Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie planuje położyć woska na samochód w celu  zrobienia tz efektu połysku szkła itp oraz zabezpieczyć przed  brudem  wybrałem wosk na początek SOFT99 Mirror Shine Wax Dark nie wiem czy dobry wybór bo się na tym nie znam ale chciałem zacząć przygodę z woskowaniem  samochód jest nowy  ma kolor karmelowy metalik i jie wiem czy taki wosk się nadaje? Możecie dać mi jakieś porady? Dzięki z góry za odpowiedzi

Opublikowano

Mi chodzi o to czy  ten wosk nadaje się do tego koloru  bo jie wiem czy kolor mojego samochodu  zaliczać do jasnych czy ciemnych i czy ten wosk jest dobry dla początkujących czy może kupić innej firmy 

Opublikowano
20 minut temu, paradox2604 napisał:

Mi chodzi o to czy  ten wosk nadaje się do tego koloru

Nadaje się. Śmiało możesz woskować. Nie jest zbytnio wymagający więc poradzisz sobie.

• Dziękuję 1
  • Moderator
Opublikowano
3 godziny temu, paradox2604 napisał:

Panowie planuje położyć woska na samochód w celu  zrobienia tz efektu połysku szkła itp oraz zabezpieczyć przed  brudem  wybrałem wosk na początek SOFT99 Mirror Shine Wax Dark nie wiem czy dobry wybór bo się na tym nie znam ale chciałem zacząć przygodę z woskowaniem  samochód jest nowy  ma kolor karmelowy metalik i jie wiem czy taki wosk się nadaje? Możecie dać mi jakieś porady? Dzięki z góry za odpowiedzi

Zerknij tutaj. Masa wosków, każdy opisany + jak przygotować lakiery pod nie:

https://kosmetykaaut.pl/forum/214-woski/

40 minut temu, paradox2604 napisał:

A czy wosk można kłaść na ceramikę? 

Można, nikt Ci nie zabroni ale to już zabawa dla zabawy. Tak jakby kobieta wsadzała kolejne waratwy makeupu na niedomytą twarz 😉

Opublikowano

@paradox2604 jak masz już wosk to nie masz co się za rozwodzić na tematem - woskuj.

Podłapiesz trochę temat, poczytasz forum, spodoba Ci się taka zabawa to może pójdziesz w kierunku powłok za x czasu.

Opublikowano

Właśnie pierwszy raz mam nowy samochód z salonu i chce go jakoś zabezpieczyć dlatego myślę że wosk na początek będzie łatwiejszy bo jak coś zwalę to  za 3msc nie będzie widać tego 

Opublikowano
W dniu 24.05.2021 o 14:49, Marcin1992 napisał:

@paradox2604 broń boże żebyś tak nie robił 👇😂

[ZDJĘCIE]

A czemu nie ? 😄 Moje pierwsze woskowanie wyglądało podobnie, pół puszki Collinite poszło na auto, drugie pół po miesiącu. I oczywiście - najpierw wosk na całe auto, a docieranie na koniec. Zabawa niesamowita 🤣

@paradox2604 Możesz chwilę odczekać, nic się nie stanie. Możesz również docierać od razu, tak jak przewiduje producent.

• Lubię to 1