękki?

Będę robił one step pierwszy raz i nie chcę narobić szkód, wolę żeby część rys została nie ruszona.  

Posted

Idz lepiej w sonaxa lub 3D , menzerne odpusc , a dlaczego to juz znajdziesz na forum . 
sprawa druga to piszesz one step, a pady sredni i miekki chcesz stosowac … to juz nie jest one step 😉 

Posted

dałem plusy pomiędzy padami bo zastanawiam się jaki kupić, docelowo robiłbym jednym z tych dwóch średnio miękkim lub miękkim.  Ewentualnie kupić 2 rodzaje i sprawdzić już na lakierze

Posted

Kupujesz psste 3D one , 3 niebieskie naty , 2 czerwone i masz temat zamkniety , bo z dobrym one stepem to wiecej zachodu niz 2 etapy .