MM.MM Opublikowano 20 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2011 koledzy jaką rękawicę możecie polecić do 50zł? Dodam, że do tematu podchodzę dość sceptycznie, bo przecież mogę kupić w hipermarkecie bardzo podobne za 10zł ale wolałbym jednak coś porządniejszego, co by dłużej posłużyło Kup sobie gąbkę z wełny nie żadną rękawicę, dużo wygodniejsza
reez Opublikowano 20 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2011 z wełny czy mikrofibry? to jakaś różnica w praktyce? Bawełniana race glaze Chemical guys z mikrofibry Co będzie lepsze? zdjęcia z Show Car Shine
MM.MM Opublikowano 20 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2011 Ja będę brał teraz Bawełniana race glaze
reez Opublikowano 20 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2011 kurcze, a chemical guys będzie złe? chodzi mi o to, że race glaze jest niedostępne w sklepie w którym chciałbym wszystko zamawiać, a już ściskam się za portfel jak nie wiadomo co, żeby za przesyłkę dwa razy nie płacić chyba, że jednak na którąś z rękawic warto byłoby spojrzeć
Dark Knight Opublikowano 20 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2011 na pewno się nie zawiedziesz na gąbce chemicala jest duża , extra miękka , chociaż moja leży w pudełku odkąd dostałem rękawice megsa - jednym słowem jest mega
reez Opublikowano 20 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2011 MEGUIARS MICROFIBER WASH MITT - tą rękawice masz na myśli kolego? Nie jest na tyle duża żeby zsuwała się z ręki? no i czy będzie to jednak lepszy wybór aniżeli gąbka CG ?
Dark Knight Opublikowano 20 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2011 Tak dokładnie tą rękawice , też tak myślałem ale po zmoczeniu absorbuje bardzo duże ilości wody i można powiedzieć że jest jakby napompowana przez co lepiej leży w dłoni, mojej dziewczynie też nie stwarzała problemów przy myciu i bardzo ją chwaliła za miękkość , a co do decyzji megs czy chemical , mi bardziej pasuje rękawica bo wszędzie łatwo można nią dojść , różne zakamarki np pod klamkami , wycieraczkami czy profile drzwiowe , no i najważniejszy aspekt jest biała i każdy brud widzisz jak ręce
reez Opublikowano 20 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 20 Lipca 2011 ok, dziękuję za pomoc. Pokuszę się jednak o rękawicę
rocket Opublikowano 5 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2011 witam, jaka jest średnia wytrzymałość rękawic??? moja z ChemicalGuys ta żółto szara wczoraj się poddała tj. szwy na łączeniu materiałów z boku dały za wygraną i jest piękna dziura Kupiona rok temu, ale używana sporadycznie... może z 25-30 myć... Jaką teraz kupić? coś polecacie szczególnie? z wełny? pzdr
kamilgt Opublikowano 5 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2011 ja mam taką: http://www.sklep.polishangel.pl/index.p ... -mitt.html wg mnie jest świetna, bardzo przyjemnie się nią pracuje.
damian_SO Opublikowano 5 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2011 Posiadam rękawice CHEMICAL GUYS http://showcarshine.pl/mycie/29-chemica ... fibra.html co prawda kupiona w czerwcu tego roku ale umyła średnio 5 aut tygodniowo, nic się z nią nie dzieje. Myję szarym mydłem. Jedynie co denerwuje to warstwa materiałowa wewnątrz coś ala worek Ogólnie jestem bardzo zadowolony.
blaha Opublikowano 5 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2011 Mam gąbkę CG i rękawicę Nigrina- wolę Nigrina, mi się nią lepiej pracuje. Mam wrażenie że "packą" można wejść tam, gdzie gąbka nie dosięgnie- grill, klamki, lusterka...
