ma1ewski Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Hej! Ostatnio poświęciłem dużo czasu na przeglądanie forum i udało mi się skompletować taki zestaw. Starałem się wybierać jak najlepszy stosunek jakość/cena/pojemność. Szampon - CleanTech Cleaner Piana aktywna - CleanTech Citrus Foam Środek do usuwania owadów - rozcieńczenie 1:4 CleanTech Citrus Foam Środek do czyszczenia gum - Shiny Garage Pure Black Tire Cleaner Dressing do opon - Binder Ultimate Tire Coating Wax Deironizer - ADBL Vampire Liquid Quick Detailer - Chemotion Quick Detailer Pasta polerska - Zvizzer MC3000 APC - KOCH Green Star Płyn do szyb - Eco Shine Glass Shine oraz wiadomo, że różne akcesoria.. Zarzucicie okiem w wolnej chwili ?
Moderator Streat Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Moderator Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2021 8 godzin temu, ma1ewski napisał: Szampon - CleanTech Cleaner Szampon bym zamienił na jakis neutralny, typu SG Sleek and buuble albo carlab green jezeli ma byc tanio fajny szampon za niską cene Reszta produktów całkiem ok 1
Moderator Streat Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Moderator Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2021 do zestawu jeszcze mozesz dorzucić jakaś neutralna piane plus brakuje Ci t&G i glinki, do tego jeszcze jakies zabezpieczenie jak zamierzasz polerowac auto
MMCzysci Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2021 A menzerna nie będzie tańsza od zvizzera? Jeśli zaczynasz, tez pewnie styknie. Brak czegoś do felg, płyn do szyb lubię GS, ale podstawa to dobra fibra (nawet dwie) i RĘKAWICZKI. Robaki prawdopodobnie rozpuści Ci sama piana po paru minutach leżenia, nie wiem, czy jest sens rozcienczania jej specjalnie do tego celu. Binder ma bardzo podobne wykonczenie do CP Perl ZTCW. Co konkretnie planujesz i na jakim aucie? Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka 1
ma1ewski Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2021 46 minut temu, Streat napisał: do zestawu jeszcze mozesz dorzucić jakaś neutralna piane plus brakuje Ci t&G i glinki, do tego jeszcze jakies zabezpieczenie jak zamierzasz polerowac auto t&G i glinkę mam O jakich zabezpieczeniach mowa? (jestem jeszcze zielony w tych sprawach) 33 minuty temu, MMCzysci napisał: A menzerna nie będzie tańsza od zvizzera? Jeśli zaczynasz, tez pewnie styknie. Brak czegoś do felg, płyn do szyb lubię GS, ale podstawa to dobra fibra (nawet dwie) i RĘKAWICZKI. Robaki prawdopodobnie rozpuści Ci sama piana po paru minutach leżenia, nie wiem, czy jest sens rozcienczania jej specjalnie do tego celu. Binder ma bardzo podobne wykonczenie do CP Perl ZTCW. Co konkretnie planujesz i na jakim aucie? Szczerze mówiąc nie mam pojęcia jeszcze o tym dużego, tylko trochę tak poczytałem o pastach. Do felg mam już na stanie. Planuje odświeżyć lakier, porobić zaprawki, zabezpieczyć elementy plastikowe (myślałem nad owatrolem). Ford Focus mk2 FL HB, lakier chyba nigdy nie był polerowany
Moderator Streat Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Moderator Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2021 15 minut temu, ma1ewski napisał: O jakich zabezpieczeniach mowa? (jestem jeszcze zielony w tych sprawach) chociazby wosk
MMCzysci Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Owatrol to już zabezpieczenie ostatecznie Nie wiem, jak wygląda sprawa ze zdjęciem go po nieprawidłowym nałożeniu...Zabezpieczenie - wosk, powłoka, powłoka lite. O Menz napisałem, bo to całkiem dobre pasty, a Zvizzer, z tego co widziałem, ma konkretne ceny...Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka
ma1ewski Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Teraz, Streat napisał: chociazby wosk Myślałem, że na tą powierzchnię położę QD i będzie dobrze. Czyli wtedy kolejność polerka > wosk > qd ? Wtedy jaki wosk byłby dobry? Teraz, MMCzysci napisał: Zabezpieczenie - wosk, powłoka, powłoka lite. O Menz napisałem, bo to całkiem dobre pasty, a Zvizzer, z tego co widziałem, ma konkretne ceny... Powłoki raczej nie będę kładł, może jak nabiorę doświadczenia. Jeśli menzerna to brać 3in1 polish ?
Moderator Streat Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Moderator Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2021 @ma1ewski z Past kup 3d One bardzo uniwersalna pasta Menzerna 3in1 to AIO Jeżeli o woski chodzi to mocarz wśród trwałości soft99 fusso, jeżeli cos z fajniejszych wosków które daja fun to House of wax shappire, BH Finis czy woski FW Wybór jest ogromny 6 minut temu, ma1ewski napisał: Czyli wtedy kolejność polerka > wosk > qd ? dokładnie tak QD od chemotion nie nalezy do mega trwałych wiec najlepiej zabezpieczyć auto twardym woskiem 1
ma1ewski Opublikowano 8 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2021 @Streat dzięki wielkie !
ma1ewski Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2021 @Streat Gdzie mogę dorwać tą pastę i jakie pady do niej wybrać?
Moderator Streat Opublikowano 9 Kwietnia 2021 Moderator Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2021 @ma1ewski pady to juz zalezy jaki lakier polecam miec po 2-3 sztuki cut/polish/finish
Rekomendowane odpowiedzi