Dystrybutor FIREBALL Opublikowano 23 Listopada 2022 Autor Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 23 Listopada 2022 FIREBALL WAX Winter Edition Coś dla fanów edycji limitowanych! Zestaw świątecznych wosków FIREBALL Zapakowane w eleganckie pudełko, zachwycą każdego pasjonata detailingu 𝗛𝗢𝗟𝗟𝗬 𝗪𝗔𝗫 i 𝗠𝗘𝗥𝗥𝗬 𝗪𝗔𝗫 jak wszystkie woski FIREBALL, zostały wyprodukowane ręcznie z najwyższej jakości składników. Wyróżniają się rewelacyjnymi właściwościami wizualnymi, świetną hydrofobowością oraz przyjemną aplikacją. 5
Dystrybutor FIREBALL Opublikowano 8 Lutego 2023 Autor Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 8 Lutego 2023 W ostatnim czasie zaktualizowaliśmy na naszej stronie wszystkie opisy wosków uwzględniając w nich procentową zawartość Carnauby (od 32 do 45%!) oraz ich unikalne właściwości. Jeśli Was takie informacje interesują, możecie teraz łatwo sprawdzić je tutaj: https://www.fireballpoland.pl/produkty/ 2
Dystrybutor FIREBALL Opublikowano 17 Kwietnia 2023 Autor Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2023 Wielokrotnie pytaliście o dostępność wosków FIREBALL w mniejszych pojemnościach. I wprowadziliśmy do sprzedaży wszystkie woski w opakowaniach 50ml! To świetna okazja, aby przetestować wybrany wosk z naszej oferty Do tej pory 50ml było dostępne tylko w zestawie kolekcjonerskim. Wszystkie woski oferują konkursowy wygląd lakieru i są niezwykłe proste w aplikacji. Dodatkowo poniżej wymieniamy ich najmocniejsze strony: ALIEN BLOOD 32% Carnauby, najlepsza śliskość wśród wosków FIREBALL, rewelacyjny wet look CANDY SHERBET 33% Carnauby - najwyższa hydrofobowość, dobra trwałość w porównaniu do pozostałych wosków MILK CREAM 32% Carnauby - świetny wet look BRAZIL WAX 40% Carnauby - najlepszy wet look i hydrofobowość GRAPHENE WAX 35% Carnauby - wet look na wysokim poziomie 3
Dystrybutor FIREBALL Opublikowano 28 Kwietnia 2023 Autor Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2023 Mamy przyjemność zaprezentować Wam kolejną woskową nowość GHOST WAX (Vol. 40% Carnauby) Właściwości: Niesamowity wet look i głębia koloru. Rewelacyjna hydrofobowość. Dobra trwałość (w kategorii wosków show car). Obłędny zapach! Łatwa i przyjemna aplikacja. Aż 40% Carnauby w składzie. Mamy tylko kilka sztuk tych wosków, więc jeśli chcecie mieć go w swojej kolekcji radzimy nie zwlekać
Tomas-sg Opublikowano 28 Kwietnia 2023 Zgłoś Opublikowano 28 Kwietnia 2023 @FIREBALL cenowo wymiata. Nie czas jeszcze
Dystrybutor FIREBALL Opublikowano 9 Maja 2023 Autor Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 9 Maja 2023 @Tomas-sg To produkt kolekcjonerski o właściwościach wosku premium. Ale rozumiemy, że cena dla niektórych osób może być zaporowa. Dlatego zdecydowaliśmy wprowadzić do sprzedaży wiele naszych wosków w pojemności 50ml w bardziej przystępnej cenie
Dystrybutor FIREBALL Opublikowano 27 Lipca 2023 Autor Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2023 CHERRY BLOSSOM (Vol. 30% Carnauba) - kolekcjonerski wosk premium Sprowadziliśmy kilka sztuk wosku Cherry Blossom dla kolekcjonerów MOCNE STRONY: + intensywna głębia koloru + wysoka hydrofobowość + dobra trwałość (w kategorii show car) + niezwykle przyjemny zapach kwiatów wiśni.
analyzator Opublikowano 27 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2023 A czemu grapheene ciągnie mi się pod ledem takim tłustym holsem i za Chiny nie idzie tego dotrzeć
marcineke Opublikowano 27 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2023 @analyzator kładłem Graphene i jeden z prostszych wosków , choć nie miałem ich dużo co teraz żałuję....całe auto położone i dotarte na spokojnie, zużycie ,5 g na ogromne Volvo V90 Cross Country.... Bardzo proste docieranie, po prostu starcie mgiełki bez tłustej mazi...pyłu też brak ....po prostu zebranie 1 fibrą i gotowe.... 3 1
analyzator Opublikowano 27 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2023 @marcineke good for you. U mnie jednak powtarzalny problem na niejednym lakierze, podejściu, sposobie. Pod ledem tłusty hols.
marcineke Opublikowano 27 Lipca 2023 Zgłoś Opublikowano 27 Lipca 2023 @analyzator No to jest szansa sprawdzić jak działa serwis Fireball...ewidentnie coś nie tak, wosk robiony ręcznie więc coś mogło nie pyknąć.