daniels Opublikowano 5 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2011 Po przetestowaniu czego sie tylko dalo istnieja dla mnie juz tylko washpudel od SV oraz eurow Sheepskin, mogo te produkty smialo polecic
rocket Opublikowano 5 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2011 Posiadam rękawice CHEMICAL GUYS http://showcarshine.pl/mycie/29-chemica ... fibra.html co prawda kupiona w czerwcu tego roku ale umyła średnio 5 aut tygodniowo, nic się z nią nie dzieje. Myję szarym mydłem. Jedynie co denerwuje to warstwa materiałowa wewnątrz coś ala worek Ogólnie jestem bardzo zadowolony. właśnie taka mi się rozwaliła... dzięki za podpowiedzi już chyba wiem co kupię
Pavlik Opublikowano 6 Października 2011 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2011 ja mam taką: http://www.sklep.polishangel.pl/index.p ... -mitt.html wg mnie jest świetna, bardzo przyjemnie się nią pracuje. Też ją ostatnio kupiłem i dziś w końcu miałem sposobność jej użyć. Jak to się mówi? dupę urywa? tak...tak, franca jest za#$#@
W1Michal Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2012 ja mam rekawice meguiarsa,aczkolwiek po czasie troszke mi stwardniała, szukam czegoś bardziej miękkiego/puchatego, co możecie polecić ? Race Glaze ma fajną brązową z wełny, albo valet pro wool
przemas22 Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2012 Po przetestowaniu czego sie tylko dalo istnieja dla mnie juz tylko washpudel od SV oraz eurow Sheepskin, mogo te produkty smialo polecic A masz moze porownianie Washpudla do gabki od Chemical
Administrator AreK Opublikowano 14 Stycznia 2012 Administrator Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2012 Trochę tego już "zmieliłem" i potwierdzam. Carpro jest genialna na razie niezastąpiona.
daniels Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2012 Washpudla do gabki od Chemical mam i washpudel jest zdecydowanie miekszy... po "zmieleniu" myjką ostatniego przesiadłem się już tylko na rękawicę, w moim przypadku carpro i sheepskin do dolnych paneli. Carpro jest warta swojej ceny bo raz że jest mega delikatna dwa że myłem nią auto ze 20 razy i wyglada jak nowa, grunt to po myciu wyprać ją mydłem szarym, strząsnąć i w trakcie lupo po naturalnym wyschnięciu "wyczesać" szczotką do włosów
Moderator Eryczek Opublikowano 14 Stycznia 2012 Moderator Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2012 Carpro jest warta swojej ceny bo raz że jest mega delikatna dwa że myłem nią auto ze 20 razy i wyglada jak nowa, grunt to po myciu wyprać ją mydłem szarym, strząsnąć i w trakcie lupo po naturalnym wyschnięciu "wyczesać" szczotką do włosów Przymierzam się do tej rękawicy od kilku miesięcy ale jak dla mnie taka pielęgnacja to trochę za dużo roboty Przeczytałem na forum opinie o "konserwacji" washpudla i... piorę go w pralce razem ze wszystkim w 30 stopniach. Jak na razie 5 myć i wygląda super. Słucham się tylko sugestii jednego z Masterów aby nie używać go na wyjątkowo upaprane auto. Na prawdziwy syf - rękawica Megsa - ona wytrzymuje pranie w 50 stopniach. Niemniej cudów nie ma Po skończony sezonie została wymieniona na "nowszy model"
malkolm Opublikowano 14 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Stycznia 2012 ja mam wełnianą już 2 sezon, myję nią 3 auta i jest jak nowa. zależy jak się trafi
PiotrekS Opublikowano 15 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2012 ja kupilem w maju 2011 RACEGLAZE MERINO WASH ale juz sie rozlazla, myje ok 5 aut tygodniowo. Zdzwiwilo mnie ze po miesiacu zrobila sie w niej dziura, teraz myje rekawica z mikrofibry.
pLaYmAn Opublikowano 15 Stycznia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2012 czy ? Po wywaleniu zużytej Merino do śmieci i kilkukrotnym użyciu Nigrinowej rękawicy stwierdziłem, że najwyższy czas coś kupić
Rekomendowane odpowiedzi