estshy 0 Posted January 8 Report Share Posted January 8 Witam, Na jasnej tapicerce pojawiły się ostatnimi czasy ślady od ciemnobrązowej kurtki skórzanej. Powstałe zabarwienia próbowałem usunąć przy pomocy Gyeon Leather Cleaner Mild a następnie Gliptone GT14 bez znaczących efektów. Kolor zabarwienia delikatnie wyblakł w wyniku GT14, z kolei leather cleaner nie miał żadnego wpływu na usunięcie zabrudzenia. Tapicerka ma około roku, była regularnie (2x w msc) czyszczona wspomnianym leather cleanerem oraz jednokrotnie zabezpieczona Gyeon Q2 LeatherCoat. Czy zabrudzenia powstałe w wyniku kontaktu skóry ze skórą są możliwe do usunięcia czy też zostaje jedynie farbowanie tapicerki? W jaki sposób zabezpieczyć się przed nimi w przyszłości? W razie potrzeby mogę wykonać zdjęcia makro. Link to post Share on other sites
Streat 1,031 Posted January 9 Report Share Posted January 9 transfer koloru, tak jak w przypadku jasnej skóry i spodni jeansowych to samo sie dzieje w mojej ocenie tylko malowanie tutaj pomoze Link to post Share on other sites
D@ViD 1,639 Posted January 14 Report Share Posted January 14 @estshy spróbowałbym jeszcze mocniejszego cleanera do skór np Colourlock Strong. Jak nie pomoże, to wtedy tylko malowanie. To jest BMW ? nie wiem czemu ale mialem juz 2 takie auta bmw z jasna skóra gdzie wystąpił transfer koloru Coś słabe te skóry w BeMkach Link to post Share on other sites
estshy 0 Posted January 15 Author Report Share Posted January 15 @D@ViD Próbowałem również Colourlock Strong, niestety nie pomogło. Tak, to jest BMW. Skóra dakota, po rocznym przebiegu. Link to post Share on other sites
analyzator 352 Posted January 15 Report Share Posted January 15 Ile razy widzę coś takiego to przypominam sobie dlaczego preferuje szmate w samochodzie Link to post Share on other sites
MMCzysci 358 Posted January 15 Report Share Posted January 15 Ile razy widzę coś takiego to przypominam sobie dlaczego preferuje szmate w samochodzie Szmata jest "niedetailingowa"!!!!! Tak samo jak srebrny kolor, kto w ogóle kupuje takie auta? Trzymalbym się z daleka od takich typów, pewnie jest z nimi coś nie tak 2 Link to post Share on other sites
analyzator 352 Posted January 15 Report Share Posted January 15 @MMCzysci lakierowanie rocznej skóry bo wsiądziesz w przypadkowym ubraniu to jakby lakierować auto co któreś mycie 1 Link to post Share on other sites
Recommended Posts