marcineke Opublikowano 7 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2023 Już pokazywałem w dziale W&W ale wosk Graphene Show Car Wax zrobił szal na tym aucie. Ten zapach, banalna aplikacja , chętnie spróbowałbym coś innego z Fireballa, muszę załapać się na jakąś fajną promocję. W dodatku właściciel tak zachwycony że w tym miesiącu podstawia drugie auto ...BMW M6. 5
Dystrybutor FIREBALL Opublikowano 8 Sierpnia 2023 Autor Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2023 W dniu 27.07.2023 o 21:03, analyzator napisał(a): @marcineke good for you. U mnie jednak powtarzalny problem na niejednym lakierze, podejściu, sposobie. Pod ledem tłusty hols. @analyzator Możesz powiedzieć coś więcej? Czas dotarcia, przygotowanie powierzchni, używane akcesoria?
analyzator Opublikowano 8 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2023 @FIREBALL hejka. Różnie. Na cleanery. Różne aplikatory i ręczniki. Czas dotarcia również różny ale spokojnie dochodził do 20 minut. Woski nakładam zwykle super oszczędnie. Wygląda to okej do momentu włączenia leda. Co ciekawe ten hols w końcu sam odparuje. Ciągnie się za ręcznikiem przy docieraniu.
marcineke Opublikowano 8 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2023 No to ja dołożę swoje 3 grosze. Auto umyte, zaaplikowany Fireball Wax Off, potem znów umyte, wysuszone ręcznikiem i dmuchawą.W garażu idealnie czyste.Nalozony wosk , dotarły, wygląda obłędnie, wyjazd do zdjęć na zewnątrz w słońcu , wszystko idealnie,wjazd go garażu, wszystko idealnie. Wieczór odbiór auta, oczywiście jeszcze fibrą zebranie kurzu bo zdarzył siąść na lakierze, wyjazd autem na zewnątrz i.....3 zacieki na masce( takie wzdłużne na 30-40 cm ), mało widoczne, nie udało mi się zdjęcia zrobić, oczywiście przy kliencie fibrą przetarłem tłumacząc poceniem się wosku , ale nie zeszło, na szczęście klient nic nie widział ale ja widziałem...wg mnie to pozostałość po Wax Off ale do końca nie jestem pewien. Coś jednak poszło nie tak, może przesadzam ale niesmak pozostał choć lakier wyglądał bosko... Fireball możesz odnieść się do tego problemu?
Dystrybutor FIREBALL Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Autor Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2023 @analyzator To o czym piszesz, to zupełnie normalne zjawisko przy woskach naturalnych z dużą zawartością Carnauby. Wosk się wypaca, pochłaniając wilgoć z otoczenia. Dzięki temu uzyskujemy też ten pożądany efekt wet look Po kilku godzinach wystarczy po prostu ponownie dotrzeć lakier. @marcineke Zacieki na masce to na pewno nie jest problem wosku czy WAX OFFA. Możliwe, że te zacieki były na masce już wcześniej, ale pod brudem (jak przyjechało auto) nie były widoczne i pokazały się dopiero po dokładnym oczyszczeniu lakieru. A nie zauważyłeś ich w garażu, bo różne rzeczy na lakierze są widoczne w różnym oświetleniu. Więc wieczorem w świetle naturalnym były doskonale widoczne. Zacieki mogły powstać wcześniej np. od zaschniętej chemii. I żeby je usunąć, trzeba by je spolerować.
marcineke Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2023 @FIREBALL Oczywiście tak może być, nie mniej widoczne było to dopiero po kilku godzinach, za to właściciel auta po tygodniu napisał że auto wygląda jeszcze piękniej niż w dniu odbioru. Tak czy inaczej świetny wosk, poluje już na następny.
analyzator Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2023 @FIREBALL nie to że jestem ekspertem ale mam tu na półce z 10 naturalnych wosków i kolejne 10 hybrydowych i nie sprawiają takich problemów. To nie jest pocenie.
Dystrybutor FIREBALL Opublikowano 17 Sierpnia 2023 Autor Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2023 @analyzator Mowa o GRAPHENE WAX? @marcineke Nie widzimy opcji, żeby zacieki powstały po wosku albo WAX OFFie... Może po prostu stały się bardziej widoczne po tym jak lakier zyskał połysk. 1
Dystrybutor FIREBALL Opublikowano 18 Sierpnia 2023 Autor Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2023 @analyzator Spróbuj wydłużyć czas między aplikacją a dotarciem, spokojnie do 40 minut. Wosk mógł po taki krótkim czasie jeszcze się odpowiednio nie utwardzić. Sprawdź jak będziesz mieć chwilę i daj znać czy pomogło. 1
Dystrybutor FIREBALL Opublikowano 27 Czerwca Autor Dystrybutor Zgłoś Opublikowano 27 Czerwca FIREBALL BLACK WAX (vol. 20% Carnauba) Ekskluzywny wosk do czarnych lakierów BLACK WAX od FIREBALL to limitowana edycja wosku, który został stworzony specjalnie dla czarnych lakierów. Ten ręcznie wykonany wosk z serii SHOW CAR WAX gwarantuje wyjątkową głębię koloru i intensywny połysk, który podkreśli piękno Twojego czarnego pojazdu. Unikalna mieszanka wysokiej jakości wosków Carnauba i Montan (wosk naturalny pozyskiwany z węgla brunatnego) oraz dodatek SiO2 zapewniają nie tylko spektakularny wygląd, ale również doskonałą ochronę powierzchni. BLACK WAX to wosk, który podkreśli walory ciemnych lakierów i zapewni wyjątkowy blask. MOCNE STRONY: Niezrównana głębia koloru dla czarnych lakierów Ekstremalny połysk Imponująca hydrofobowość Trwałość do 3 miesięcy Dostępny w dwóch pojemnościach - 100 i 150ml. 1 2
Rekomendowane odpowiedzi